WaNTeDd Публикувано Януари 25, 2009 Публикувано Януари 25, 2009 Взех си сега нова китарка.. Така всичко 6 наистина..Само един проблем.Тя е с 2 сингъла и един хембъкър. Като овелича повече кубето ми или което и да е кубе само ако свиря с хембъкъра се получава много кофти шум.Не точно брум, а докато не се дрънка шум, все едно съм на сатиметри от кубето..Искам да ви питам това има ли оправяне или евентуално нов хембъкър?Мерси Цитирай
Rock Forever Отговорено Януари 25, 2009 Отговорено Януари 25, 2009 Щом се появява шума не само с твоето кубе може би има някакъв проблем с електрониката. Не мисля,че е нещо сериозно за да сменяш адаптера, по-скоро някоя жичка трябва да се презапои. Имаше няколко теми за хъмбъкър уайеринг и ако разбираш може да отвориш,да погледнеш кое не е като по схемата и коя жичка се е заблудила. Ако не-занеси я на някой да погледне. Другото за което се сещам е екраниране,но ще спра до тук,че да не кажа някоя глупост Толкоз по моето мнение, нека някой по-навътре в нещата да каже. Успех Цитирай
sevenstring Отговорено Януари 25, 2009 Отговорено Януари 25, 2009 (Редактирано) Хем бъкър, хем не бъкър, викаш ... Причините може да са не една и две, но при нова китара не ми се вярва електрониката да не е свързана правилно. Всъщност, ако кажеш какви са китарата и кубето, ще е добре, за се добие известна представа за какво общо качество иде реч. Има кубета, дето се цепят от микрофонии и шум, независимо от разположението и дистанцията спрямо тях (някои по-евтинки Фендъри, които съм пробвал, например ...). Редактирано Януари 25, 2009 от sevenstring Цитирай
SviStyle Отговорено Януари 25, 2009 Отговорено Януари 25, 2009 Реално погледнато, ако една китара не шуми-няма как да звучи.Иначе ако хъмбъкера шуми по-малко от синглите нямаш проблем и всичко си е в реда на нещата.Причините може да са много: кабели, ел. инсталация, захранване на ефекти(ако ползваш), кубета.....и други екстри споменати и неспоменати по-горе. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 26, 2009 Отговорено Януари 26, 2009 Някои китари си брумят ЯКО. Причината може да е в пикапите, в окабеляването и липса на екран или в двете заедно. Цитирай
WaNTeDd Отговорено Януари 26, 2009 Автор Отговорено Януари 26, 2009 китарата не е нова. Ариа 714 цст. 1997 година. стра6на е ... шумът обаче е като микрофония и става във всяко кубе. но само в кубета в пулт не!И човекът ми каза че просто адаптера е мн мощен, но не тряа да е от това ..Може би си мислих и аз или жица или екраниране.. Цитирай
Vynyl Sky Отговорено Януари 26, 2009 Отговорено Януари 26, 2009 (Редактирано) Ако е сменян адатера, а най-вероятно е за толкова много години, възможно е да не е свързан добре и нещо да се е разпоило. Кажи как се държат синглите в сравнение с него (ниво на шум, вид шум и т.н.)? Редактирано Януари 26, 2009 от Vynyl Sky Цитирай
temerut Отговорено Януари 26, 2009 Отговорено Януари 26, 2009 Активните адаптери се връзват на потециометър 50 - 100 килоома ако е вързан на 500 както са повечето пасивни за това се получава пресилване на сигнала може за това да прави микрофония Цитирай
WaNTeDd Отговорено Януари 28, 2009 Автор Отговорено Януари 28, 2009 реших да си взема сеймър дънкън фулл шред сх-10 ... не би трябвало да има пак тази микрофония нали? Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 28, 2009 Отговорено Януари 28, 2009 Шумът или микрофонията не идва от разпоена жица! ^ Ами докато не пробваш няма как да разбереш. По-евтино май ще дойде да я дадеш на някой дето разбира повече от китарни електроники. Да я види и да констатира проблема. Стрелянето наслуки не винаги решава проблема Цитирай
Recommended Posts