Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Така...значи реших да си сменя адаптерите на китарата...и тъй въпроса ми е какви адаптери да си зема...като стилова ориентация се опитвам да свиря лек рок и блус.

Отговорено (Редактирано)

А как според теб да ти помогнем, като не си дам никакво инфо? НЯМА адаптер, на който да пише "за блус и лек рок", дай подробности какъв точно саунд те кефи, каква ти е китарата и може някой да даде предложения, и ВЪПРЕКИ това пак си опира до теб дали ще ти хареса...

Редактирано от Vasil Pavlov
Отговорено (Редактирано)

тъкмо и аз се канех да пусна подобна тема.

Иначе уточни с каква китара си и какви адаптери (единични, двойни).

И аз харесвам горепосочените стилове и съм решил да си взема Fender tex-mex адаптери. Имат си специфичен звук и според мен са подходящи за блус, макар че всичко си е въпрос на вкус и няма адаптери специално за блус, рок и т.н. Попрегледай записи в youtube и прецени.

ПС: Тук е момента и аз да питам: Къде могат да се намерят Fender tex-mex адаптери и горе-долу колко струва един комплект. И другото е: в момента съм със Squier Affinity Strat (SSS). Имайки предвид, че китарата ми е "Crafted in China" ще се усети ли особена разлика (в положителна насока разбирасе) след подмяната на адаптерите с текс-мекс?

Редактирано от RZArector
Отговорено
тъкмо и аз се канех да пусна подобна тема.

Иначе уточни с каква китара си и какви адаптери (единични, двойни).

И аз харесвам горепосочените стилове и съм решил да си взема Fender tex-mex адаптери. Имат си специфичен звук и според мен са подходящи за блус, макар че всичко си е въпрос на вкус и няма адаптери специално за блус, рок и т.н. Попрегледай записи в youtube и прецени.

ПС: Тук е момента и аз да питам: Къде могат да се намерят Fender tex-mex адаптери и горе-долу колко струва един комплект. И другото е: в момента съм със Squier Affinity Strat (SSS). Имайки предвид, че китарата ми е "Crafted in China" ще се усети ли особена разлика (в положителна насока разбирасе) след подмяната на адаптерите с текс-мекс?

Не знам за Tex-Mex, но на същата китара съм с 3 DiMarzio хъмбъкъра в корпус на единични и просто мачкат.

Отговорено (Редактирано)

Les Paul копие като цяло не е първото, за което човек се сеща във връзка със звука на Джими Хендрикс, та задачата ти сигурно щеше да е по-лесна, ако имаше страт със сингли, но не е казано, че не може и с друго.

В посока хамбакъри с по-vintage звучене се сещам за тези, които ползва Слаш (един от хората с нелоши импровизации върху Хендрикс, между другото) - Seymour Duncan Alnico Pro II. Допълнително може да се сложат пуш-пул потенциометри за сплитване на адаптерите.

Естествено, звукът може да се постигне и с помощта на много неща след китарата.

Редактирано от sevenstring
Отговорено

RZArector, аз доста наскоро се сдобих с текс-мекс сет (3бр.) върху Squier strat - сет-а е ~200лв в xxxx.

за блус и рок са супер, особенно нек и нек-мидъл позиция имат доста характерен звук. Бридж

адаптера не ми е по вкуса обаче, но за мен няма толкова значение, имам и втора дъска с хъмбъкери.

Идея е да си вземеш 2 тексмекс-а и някой нойслес или stacked hum за бридж, ако свириш с повече драйв.

Поздрави.

Отговорено

Мерси за инфото. Иначе да ти кажа честно ако можеше бих си сменил само нек-адаптера понеже в 99% от случаите ползвам него, а на бридж никога не съм свирил и не вярвам и да ми се наложи да го ползвам. Само че това е, че незнам дали се продават адаптери поотделно (не в сет по 3 бр.). Не че имам нещо против и трите да са текс мекс, но е свързано с финанси всичко. Иначе звукът, който вадят е невероятен. :virtuoz:

Отговорено (Редактирано)
лес паул копие,с двойни адаптери,и като звучене искам нещо близо до джими хендрикс :hysterical:

JHS хъмбъкъри от xxxx по 30 лв бройката - силен аутпут и не мътнеят.На едната ми китара Винтидж леспол сложих такива и звучи брилянтно в сравнение със сток адаптерите.

Хендрикс трудно ще го докараш с това,въпреки че флайн - ви -то с което свири блус основно е доста далеч от леспол като материал и форма,ма и твоята не уточняваш каква е.

Редактирано от Hillbilly