Jump to content
Българският форум за музиканти

Помагайте!


Recommended Posts

Днес си чистих чинелите (скромни) и забелязах, че най-скъпият ми чинел се е спукал (краш 16" паист) и направо ми причерня. Пукнатината е 1мм, едва се забелязва, но с умело око се вижда, смъкнах го и не го позлвам. Имах преди време едно амати и то така започна и седа пукнатината е на половина. Тоест как да си спася паиста? има ли някакво лепило за малки пукнатини? Не искам да го режа, защото все пак е скъп чинел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само с рязане може да стане, но и това може да не помогне !

Просто прежали чинела. Въпрос на време е да се дочупи.

Съжалявам !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

надали при чинелите има някаква гаранция , особено в БГ няма кой да ти я признае , дори производителя да предлага такава ... варианта който аз избрах предо няколко месеца при подобна ситуация е следният ... ако пукнатината е наистина малка , ходиш из железарските магазини или такива за крепежни елементи и си купуваш финна обла пила за метал , струва около 2лв ... внимателно пилиш около пукнатината .. стремиш се да направиш мястото с обла форма ... ако пукнатината е 1мм , пилиш съвсем малко повече и се молиш да не тръгне пак .. успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Друг вариант е да го занесеш на стругар и да му отнеме малки милиметри , и ще си го ползваш като нов . Щом пукнатината е малка няма да загубиш и 1 инч големина , аз така постъпих преди доста време с едно амати и бях много доволен отколкото да го гледам напукан или да го попилея да край . Успех с чинела дано успееш да го поправиш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш телефон за стругар, който прави чинели ми драсни едно лично съобщение. Щом пукнатината е малка, ще има по-скоро визуална разлика и ще можеш да го ползваш с години този чинел... стига да не е много стар.

Редактирано от Danny47
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да го изрежа с цял оборот? няма ли да прецака звука така? другият вариант е да пробия дупчица...или и аз незнам..дайте някой номер за железар да разпитам. Този паист е с история, беше докаран от Канада в началото на 90".. 18 години е ползван, дошло му е времето явно. Имах един амати който не знам от коя година е, изрязах го по орбита и го изхварлих после, звучеше като тиникиен покрив.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Eми нямаш избор той така или иначе щом се е пукнал звукът му по-добър няма да става, или го изрежи или го остави на до изживяване.

 

Пък и щом го ползваш 18 години :greenball: май е дошло време да купиш нещо ново. :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

щом пукнатото е съвсем малко , изрязва се само около него , никакви други гимнастики , рязане на цял диаметър и подобни , с пила или на машина се близва съвсем леко колкото да се премахне областа на напукване , след това с шкурка си го заглаждаш ...

Редактирано от kukls
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз пък знам 4е на края на пукнатината се пробива дупка и така се спира цепнатината да нараства аз така си бях правил на един 4инел и бях доволен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.