Daniel_V Отговорено Март 1, 2009 Отговорено Март 1, 2009 покажи му Майкъл Анджело Батио , Били Шиън , Джон Лорд и Майк Портной и на който се накефи най-много да взема инструмент като него ако това е изборът нямаше да се захвана с китара в никой случай. Цитирай
kalinpetkov Отговорено Март 1, 2009 Отговорено Март 1, 2009 Малко встрани от темата, ама като каза "кой инструмент му подхожда" се сетих за един виц: Един старшина го направили шеф на филхармонията. Като отишъл първия ден на работа какво да види! Един музикант 150 килограма и свири на пиколо, друг 45 кг. и свири на бас и т.н. Тогава ги изкомандвал да се наредят по височина и им раздал инструментите според телосложението Отново се извинявам за отклонението! Цитирай
savov Отговорено Март 1, 2009 Отговорено Март 1, 2009 (Редактирано) Помня, че като малък...когато се налагаше да хващам и контрабаса в ансамбъла, в който свирих тогава...помня, че едва успявах да стигна първа позиция... Та в тая посока-тамбурата сякаш повече ми подхождаше! Иначе сериозно по темата - нека не забравяме, че човешкият глас се счита за най-съвършения музикален инструмент...дори Вагнер е казал: "Гласът е първият инструмент на музиката, на който тя дължи живота си." И мислейки в тази посока, искам да кажа, че не е задължително да търсите задължително друг инструмент, който да му хареса и подхожда. Възможно е да пожелае да се занимава с пеене!?! Редактирано Март 1, 2009 от savov Цитирай
Kaen Отговорено Март 3, 2009 Автор Отговорено Март 3, 2009 Помня, че като малък...когато се налагаше да хващам и контрабаса в ансамбъла, в който свирих тогава...помня, че едва успявах да стигна първа позиция... Та в тая посока-тамбурата сякаш повече ми подхождаше! Иначе сериозно по темата - нека не забравяме, че човешкият глас се счита за най-съвършения музикален инструмент...дори Вагнер е казал: "Гласът е първият инструмент на музиката, на който тя дължи живота си." И мислейки в тази посока, искам да кажа, че не е задължително да търсите задължително друг инструмент, който да му хареса и подхожда. Възможно е да пожелае да се занимава с пеене!?! Много правилно! Пак благодаря Цитирай
Slacoth Отговорено Март 16, 2009 Отговорено Март 16, 2009 Замисляли ли сте се защо най-много народ са се чинили китаристи? Не, не искам да кажа, че китарата е най-хубавият инструмент за владеене, но това си е статистиката. Иначе е ясно, че на пиано или цигулка може всичко да се изсвири. Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Март 16, 2009 Отговорено Март 16, 2009 (Редактирано) Замисляли ли сте се защо най-много народ са се чинили китаристи? Не, не искам да кажа, че китарата е най-хубавият инструмент за владеене, но това си е статистиката. Иначе е ясно, че на пиано или цигулка може всичко да се изсвири. ... защото са 12 годишни тийнове, които виждат Бон Джоуви/Металика по VH1 и си мислят, че като си купят скуаер ще станат на ниво за 1-2 години? Не изключвам и себе си в това число, нали и аз бях така, няма лошо така да се почне. Обаче китарата иска толкова време, за да станеш добър, колкото и другите инструменти, в никой случай не е по - лесна. Има си възможности, които цигулката няма, също и такива, които пианото няма, но пък и няма някои от техните... Това са 3 съвсем различни инструмента, някои от нещата им са коренно ралични. Мен ме радва, че китарата може да свири и акорди (е, не чак като пианото...), но може и гладки едногласи, почти като цигулка, особено с подходящ дистър, с доста портаменто и вибрато. Също ми харесва, че става и за солиращ, и за акомпаниращ инструмент, нещо, което не знам, дали важи за цигулката (поправете ме ако греша). Харесва ми да си свиря някой блусец или рок балада и да си пея през това време - я да видя някой цигулар да го направи Не знам как може да стане... Редактирано Март 16, 2009 от Vasil Pavlov Цитирай
Slacoth Отговорено Март 17, 2009 Отговорено Март 17, 2009 ^При мен нещата не се развиха като при теб. Просто като бях още хлапе и погледът ми все клонеше към върха на гардероба, където баща ми си държеше старата "Кремона".Когато попораснах се качих на един стол и я докопах.Интересът ми обаче прерастна в зарибяване по-късно.Тогава и научих първите си шест акорда, като баретата ми разкатаха играта.Първата ми група и опити за композиране дойдоха чак в осми клас.И така 18 години. Сега ако трябва да направя равносметка съм благодарен на случайноста, че навремето хванах правилно китарата, защото сега виждам колко е трудно на хората с обратен гард да си намират инструменти по вкус. Цитирай
Bobo Jazz-a Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 Когато се включих в оркестъра, диригента ми огледа големите зъби и каза: "този - на кларинета" Е, ако има големи длани не му бутайте цигулка, например, ами бас китара. Общо взето зависи от физиката, а и желанието, ама основно от физиката. Аз тромпет не мога да надуя Цитирай
Fender_str Отговорено Март 24, 2009 Отговорено Март 24, 2009 Като бях дете майка ми свиреше на китара по-късно тази китара се затри някъде между местенията, а на мен интереса ми към тоя инструмент си растеше с годините докато на 15-16 не почнах първата си работа и не си купих с първата заплата една кухарка и те така до ден днешен Цитирай
AXE Отговорено Март 24, 2009 Отговорено Март 24, 2009 (Редактирано) Странно ми се струва да иска да свири, а да не знае на какво. Аз като чух Металика и веднага разбрах, че искам да свиря на китара Ако след вашите 'напътсвия' пак не може да си избере, си мисля че ще е най-добре да започне на пиано. На него най-лесно ще схване как точно е устроена музикалната система и т.н. Освен това, колкото и да си некадърен, като натиснеш клавиша на пианото и си звучи добре, докато на китара примерно не е така. А за звуците, издавани от начинаещите цигулари няма и да споменавам Това е при положение, че никой инструмент не го влече специално. Иначе няма да има нужда от нашите коментари Редактирано Март 24, 2009 от AXE Цитирай
Aquarelle Отговорено Март 24, 2009 Отговорено Март 24, 2009 (Редактирано) Аз пък никога не съм могла да се идентифицирам с един конкретен инструмент...вярно, че първото нещо, до което се докоснах, беше пиано, но пък бях 5-годишна и толкова ми е разбирала главата... Така или иначе у мен винаги е присъствало желание да свиря на всякакви инструменти и затова и започнах в един момент да свиря и на китара...даже ходих на уроци по барабани в тийнейджърските си години...ама до никъде не стигнах там. Иначе каквото ми попадне, не го оставям на мира, докато не успея да изкарам поне някаква мелодийка от него...спомням си даже когато ми попадна саксофона на един познат - голямо напъване беше, но успях цяла гамичка да изсвиря Редактирано Март 24, 2009 от Aquarelle Цитирай
Recommended Posts