Dideca Публикувано Февруари 8, 2009 Публикувано Февруари 8, 2009 Днес си чистих чинелите (скромни) и забелязах, че най-скъпият ми чинел се е спукал (краш 16" паист) и направо ми причерня. Пукнатината е 1мм, едва се забелязва, но с умело око се вижда, смъкнах го и не го позлвам. Имах преди време едно амати и то така започна и седа пукнатината е на половина. Тоест как да си спася паиста? има ли някакво лепило за малки пукнатини? Не искам да го режа, защото все пак е скъп чинел. Цитирай
Danny47 Отговорено Февруари 8, 2009 Отговорено Февруари 8, 2009 (Редактирано) Нямаш избор! Редактирано Февруари 8, 2009 от Danny47 Цитирай
makedonetsa Отговорено Февруари 9, 2009 Отговорено Февруари 9, 2009 Само с рязане може да стане, но и това може да не помогне ! Просто прежали чинела. Въпрос на време е да се дочупи. Съжалявам ! Цитирай
kukls Отговорено Февруари 9, 2009 Отговорено Февруари 9, 2009 надали при чинелите има някаква гаранция , особено в БГ няма кой да ти я признае , дори производителя да предлага такава ... варианта който аз избрах предо няколко месеца при подобна ситуация е следният ... ако пукнатината е наистина малка , ходиш из железарските магазини или такива за крепежни елементи и си купуваш финна обла пила за метал , струва около 2лв ... внимателно пилиш около пукнатината .. стремиш се да направиш мястото с обла форма ... ако пукнатината е 1мм , пилиш съвсем малко повече и се молиш да не тръгне пак .. успех Цитирай
Mogila Отговорено Февруари 9, 2009 Отговорено Февруари 9, 2009 Къде е пукнатината?Вътре на малкото кръг4е или вън по ръба на 4инела? Цитирай
visorski Отговорено Февруари 9, 2009 Отговорено Февруари 9, 2009 Друг вариант е да го занесеш на стругар и да му отнеме малки милиметри , и ще си го ползваш като нов . Щом пукнатината е малка няма да загубиш и 1 инч големина , аз така постъпих преди доста време с едно амати и бях много доволен отколкото да го гледам напукан или да го попилея да край . Успех с чинела дано успееш да го поправиш Цитирай
Danny47 Отговорено Февруари 9, 2009 Отговорено Февруари 9, 2009 (Редактирано) Ако искаш телефон за стругар, който прави чинели ми драсни едно лично съобщение. Щом пукнатината е малка, ще има по-скоро визуална разлика и ще можеш да го ползваш с години този чинел... стига да не е много стар. Редактирано Февруари 9, 2009 от Danny47 Цитирай
Dideca Отговорено Февруари 11, 2009 Автор Отговорено Февруари 11, 2009 да го изрежа с цял оборот? няма ли да прецака звука така? другият вариант е да пробия дупчица...или и аз незнам..дайте някой номер за железар да разпитам. Този паист е с история, беше докаран от Канада в началото на 90".. 18 години е ползван, дошло му е времето явно. Имах един амати който не знам от коя година е, изрязах го по орбита и го изхварлих после, звучеше като тиникиен покрив. Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Февруари 11, 2009 Отговорено Февруари 11, 2009 Eми нямаш избор той така или иначе щом се е пукнал звукът му по-добър няма да става, или го изрежи или го остави на до изживяване. Пък и щом го ползваш 18 години май е дошло време да купиш нещо ново. Цитирай
kukls Отговорено Февруари 12, 2009 Отговорено Февруари 12, 2009 (Редактирано) щом пукнатото е съвсем малко , изрязва се само около него , никакви други гимнастики , рязане на цял диаметър и подобни , с пила или на машина се близва съвсем леко колкото да се премахне областа на напукване , след това с шкурка си го заглаждаш ... Редактирано Февруари 12, 2009 от kukls Цитирай
mybata Отговорено Февруари 12, 2009 Отговорено Февруари 12, 2009 аз пък знам 4е на края на пукнатината се пробива дупка и така се спира цепнатината да нараства аз така си бях правил на един 4инел и бях доволен Цитирай
Recommended Posts