Yves Публикувано Февруари 3, 2009 Публикувано Февруари 3, 2009 Понеже един колега заговори по-горе за активен и пасивен адаптер в една и съща китара....това възможно ли е и има ли негативни последици? И има ли някакви особености и модификации, които трябва да се правят, за да се съвместят двата типа? Цитирай
sasoh Отговорено Февруари 3, 2009 Отговорено Февруари 3, 2009 (Редактирано) Да, не, съответно Редактирано Февруари 3, 2009 от sasoh Цитирай
sw1tched Отговорено Февруари 3, 2009 Отговорено Февруари 3, 2009 Понеже един колега заговори по-горе за активен и пасивен адаптер в една и съща китара....това възможно ли е и има ли негативни последици? И има ли някакви особености и модификации, които трябва да се правят, за да се съвместят двата типа? Не съм особено запознат, но трябва да се вържат така: http://img510.imageshack.us/img510/9061/emgpassivegt4.jpg Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 3, 2009 Отговорено Февруари 3, 2009 (Редактирано) На пасивния адаптер му трябват волюм потенциометри 250-500К, На активния - около 25-50К. Ако се сложи потенциометър 250К на активните адаптери, малко се поизгубва смисъла от активната електроника. Когато работят паралелно двата адаптера, по-ниското изходно съпротивление на активния ще прави влиянието на пасивния адаптер върху звука незначително. По принцип варианти има, но най-добрия като че ли е да се добавят предусилвателчета и на пасивните адаптери. Редактирано Февруари 3, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Yves Отговорено Февруари 3, 2009 Автор Отговорено Февруари 3, 2009 Само че китарата ми не е като Стратовете - да има голяма дупка и да си редиш колкото искаш неща и само да пробиваш дупки в пикгарда....трябва да пробивам дървото, което не ми се иска още повече като не се знае крайния резултат. Понеже ми е мерак да пробвам с активни, обаче в същото време не ми се купуват 2. А пък ако остана само с един на бриджа ми се орязва малко варианта за меки сола, а така повече ми харесват с нек адаптер....въобще дилемата е голяма Иначе да модвам пасивните адаптери по някакъв начин не ми се вижда целесъобразно в случая, по простата причина, че са сток адаптерите това и не ги знам до колко са качествени. Имат доста висок аутпут и вадят много мощен метълски звук, ама става голяма микрофония, фийдбек (мисля, че така се казва, това, което искам да обясня ) и въобще....не ми вдъхват много доверие. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Февруари 3, 2009 Отговорено Февруари 3, 2009 ^^Евтим е прав. Има вариант да се съгласуват, но се губи първичния замисъл да се постигне нещо по-качествено. С други думи резултатът ще е куц. Един приемлив вариант е да се повиши изходното съпротивление на активната част, за да се изравни с пасивната част, но не като се повиши стойността на потенциометъра. Така автоматично излиза въпросът "защо аджеба ги ручааме жабетата?". Другият вариант, който препоръчва Евтим е "активизиране" на пасивната част, което с други думи означава да се използват само активни адаптери. и пак стигаме до горния въпрос. Ако има активна електроника вън от адаптерите (при потенциометрите и тонконтрола) съществува вероятност различна от нула, с модифициране да се съгласуват два различни типа адаптери, но това пак е изцяло активна електроника... И в края на краищата, остава пак същия въпрос "защо... ... жабетата?. Едно предложение. Защо не се направи електроника при потовете, с която да се получи възможност да се слагат всякакви адаптери? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 3, 2009 Отговорено Февруари 3, 2009 Това със сигурност е най-доброто решение, но изисква познания или пари за разработка от друг човек. Също така, не знам как ще се съгласува високото пиково изходно напрежение от пасивните адаптери с 9-волтовата батерия. Може би ще е добре да се ползват 2х9В. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Февруари 3, 2009 Отговорено Февруари 3, 2009 ^ Е, знам една приказка за брадата и гребенчето... За да не ти трябва гребенче махаш брадата. Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Февруари 5, 2009 Отговорено Февруари 5, 2009 (Редактирано) Аз съм с такава китара , един активен и 2 пасивни . Според мен,(доста колеги , доста различни мнения , но както се казва , ,,Въпрос на вкус каза котката и ....,, ) комбинацията е много усобена , но приятна . По въпроса със свързването , пасивните адаптори са доста по ,, тихи,, и за да се изравнят им беше поставен един предусилвател (онборд) и съответен output потенциометър. . Ето и една снимчица лоша е резолюцията , но на снимката и без това няма какво усобено да се види : http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0...b78605c/image13 Редактирано Февруари 5, 2009 от stratevcaster2 Цитирай
Асенов Отговорено Март 19, 2009 Отговорено Март 19, 2009 В момента аз съм изправен пред този проблем. Китарата ми е H + S + S. Това, което мисля да направя, е да изключа мидъла от конфигурацията въобще. Прекаравам пасивния сингъл през потенциометрите, които си бяха на китарата, а за активния ще си сложа по-слабите (активния е ЕМГ 81, казаха ми, че не се нуждае от тон потенциометър, да ви питам за всеки случай - така ли е?), оттам към суич -> жак. Не разбирам никак от елетротехника, за това исках да попитам дали би имало някакъв проблем с подобна конфигурация ? п.с. предполагам, че би имало проблем ако работят 2та адаптера едновременно, поради това мисля да си ползвам 5 степенния суич, който би трябвало да изключи такъв вариант, при несвързан мидъл Цитирай
Recommended Posts