Vimpel Публикувано Февруари 4, 2009 Публикувано Февруари 4, 2009 Здравейте, радвам се че открих този хубав и полезен сайт. Пиша ви с желанието да ми помогнете да стегна старата китара на която от години не съм свирил Китарата е washburn mg74 mercury series. Преди време я бях дал на приятел да записва с нея и той качествено я осра Сменял струните с по-дебели и така зверски ги затягал за флойда, че едната от позицийките му се пукнла. После пробвал да лепи, но без резултат. До колкото разбрах от интернет тази част от флойда се нарича saddle. Намерих нещо подобно /да не кажа същото/ в нета http://www.guitarpartsdepot.com/Saddles-Lo...olo_Saddle.html Въпросът ми е от къде в София мога да намеря тази част? По принцип стандартни ли са като размери или на всеки проиводител са различни? Моделът на флойда е washburn 800-s Предварително благодаря! Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Февруари 4, 2009 Отговорено Февруари 4, 2009 (Редактирано) Здравей, можеш да си намериш нужната част в малкото ,,Цум,, . На втория етаж има магазин в които продават адски много части , сигурно го има и това . Редактирано Февруари 4, 2009 от stratevcaster2 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 4, 2009 Отговорено Февруари 4, 2009 (Редактирано) Най добре го глоби твоя приятел с някаква сума и си смени флойда с нов. Части мисля, че ще ти е трудно да намериш. Имаше подобни теми преди и незнам дали имаше резултат от тях. Колегите ще кажат, ако знаят къде се продават седла ТОЧНО за твоя флойд. Редактирано Февруари 4, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Vimpel Отговорено Февруари 4, 2009 Автор Отговорено Февруари 4, 2009 B малкият ЦУМ няма. В xxxx също, но казаха че ще пробват да поръчат. Каква е цената на нов Floyd? Стандартни ли са? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 4, 2009 Отговорено Февруари 4, 2009 (Редактирано) Не са стандартни. Може да се наложи модификация по китарата. Евтините, лицензни са около 150-200лв. Скъпите, маркови и качествени са по доста повече. Виж и каталога на Капъша в musicjam.hit.bg, дали няма да си намериш същото тремоло в него. Доколкото видях от първите картинки, които ми попаднаха от нета, май тремолото ти е доста старо и не се произвежда. Снимай китарата и тремолото, да видим дали не може да се измисли нещо.. Редактирано Февруари 4, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Февруари 4, 2009 Отговорено Февруари 4, 2009 (Редактирано) В РФ. не очакваи да поръчат , там все нещо нямат , общо взето съм си поръчвал неща никога не са ми ги докарвали . Както каза Евтим , виш в Капъша. Редактирано Февруари 4, 2009 от stratevcaster2 Цитирай
DILETANT Отговорено Февруари 4, 2009 Отговорено Февруари 4, 2009 Я по-добре постни снимка на тремолото, че не намирам в нета. В най-дория случай може само да се сменят само седлата вместо цялото тремоло. Кофти е че у нас никой не внася такива чаркове. Аз съм си поръчвал седла от сайта, чийто линк си постнал (guitarpartsdepot.com) и съм доволен. Цитирай
Vimpel Отговорено Февруари 4, 2009 Автор Отговорено Февруари 4, 2009 Утре ще направя детайлни снимки на флойда Колко време чака доставката от сайта? Цитирай
DILETANT Отговорено Февруари 4, 2009 Отговорено Февруари 4, 2009 ^ Доколкото си спомням, около 2-3 седмици. Наскоро си поръчвах капсуловани ключета и дойдоха за 10 дена. Цитирай
Valserp Отговорено Февруари 5, 2009 Отговорено Февруари 5, 2009 (Редактирано) Цялото седло ли е пукнато или малкото графитено блокче, което затиска струната? Ако е само блокчето - 60 стотинки струват, ще ти подаря едно Редактирано Февруари 5, 2009 от Valserp Цитирай
Vimpel Отговорено Февруари 5, 2009 Автор Отговорено Февруари 5, 2009 Ето обещаните снимки. http://www.audifan.snimka.bg/album.php?album_id=338538 Какво може да се направи? Цитирай
DILETANT Отговорено Февруари 5, 2009 Отговорено Февруари 5, 2009 Бих ти препоръчал да си вземеш един комплект седла GSLTS2 - Low Pro' LT2 Locking Tremolo Golden Saddles 2 бр. х ЕЕ - за 1-ва и 6-та струни 2 бр. х АВ - за 2-ра и 5-та струни 2 бр. х GD - за 3-та и 4-та сруни http://www.guitarpartsdepot.com/Saddles-Lo...olo_Saddle.html Ще ти струват 60 $ без шипинга. Цитирай
Vimpel Отговорено Февруари 5, 2009 Автор Отговорено Февруари 5, 2009 Точно това щях да питам. Значи са различни за отделните струни. Тези които си посочил ще съвпаднат ли ? Гледах в сайта, че широчината на седлото им е 10.5 мм. Мойто е 10 мм. Би ли могъл да ми съдействаш с поръчката? Ще ти дам необходимите парички и ще почерпя Цитирай
DILETANT Отговорено Февруари 5, 2009 Отговорено Февруари 5, 2009 (Редактирано) С ширината незнам дали ще пасне. Моят Флойд е от друг тип. Нямам достатъчно пари по картата ми и не мога да поръчвам. Ако имаш дебитна карта Visa Electron, няма да имаш проблеми с плащането. Седлата 2 х 2 са с различна височина и образуват дъга с връх в центъра, заради радиуса на фингърборда. Най-ниските са по краищата а най-високите в центъра. Редактирано Февруари 5, 2009 от DILETANT Цитирай
Vimpel Отговорено Февруари 5, 2009 Автор Отговорено Февруари 5, 2009 Тук също има подобни, но с различно означение и не е опоменат размерът им. http://www.guitarnucleus.com/gnstore/tremolo.html Освен да пусна в двата сайта едно писмо със запитване друго не се сещам. Цитирай
Recommended Posts