Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Мисля, че няма нужда от предварителен коментар още. Ще го видим, като го сложат по рафтовете.

Ето и процесорчето:

http://www.behringer.com/EN/Products/V-AMP3.aspx

Като за ново поколение цифра предполагам, че ще звучи по-добре от предшествениците си. Но дори и да няма съществена разлика (макар BEHRINGER да ни убеждават, че има 4 нови модели, както и подобрени стари), тук за включили USB конектор, с което нещата стават по-весели в домашно-студийна обстановка. И с тоя червен цвят, дето са му го барнали, дали не отправят шеговито намигване към POD-a на Line6? ;) Нямам търпеж да докопам една такава гадина вече. :greenangel:

От друга страна, ако хардуерът му е идентичен с този на 2-йката и дериватите й (X V-Amp и т.н.), може и да успеем да cross flash-нем някой стар V-Amp от 2 до 3 по DYI метода ... ;)

Отговорено

EnergyXT2.5 е дау програма като всички други, но доста по различна като концепция.

Бях си я купил, после я продадох, съпорта и е много бавен.

Отговорено

че то човек като ще дава толкова пари за записи вкъщи по-добре да си вземе Tone Port на Line 6, със сигурност докарва по-добри резултати. Иначе ако има същото смешно закъснение от (може би) половин секунда при прехвърляне на банките (в което ако си на живо висиш като прани гащи) не - мерси

Отговорено

^ В-амп4 и на форма на бъбрек ще го докарат...между другото не съм останал с лоши чувства от В-амп...лесно се работи...има полезни ефекти...малко наилонов звук...ама к'во да с е направи...закъснение...ЯКО...и все пак...

Отговорено
Предполагам, че в новата версия досадното закъснение при смяната на пресетите е отстранено.

Дори да не е, пак ще си го купя. Просто за такава разлика в цената спрямо POD-a, не мога да кажа, че V-Amp е по-лош. Даже на моменти ми се струва по-добър. ;) Имах V-Amp2 дълго време, от днес си имам X V-Amp и все повече се убеждавам, че BEHRINGER определено са наясно къде стоят, показвайки го с човешките цени и нечовешките на този фон възможности на ефектите им.

Мойте 2 с'тинки. Кой к'вото ще да ми говори. За неангажиращо домашно свирене или practice jam - V-Amp FTW! :girl_witch:

Peace! :thumbs_up:

Отговорено (Редактирано)
искаш да кажеш, че замени BOSS GT-6 с V-Amp :offtopic-001:

Не. Искам да кажа, че освен BOSS-a, си имам и X V-Amp. :cheers2:

Апропо, X V-Amp има по-добър октавер от BOSS GT-6. Плавен е и се усеща при бендове, а не "стъпков", както на GT-6. :) WAH-педалът му не е лош, но като whammy е просто отвратителен. Голям минус спрямо V-Amp 2 е, че тук нямам тонкорекции за Bass, Mid и High. Имам само бас с параметрик и presence с параметрик. Малко куцо, но поне има опция за Flat EQ. Което си е OK, ако ще се ползва с пулт.

Взех го, защото е лек и компактен. От GT-6 ме болят ръцете, като го разнасям по уроци и не ми остава въздух за свирене. :)

Редактирано от Rammkopf
Отговорено (Редактирано)

До преди 2 години и малко и аз имах В-амп 2, но като започнах да свиря в група го продадох тъй като така и не успях да го накарам да звучи в репетиционната. Но за домашно ползване това определено е най-добрия процесор който ми е минавал в ръцете, дори от време на време се замислям дали да не си купя пак такъв за вкъщи :thumbs_up:

Новият модел аз лично не вярвам, че като звукови качества ще е кой знае колко по-различен, но не бих отказал да го пробвам, ей тъй заради почитта към 2ката.

ЕДИТ: тука има разни индивиди който доста плюят по В-амп, само ще кажа, че на концерта на Crematory, за чийто нечуван до сега толкоз добър звук в зала Христо Ботев се изписа не малко - китариста им свиреше именно с В-амп-2

Редактирано от black_waltz
Отговорено

Това определено ще се превърне в поредния хит на Беринджър.

Няма какво да спорим - в то3и ценови клас няма процесор, който да може да се опре на V-AMP-серията като въ3можности.

3а те3и пари човек получава доста, а ако му се дават повече - има богат и3бор на други марки на па3ара.

Кой от кого какво е "откраднал" е интересна тема, но съм убеден, че фирми като ROLAND/BOSS и Line6 имат доста добри адвокати - щом не са се намесили досега....3начи не е наша работа да определяме Беринджър като крадци.

Не е ясен още пълния списък на новостите във V-AMP3, но едно нещо е 3начителен напредък и ще улесни много всички - USB-Audio интерфейса.

Вече потребителите няма да са 3ависими от аудио-картите, които имат - това е голям плюс 3а то3и процесор, сравнен със предходната версия.

То3и интерфейс ще даде и още едно предимство, което и преди беше 3аложено в процесора, но вероятно доста малко хора са се 3анимавали да ровят и3 менюълите.

Беринджър ра3пространяват бе3платен редактор на пресети.

То3и редактор се връ3ва с V-AMP2 пре3 MIDI, и вероятно това е било пречка 3а повечето потребители - МИДИ-кабелите са скъпи, още по-скъпи са USB-to-MIDI интерфейсите.

Пре3 МИДИ, и с помощта на то3и софтуер, е въ3можно да се променят доста параметри, които иначе са недостъпни ако се пол3ва само ардуерния интерфейс на V-AMP2.

Например могат да се и3пол3ват повече ефекти едновременно.

Или пък да се променят до 5 параметъра 3а даден ефект (пре3 хардуера могат само до 2).

Сега пре3 USB ще е 3начително улеснена процедурата, няма да е необходимо и да се купуват отделно кабели и интерфейси.

По въпроса 3а 3вука - не съм бил на концерта на Crematory, но съм свирил с V-AMP2 на живо и никой не ра3бра, че процесора струва 200 лева.

От експериментите ми и от прочетенето в менюалите и Мрежата проблемите със 3акъснението при смяна на пресетите се дължат на кабинетите (поне това си спомнян, има V-AMP2 преди 2-3 години....)

Има два лесни начина да няма 3акъснение при смяна на пресетите:

1.Ако процесора е включен към кубе - трябва напълно да се и3ключи симулацията на кабинети.

2.Ако все пак кабинетите ви трябват - редактирайте пресетите си така, че да и3пол3вате един и същ кабинет, не3ависимо от преампа (все пак 3а едно парче човек не сменя 10 амп-симулации, вярно е - ще има малък компромис със 3вука, но няма да ви 3акъснява смяната).

Напълно е въ3можно то3и проблем да е отстранен във V-AMP3.

Времето ще покаже.....

Отговорено (Редактирано)
... едно нещо е 3начителен напредък и ще улесни много всички - USB-Audio интерфейса.

Напротив. Не е никакъв напредък, а е жалък маркетингов трик. Ето как е осъществен USB "интерфейсът":

61728_l.jpg

Сигналът не излиза директно след DSP-то, а си минава през ЦАП-то, излиза през стандартния аудио-изход, влиза в АЦП-то на "U-CONTROL"-a и оттам вече към USB или S/PDIF. Гнусно, но факт.

Редактирано от Rammkopf