radoslava Публикувано Февруари 5, 2009 Публикувано Февруари 5, 2009 Имам нужда от помощ, чудех се къде да пиша и реших да питам вас. Значи от скоро имам микрофон, прди това пеех на слушалките за компютъра и сега като почна да записвам и аз буквално крещя, а то не се чува почти нищо, все едно пея страшно ниско и няма никакъв глас, докато на слушалките се чува прекалено силно?! Дали дефека е в програмата на която записвам или микрофона не може да се сработи с нея, защото на уредбата ми се чува много силно и хубаво! Записвам на Wave Pad моля ви помогнете ми или ми кажете друга програма на коята стават хубави записи, която използвате и сте довони! Благодаря! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 6, 2009 Отговорено Февруари 6, 2009 Какъв е микрофона и къде е включен? Щом го чуваш силно, но записа е тих, най-вероятно канала за запис е намален... Цитирай
radoslava Отговорено Февруари 6, 2009 Автор Отговорено Февруари 6, 2009 (Редактирано) Какъв е микрофона и къде е включен?Щом го чуваш силно, но записа е тих, най-вероятно канала за запис е намален... Микрофона ми е Philips SBC MD 150, а как да го увелича? Благодаря! П>С> Но мисля, че не е от това, защото музиката си се чува нормално! Редактирано Февруари 6, 2009 от radoslava Цитирай
Fenix Отговорено Февруари 8, 2009 Отговорено Февруари 8, 2009 а използваш ли предусилвател за микрофона или го пъхаш директно в саунд картата? http://en.wikipedia.org/wiki/Microphone_preamp Цитирай
Telerig Отговорено Февруари 14, 2009 Отговорено Февруари 14, 2009 В програмата с която записваш има ли индикация на входното ниво...тоест като пееш без дори да записваш да ти показва силата на сигнала който влиза в реално време? Цитирай
X_eNeMy Отговорено Февруари 15, 2009 Отговорено Февруари 15, 2009 Във всички случаи проблема е някъде по опцийте на каналите. Аз имах сходен проблем със записи на китара, но с микрофон пред кубето. Моето решение е следното: Долу в дясно при часовника цъкаш 2 пъти на иконката с високоговорителчето, като задържиш мишката трябва да пише "volume". Няма да го сбъркаш Излизат плъзгачи за нивата на различните канали на картата, лайн ин, волюм, уейв и тн. На теб ти трябва плъзгача на микрофона. (Ако го няма там - от същия прозорец с плъзгачите даваш Options>Properties и ти излиза листа с всичките нива, които можеш да контролираш. Намираш Microphone и му слагаш тикче. Даваш ОК.) Под плъзгача на микрофона има копче Advance... ЦЪК ! Най-отдолу трябва да имаш една кутийка "1 Mic Boost". Сложи му човката и пробвай пак да записваш Ако вече има тикче там и не ти е прекалено ниско нивото на плъзгача за микрофона - разгледай настройките на саунд картата. Там някъде може да има също някакъв параметър за силата на сигнала в лайн ин-а и в този на микрофона. Цитирай
LucaTurilli Отговорено Март 18, 2009 Отговорено Март 18, 2009 Тук микрофона увеличи просто и при запис по-силно се чува =). Като за да видиш менюто от горе даваш Options-Properties и Recording избери . Цитирай
Recommended Posts