Da Hood Symphony Публикувано Февруари 22, 2009 Публикувано Февруари 22, 2009 Здравейте !! Значи, имам кондензаторен микрофон M-Audio Nova (моно) и саунд карта E-MU 0404 USB. Проблема ми е такъв - как става записването с моно микрофон ?? Четох из разни чужди форуми за някакви чалъми, но не дават кой знае какво ясно разяснение. Работя с Cool Edit Pro 2.1. След запис трябва ли да си копирам вокала от единия канал във другия или да записвам първо в единия, а след това да вкарам канона в другия вход ?? Пробвах така, но не е много добър вариант.. Благодаря предварително и простете за невежеството Цитирай
Icarus Отговорено Февруари 22, 2009 Отговорено Февруари 22, 2009 Когато записваш избираш моно запис от настройките. Ако си забравил случайно, променяш от стерео към моно, пак от настройките. Цитирай
dimitarshenkov Отговорено Март 6, 2009 Отговорено Март 6, 2009 (Редактирано) Когато записваш избираш моно запис от настройките. Ако си забравил случайно, променяш от стерео към моно, пак от настройките. някой знае ли как става това в Acid pro7? Редактирано Март 6, 2009 от dimitarshenkov Цитирай
mravka Отговорено Март 7, 2009 Отговорено Март 7, 2009 Здравейте !! Значи, имам кондензаторен микрофон M-Audio Nova (моно) и саунд карта E-MU 0404 USB. Проблема ми е такъв - как става записването с моно микрофон ?? Четох из разни чужди форуми за някакви чалъми, но не дават кой знае какво ясно разяснение. Работя с Cool Edit Pro 2.1. След запис трябва ли да си копирам вокала от единия канал във другия или да записвам първо в единия, а след това да вкарам канона в другия вход ?? Пробвах така, но не е много добър вариант.. Благодаря предварително и простете за невежеството еми ти записваш моно в канала и като запишеш,просто го копираш и го правиш стерео,нещо не разбрах какво е сложното? Цитирай
antonium Отговорено Март 8, 2009 Отговорено Март 8, 2009 ^ Това, че е двуканално, не го прави стерео. Цитирай
dreamer Отговорено Март 8, 2009 Отговорено Март 8, 2009 Пичове, в ютюб има всичко за което се сетите като видео уроци , просто напишете това което желаете да видите.А и , четете хелповете на самата програма, обясненое като в учебник Цитирай
mravka Отговорено Март 9, 2009 Отговорено Март 9, 2009 (Редактирано) кое не го прави ... че не разбрах ? Прави го ама треа после от effects/stereo imagery да го направиш наистина да се чува кат стерео аз съм с adobe audition 3 ...смисъл че ако не го копира тва ще се чува само през едната колона , иначе за хубав стерео ефект треа си поиграе ! Редактирано Март 9, 2009 от mravka Цитирай
presly Отговорено Март 9, 2009 Отговорено Март 9, 2009 ако не го копира тва ще се чува само през едната колона Аман от глупости... Тоя форум на моменти страшно заприличва на старата поговорка "умрял пръднал - глух чул" . Хора, като си знаете, че сте неграмотни (в звукарски смисъл) - ми прочетете нещо, бе! Дори и в хелп файловете на програмите има сума си полезна (и ОСНОВНА) информация... Цитирай
mravka Отговорено Март 10, 2009 Отговорено Март 10, 2009 (Редактирано) ако не го копира тва ще се чува само през едната колона Аман от глупости... Тоя форум на моменти страшно заприличва на старата поговорка "умрял пръднал - глух чул" . Хора, като си знаете, че сте неграмотни (в звукарски смисъл) - ми прочетете нещо, бе! Дори и в хелп файловете на програмите има сума си полезна (и ОСНОВНА) информация... хахахха :] евала ,че има мили хора дето обичат да помагат с каквото могат дори и със някоя друга поговорка по същество :] аз записвам с tascam 144 на Adobe Audition (която е по новата версия на Cool Edit), вкарвам да записвам нещо моно ,китара примерно или пък ако вкарам микрофон в канона същата работа(той пак е моно) и като започне да записва в пистата(примерно 1ва) която се състои от Л и Р (както всяка) и ми записва само Л или само Р и го чувам само през определената колона!!! когато го копирам вече и в Л (примерно) , го чувам и през двете(тва май се нарича стерео ), а иначе за стерео ефект,примерно да си усилиш едната страна повече или да ти се въртат или каквото там искаш ти е effects/stereo imagery , тва дето разпраяш със записа наново става по принцип,можеш да запишеш едно и също нещо няколко пъти да го оправиш, изравниш и да го разделиш по пановете и като се насложи звучи много по плътно(стига да е изпято/изсвирено точно и еднакво) Успех Редактирано Март 10, 2009 от mravka Цитирай
presly Отговорено Март 10, 2009 Отговорено Март 10, 2009 (Редактирано) Ако си погледнеш настройките, ще откриеш с изненада, че аудиодрайвера на всяка звукова карта може да е достъпен и като моно вход. И като зададеш трака, на който записваш да е тип "моно" няма да имаш нужда от копиране. Я си представи един истинки пулт - микрофоните по концертите в два входа ли ги включват, за да се чуват и през двата канала?!?! А "плътността" идва от едни други работи, викат им компресори. Пан-контрола на трака е точно за да го пратиш по-вляво или дясно от центъра. В стерео траковете се използва термина "баланс". Мислене и четене му е майката, ама... Редактирано Март 10, 2009 от presly Цитирай
lyu_records Отговорено Март 11, 2009 Отговорено Март 11, 2009 Такаааааааааааа! Сега при запис на вокали какво се прави?!? 1. Водещия вокал се записва на фрази-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО МОНО! - щото човек има една уста а не две. 2. На вече така записаните на фрази вокали може да им се даде малко компресурче-нце, ревърб-че - ако е нужно-НО МАЛКО НЕ СЕ ПРЕКАЛЯВА ЩОТО СЕ ПРЕЦАКВА! ДА СЕ МОНТИРАТ КАК СИ ЩЕШ И Т. Н. 3. Сега вече АКО Е НУЖНО! може на още две писти да се изпее вокала отново ВАЖНО 2-пъти-КАТО ТЕЗИ 2-ПИСТИ СА МНОГО НАМАЛЕНИ И ЕДНАТА Е У-ЛЕВА А ДРУГАТА У-ДЕСНА "КОЛОНА" (КАТО ТОВА СЕ ПРАВИ ДА СЕ ПРИДАДЕ ПЛЪТНОСТ НА ГЛАСА Е РАЗБИРА СЕ АКО Е НУЖНО ТАКА И ПРОСТРАНСТВО ПАК СТАВА И СТЕРЕО ДА НЕ ВЕРВАШ) 4. И после по същата процедура беквокали и така 5. Мноооого ВАЖНО! е да не ползваш PLUGIN-и а външни аналогови устройства щото ----------> (ПОНЕ В БЪЛГАРСКИТЕ "ПРОФЕСИОНАЛНИ" СТУДИА СЕ ПРОЦЕДИРА ТАКА)-ПРОСТИЧКО!!! Цитирай
Recommended Posts