galingit Публикувано Февруари 24, 2009 Публикувано Февруари 24, 2009 Това са две парчета от предстоящия нов албум "Moving" на Константин Джамбазов. Видях,че колегата @visiodann е качвал преди времи негови неща и реших,че ще представлява интерес за всички от форума да чуят нещо от "кухнята" ... Разбира се това става с изричното съгласие на Косьо... http://www.esnips.com/doc/190826a6-0dfb-45...MOVING-PICTURES http://www.esnips.com/doc/e843ef41-2f8f-40...MOVING-BROTHERS Всички коментари са добре дошли... За тези,които са заинтригувани от музиката ще уточня,че предните два албума на Косьо - "Precious Experiences" 2006 и "Nations" 2008 се разпространяват във Варна чрез музикален магазин "Ozz"...
galingit Отговорено Февруари 24, 2009 Автор Отговорено Февруари 24, 2009 и двата линка не работят! Извинявам се за неудобството...Опитайте пак ,сега работят...
Jordan_J Отговорено Февруари 24, 2009 Отговорено Февруари 24, 2009 и двата линка не работят! Извинявам се за неудобството...Опитайте пак ,сега работят... При мен и сега не работят ...
galingit Отговорено Февруари 24, 2009 Автор Отговорено Февруари 24, 2009 В момента работи само първия линк за Moving Pictures...За второто парче има някакъв проблем с качването в esnips... Отново се извинявам за неудобството на всички,които са прегледали темата...
Heartman Отговорено Февруари 24, 2009 Отговорено Февруари 24, 2009 В момента работи само първия линк за Moving Pictures...За второто парче има някакъв проблем с качването в esnips...Отново се извинявам за неудобството на всички,които са прегледали темата... Да сега работи,но се сетих че му имам адреса,където има повече парчета http://www.myspace.com/konstantinjambazov
galingit Отговорено Февруари 24, 2009 Автор Отговорено Февруари 24, 2009 Линковете са активни вече - и двата....Благодаря на модераторите за своевременната намеса
LOE Отговорено Февруари 25, 2009 Отговорено Февруари 25, 2009 (Редактирано) доста посредствено като звук и продукция, особено калвирите са ужасни, по вокалите също има доста работа - тва за оперите в майспейс инъче звучи като нещо средно между адагио, дт и симфони екс, идейно ако не друго а тия двете нови са значително по-добре и солата са яки малко повече динамика на клавирните партии няма да е зле, така звучат прекалено редени Редактирано Февруари 25, 2009 от LOE
TONY Отговорено Февруари 25, 2009 Отговорено Февруари 25, 2009 Едното звучи в стил Малмстийн , другото - в стил МакАлпайн. На моменти сигурно и авторът си чува, че не е убедителен достатъчно( китарните партии), просто защото сам си слага висока летва. Казвам така, защото не е постнато директно, а с посредник. Както каза и Лое, и продукцията не е съвсем на висота. Едно доста готино демо чувам. Обаче, както тук, така и в много други записи има 2 основни проблема- 1. липсата на оригиналност, което прави и мечешка услуга, защото препраща слушателя веднага на съпоставка с оригинала и е ясно кой губи 2. продукция, която не е на ниво Това е станало не лошо, но ако се вземат на предвид добронамерените критики, ще е в полза за следващите неща.
LOE Отговорено Февруари 25, 2009 Отговорено Февруари 25, 2009 тва за продукцията беше за явно доста по стари неща - просто първо чух линка в майспейс и съответно оперите инъче новите работи са без забележки, поне на слушаките които съм на работа, само както вече споменах клавирите ми звучат прекалено равни, нема грам динамика, всъщност това важи и за барабаните, просто от 100 км си личи, че калвирите и барабаните са редени - което не е лошо като цяло, но ако се наредят с една идея откъм динамика ще стане много по добре, инъче звука е значително по добре, и липсата на фалшивеещите вокали от оперите определено си казва думата
TONY Отговорено Февруари 25, 2009 Отговорено Февруари 25, 2009 Да, но и инструменталите звучат като записвани вкъщи. Не лошо, но не и "студийно".
LOE Отговорено Февруари 25, 2009 Отговорено Февруари 25, 2009 не е достатъчно живо - според мен тва е главния проблем и като цяло мастъринга не е на ниво, нещата се чуват в целия микс, което е добре, но като цяло не е балансирано в честотния спектър
galingit Отговорено Февруари 25, 2009 Автор Отговорено Февруари 25, 2009 Колеги,благодаря за коментарите ... Щом има критика , значи музиката ви е направила впечетление... Само да поясня някои неща: 1.аз съм постнал нещата ,защото авторът на музиката не е член на форума,не заради друго...видях,че колегата @visiondann е постнал на два пъти парчета на Косьо преди 2 години и е имало интерес към тях,както и към групата Clearland,която също е негов проект с Ники Райков ...та такава беше идеята... 2.относно качеството на продукцията - винаги може по-добре...не случайно съм дал тези линкове,защото както е забелязал колегата @LOE това е съвсем нова продукция,за разлика от страницата в My Space ,където са демо вариантите... 3.парчетата с вокали от My Space ,в момента също са с нова по-добра продукция,просто още не са обновени там... 4.ако на секундовите вокали ,вече им казваме "фалшиви" съм съгласен с колегата,иначе остава да обвиним банди като Yes, Alice In Chains и много други,както и родния ни фолклор,че са фалшиви заради умишленото използване на секундови интервали - има разлика нали ?!?!! 5.към колегата @ТONY - авторът е достатъчно убеден в способностите си...не случайно Косьо е много търсен студиен музикант ,нещо което малко от вас знаят,понеже живее във Варна...според мен в България не са много хората,които са способни да изсвирят тези парчета ,да не говорим за сложността на композициите,което е по-уникалното...само ще ти поясня,че първото парче няма нищо общо с Малмстийн,по скоро говорим за Dixie Dregs и Steve Morse,а второто не Макалпайн ,по скоро Liquid Tension Еxperiment (Jordan Rudess) и Vitalij Kuprij... 6.що се отнася до записването, говорим за home recording, което вече е въпрос на бюджет, иначе студиа - колкото искаш...
Recommended Posts