Jump to content
Българският форум за музиканти

Хембъкър.. шум


Recommended Posts

Взех си сега нова китарка.. Така всичко 6 наистина..Само един проблем.Тя е с 2 сингъла и един хембъкър. Като овелича повече кубето ми или което и да е кубе само ако свиря с хембъкъра се получава много кофти шум.Не точно брум, а докато не се дрънка шум, все едно съм на сатиметри от кубето..Искам да ви питам това има ли оправяне или евентуално нов хембъкър?Мерси

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом се появява шума не само с твоето кубе може би има някакъв проблем с електрониката. Не мисля,че е нещо сериозно за да сменяш адаптера, по-скоро някоя жичка трябва да се презапои. Имаше няколко теми за хъмбъкър уайеринг и ако разбираш може да отвориш,да погледнеш кое не е като по схемата и коя жичка се е заблудила. Ако не-занеси я на някой да погледне. Другото за което се сещам е екраниране,но ще спра до тук,че да не кажа някоя глупост :hysterical:

Толкоз по моето мнение, нека някой по-навътре в нещата да каже.

 

Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хем бъкър, хем не бъкър, викаш ... :hysterical:

 

Причините може да са не една и две, но при нова китара не ми се вярва електрониката да не е свързана правилно. Всъщност, ако кажеш какви са китарата и кубето, ще е добре, за се добие известна представа за какво общо качество иде реч. Има кубета, дето се цепят от микрофонии и шум, независимо от разположението и дистанцията спрямо тях (някои по-евтинки Фендъри, които съм пробвал, например ...).

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реално погледнато, ако една китара не шуми-няма как да звучи.Иначе ако хъмбъкера шуми по-малко от синглите нямаш проблем и всичко си е в реда на нещата.Причините може да са много: кабели, ел. инсталация, захранване на ефекти(ако ползваш), кубета.....и други екстри споменати и неспоменати по-горе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някои китари си брумят ЯКО. Причината може да е в пикапите, в окабеляването и липса на екран или в двете заедно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

китарата не е нова. Ариа 714 цст. 1997 година. стра6на е ... шумът обаче е като микрофония и става във всяко кубе. но само в кубета в пулт не!И човекът ми каза че просто адаптера е мн мощен, но не тряа да е от това ..Може би си мислих и аз или жица или екраниране..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е сменян адатера, а най-вероятно е за толкова много години, възможно е да не е свързан добре и нещо да се е разпоило. Кажи как се държат синглите в сравнение с него (ниво на шум, вид шум и т.н.)?

Редактирано от Vynyl Sky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Активните адаптери се връзват на потециометър 50 - 100 килоома ако е вързан на 500 както са повечето пасивни за това се получава пресилване на сигнала може за това да прави микрофония

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шумът или микрофонията не идва от разпоена жица!

 

^ Ами докато не пробваш няма как да разбереш.

 

По-евтино май ще дойде да я дадеш на някой дето разбира повече от китарни електроники. Да я види и да констатира проблема. Стрелянето наслуки не винаги решава проблема :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.