harvester Публикувано Февруари 6, 2009 Публикувано Февруари 6, 2009 Свиря само от година и малко и съм сменял струните веднъж. От stock минах на Ernie Ball 9-42 super slinky. С тях съм към 4-5 месеца като преди няколко седмици скъсах 5та долу на моста (менте флойд - Washburn X10 made in China), а днес 6та пак там. Ясно е че никой не свири толкова дълго без да смени струните ... та въпросът ми е от стареене нормално ли е така да си заминат (точно долу на моста) или да сменя (пиля) тия чаркове, които не знам как се казват, в които лягат струните? Какви струни да си взема сега (изчетох темата Кой какви струни предпочита) които да издържат на тормоза всеки ден стандарт тунинг > дропт Д > стандарт > дропт Д По-дебела 6та по-подходяща ли е за dropped D? Цитирай
Icarus Отговорено Февруари 6, 2009 Отговорено Февруари 6, 2009 Нищо недей да пилиш, просто смени струните. При редовно свирене (по два часа на ден да речем) е хубаво да се сменят поне на месец, ако са обикновени без покритие (като твоите в момента). С времето ще придобиеш техника как точно да свириш и да не ги късаш - първите 2 години аз също късах струни от време на време. Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Февруари 6, 2009 Отговорено Февруари 6, 2009 При редовно свирене (по два часа на ден да речем) е хубаво да се сменят поне на месец, ако са обикновени без покритие (като твоите в момента). С времето ще придобиеш техника как точно да свириш и да не ги късаш - първите 2 години аз също късах струни от време на време. Че аз още не съм скъсал, пък си е гърчене - вярно не пипам тремоло, ама бендвам доста, и - на моменти грубо... Кво ги прайте тия струни... (Сега е момента Евтим да се появи отнякъде и да ме среже, че се изказвам неподготвен ) Цитирай
kolio_k Отговорено Февруари 6, 2009 Отговорено Февруари 6, 2009 Само искам да вметна, че ако има техника, с която да свириш по силово, но без да късаш струни (1ва и 2ра особенно), то аз не я знам. Като свиря например блус ,малко по интензивно, първа си заминава, максимум за 3 дена. Сори за офтопика Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 6, 2009 Отговорено Февруари 6, 2009 Ако имаш съмнения, че седлата на флойда имат остри ръбиве, можеш да загладиш внимателно с макетно ножче местата, където стъпват струните(не с пила). Не е твърде трудно, понеже стоманеното макетно ножче е по-твърдо от сплавите по тремолото и никеловото покритие. Проблем има само ако дадени струни винаги се късат бързо на дадено място. Иначе - едва ли. Цитирай
Icarus Отговорено Февруари 6, 2009 Отговорено Февруари 6, 2009 Нямах предвид, че има Специална Техника за не-късане на струни (макар че наистина така прозвуча), просто споделям опит, че в началото късах струни доста по-често, и си мислех, че е от магарето, защото винаги късах точно там - ами не беше от магарето. Ставало е дума за това между мен и разни приятелчета преди време, и имахме сходни мнения по темата. Не съм късал струна от много време насам, а не съм сменял марките. Цитирай
harvester Отговорено Февруари 7, 2009 Автор Отговорено Февруари 7, 2009 благодаря на всички за споделения опит Цитирай
Recommended Posts