edgecrusher Публикувано Февруари 8, 2009 Публикувано Февруари 8, 2009 От мое лично любопитство и породена идея от друга тема в Китара реших да направя този прост тест между двете "мотики". Използвах еднакви амп-симулации от Line 6 Tone port UX2 w/Metal Pack: Тука могат да се видят основните корекции. Записах по два семпъла със всяка китара, първия е част от песен с програмирани барабани и жив бас, а втория е само китара. Аз лично много се затруднявам да открия съществена разлика в звука на двете китари, но се надявам всеки който има интерес от темата и собствено мнение да сподели споите впечатления от теста. B.C.Rich Warlock N.J. w/Mahogany Body & Neck, Rosewood Fingerboard, BDSM Pick-ups Sword-BCRichNJ-mix D7chord-BCRichNJ-mix B.C.Rich Kerry King Wartribe Signature Special w/Basswood Body, Maple Neck, Rosewood Fingerboard, BDSM Pick-ups Sword-BCRichKKW-mix D7chord-BCRichKKW-mix Цитирай
MiroLambov Отговорено Февруари 8, 2009 Отговорено Февруари 8, 2009 Определено първата повече ми хареса...Има повече състейн а и тона е някак по-здрав.Обаче наистина няма никаква съществена разлика... Цитирай
npace Отговорено Февруари 8, 2009 Отговорено Февруари 8, 2009 Първата звучи по-"тежко", или поне с по-дълбок тон - когато сравните двата D7 записа си личи разликата Цитирай
edgecrusher Отговорено Февруари 8, 2009 Автор Отговорено Февруари 8, 2009 Ако това говори нещо на някого Графична диаграма на двата звука. Цитирай
PhobiA1 Отговорено Февруари 8, 2009 Отговорено Февруари 8, 2009 определено първата няма смисъл да пиша повече Цитирай
X_eNeMy Отговорено Февруари 11, 2009 Отговорено Февруари 11, 2009 Разликата, която чух мога да я открия само в записите без други инструменти. КК-то има повече бас, според мен. Така чувам Дано не съм глух. Иначе на снимката от Адоб-а ясно се вижда, че КК-то има по-силен тон и повече състейн. Разликата обаче е толкова малка, че ако имам серийния модел никога няма да дам ебати парите за сигнатурата на Кери Кинг, колкото и да съм фен на "сезоните в пропастта" и "царство в кръв" Цитирай
edgecrusher Отговорено Февруари 11, 2009 Автор Отговорено Февруари 11, 2009 ^ Всъщност в конкретния случай сигначър модела е по-евтин от другия модел с който сравняваме. Не е голяма разликата, но е нещо от сорта на 100 паунда в полза на Warlock N.J. Цитирай
metalhammer Отговорено Февруари 12, 2009 Отговорено Февруари 12, 2009 Като говорим за състейн да не забравяме , че едната е с флойд роус а другата фикс бридж. Определено Warlock N.J. е моя фаворит ! Щом през Тон порта се усеща - представям си какво ще е с фулстак на макс (наскоро присъствах на подобен тест и ми е ясен крайния резултат). Мерси на Еdge за семплите Цитирай
Recommended Posts