edgecrusher Публикувано Септември 21, 2005 Публикувано Септември 21, 2005 Днес в чест приключването на един период от живота ми реших да се почерпя с....ей това Още не съм я сет-ъпнал зада я пробвам, но малко по-късно ще пиша за първите впечатления. Цитирай
Icarus Отговорено Септември 21, 2005 Отговорено Септември 21, 2005 Честито! :guitar: :guitar: :guitar: Цитирай
niki123bg Отговорено Септември 21, 2005 Отговорено Септември 21, 2005 Честито!!! Същият цвят като на снимката ли е брадвата ? Цитирай
Angry Samoan Отговорено Септември 21, 2005 Отговорено Септември 21, 2005 Аре честито ! Искам само да попитам заслужавали си принципно Еpiphone. Аз много искам да си взема SG и сега, когато един приятел е в USA се чудя дали да не му поръчам Еpiphone SG или да дам още ок. 200 USD и да си взема един Gibson SG Special ? По принцип разликата май е само в адаптерите и електрониката, дървото си е същото - махагон. Explorer-а също харесва има яка форма, жалко че не се произвежда Еpihone версия на Gibson Firebird, като този на подписа ми. Цитирай
edgecrusher Отговорено Септември 21, 2005 Автор Отговорено Септември 21, 2005 Честито!!! Същият цвят като на снимката ли е брадвата ? Абсолютно!Само че на снимката е излезнал малко осветен,реално си е матово черен с черен скрач-борд. Цитирай
FeramonD Отговорено Септември 21, 2005 Отговорено Септември 21, 2005 Честито китарата е страшна според мен и може ли да те попитам колко пари даде за нея и от къде я взе? Цитирай
FeramonD Отговорено Септември 21, 2005 Отговорено Септември 21, 2005 (Редактирано) А и пусни някво демо и да я чуем как се представя? Редактирано Септември 21, 2005 от FeramonD Цитирай
edgecrusher Отговорено Септември 21, 2005 Автор Отговорено Септември 21, 2005 Аре честито ! Искам само да попитам заслужавали си принципно Еpiphone. Аз много искам да си взема SG и сега, когато един приятел е в USA се чудя дали да не му поръчам Еpiphone SG или да дам още ок. 200 USD и да си взема един Gibson SG Special ? По принцип разликата май е само в адаптерите и електрониката, дървото си е същото - махагон. Explorer-а също харесва има яка форма, жалко че не се произвежда Еpihone версия на Gibson Firebird, като този на подписа ми. Не знам какво да те посъветвам,защото не знам с колко си готов да се разделиш зада имаш китарата която искаш. При мен въпроса беше да избера м/у Gibson Classic X-plorer (£995) и Epiphone Gothic Explorer (£399).Една от основните разлики освен цената е, че моята е произведена в Кореа, а и цвета и Gothic изпълнението ми допадна повече. Оригинално се бях наточил за Voodoo Explorer by Gibson( около £999) ама са ги спряли от производство незнайно защо... Задапторите си прав, Epiphone издишат малко в това отношение, няма такава компресия и острота на звука, но това се оправя с 2 EMG-ta п.п. Ако наистина си се спрял на Gibson SG,Мисля че SG STandart серията е най-добра като съотношение цена/качество.A ако ще си вземаш Epiphone гледай да не е Special, това им е най-евтината и кофти серия.По-добре се огледай за SG 400 или SG 310. Те са мах. близко до оригонала на Gibson. Цитирай
bulby Отговорено Септември 21, 2005 Отговорено Септември 21, 2005 Честита да ти е новата брадва Денчо, освен всичко друго ти пожелавам и да се сдобиеш със собствен склад, защото в най-скоро време ще ти трябва за всичкия ти gear :green: Цитирай
edgecrusher Отговорено Септември 21, 2005 Автор Отговорено Септември 21, 2005 Честито китарата е страшна според мен и може ли да те попитам колко пари даде за нея и от къде я взе? Както казах по-горе ,китарата е за 399 паунда(не мога да ти кажа колко точно е в БГ лева) и е купена от Turnkey Soho Soundhouse, London. За демо ще трябва да почакаш малко,имам я от едва 2-3 часа... Цитирай
edgecrusher Отговорено Септември 21, 2005 Автор Отговорено Септември 21, 2005 Честита да ти е новата брадва Денчо, освен всичко друго ти пожелавам и да се сдобиеш със собствен склад, защото в най-скоро време ще ти трябва за всичкия ти gear :green: М"дааа! Мерсиии! Има нужада Цитирай
Burton Отговорено Септември 21, 2005 Отговорено Септември 21, 2005 Честито! Супер изглежда брадвата Цитирай
Angry Samoan Отговорено Септември 21, 2005 Отговорено Септември 21, 2005 (Редактирано) Не знам какво да те посъветвам,защото не знам с колко си готов да се разделиш зада имаш китарата която искаш.При мен въпроса беше да избера м/у Gibson Classic X-plorer (£995) и Epiphone Gothic Explorer (£399).Една от основните разлики освен цената е, че моята е произведена в Кореа, а и цвета и Gothic изпълнението ми допадна повече. Оригинално се бях наточил за Voodoo Explorer by Gibson( около £999) ама са ги спряли от производство незнайно защо... Задапторите си прав, Epiphone издишат малко в това отношение, няма такава компресия и острота на звука, но това се оправя с 2 EMG-ta п.п. Ако наистина си се спрял на Gibson SG,Мисля че SG STandart серията е най-добра като съотношение цена/качество.A ако ще си вземаш Epiphone гледай да не е Special, това им е най-евтината и кофти серия.По-добре се огледай за SG 400 или SG 310. Те са мах. близко до оригонала на Gibson. В твоя случай покупката определено си заслужава - фактически разликата е само в цената, иначе даваш повече от два пъти само заради шибаната марка Gibson... Моделите SG, които аз гледах единият е само 649 $, a другия е 849 $, докато свестните Epihon- и са между 450 - 600 $, така че в случая раликата не е толкова голяма. Taka че ще преценя, а имам и друг вариант Fender Jaguar Made in Japan, който е някъде ок. 600 $ - много яка китара. По принцип Gibson sucks отвсякъде най-вече заради шибаната си ценова политика. В един американски форум един пич разправяше как си взел Les Paul в началото на 90-те чисто нов за 800$, а сега същия струвал 2800$ , при това качеството им е паднало значително. Между другото през 80-те в т.н Shred era продажбите им са били доста зле, заради възхода на фирми като Ibanez, Jackson и т.н., не било модерно да се свири с Gibson, но след като Guns N' Roses станаха мн. популярни, респ. Slash , а и други групи като Pearl Jam, които тогава изполваха предимно Les Paul продажбите им отново тръгнаха нагоре, а с това и цените им ... В днешно време от големите фирми единствено Fender предлагат китари, чиято стойност в някаква степен понякога е над цената, за която се предлагат.. Редактирано Септември 21, 2005 от Angry Samoan Цитирай
edgecrusher Отговорено Септември 21, 2005 Автор Отговорено Септември 21, 2005 Хвърли един поглед тук, само за информация. Жалко че нямат цени, но все пак може да добиеш добра представа за това, което Epiphon предлага в момента.Все пак "дъщерна" фирма на Gibson са но имат и собствени неща. Epiphone Цитирай
FeramonD Отговорено Септември 21, 2005 Отговорено Септември 21, 2005 Ето тук една по голяма снимка която намерих. Определено много готина китара! Цитирай
Recommended Posts