Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте! Имам акустична китара Стаг

STAGG SW203CE N ELECTRO-ACOUSTIC DREADNOUGHT CUTAWAY GUITAR WITH 4-BAND EQ NATURAL

Electro-Acoustic Dreadnought Cutaway.

Basswood Top.

Basswood Back and Sides.

Black Stained Maple Fingerboard.

Black Stained Maple Bridge.

Diecast Black Machineheads.

Pickup: Active Under Saddle.

Preamp: SN-4 Preamp with Volume, Bass, Mids, Trebble, Presence, Phase Switch and Batter Check.

Outputs: 1 x 1/4" jack + 1 x xlr line.

Colour: Natural.

Проблема е, че има брум и като хвана жака с ръка спира.

Явно няма маса към бриджа+струните. Някаква идея?

Има ли други с такъв проблем при китарите Стаgg?

Забелязах същия проблем и с китарата ми Ибанез, която е класическа с преамп и батерия.

Редактирано от Black Bird
Отговорено

И аз имам същия проблем и то с по-класна китара.

И с БиБенд тунер.

Акусически китарата е отлична.

Ако получа решение на моя прблем - ще е същото и за твоя, предплагам.

Евтим беше обещал да я погледне.

По принцип се търси човек, който да е наясно с пиезо пластинките.

Отговорено (Редактирано)

Теоретичен въпрос: След като изчезва след като хванеш струните, не трябва ли да замасиш струните по някакви неведоми пътища? (това е леко в жанра фикция - вероятно да се набута някъде пластина, която да замасява струните, обаче все някакви агресивни идеи с много кръв, пробиване вътрешности и т.н. ми идват наум, а се съмнявам да подложите китарите на такива инквизиции) От какво друго може да дойде тоя брум иначе... :icon_shithappens:

едит: А, то ставало дума за жака - пърдон, пърдон... Нещо Ники беше писал за стерео жаковете, че можело ако не са вързани рпавилно да станат на антени? Айде, чакаме Евтим да каже каква е драмата с брума в китарата на Тони...

Поздрави,

Влад

Редактирано от vlex
Отговорено

Ами аз имам същата китара СТАГГ и такъв проблем имам само ако я включа в кубето за електрическата. Но ако я включа в пулта проблем няма нито на канона(балансирания), нито на жака.

Отговорено

Браво - ей сега пробвах в пулт и е ок.

Защо така в китарно кубе дава брум не знам, а пък в Хюса, според един съфорумник 5 струна се чува и по слабо, аз нямам чак толкова развит слух, но в пулт е ок, доколкото чувам.

Предполагам ще е ОК и в специализиран амп.

Нямам голям опит с електро-акустичните.

Тази, която имам сега е Морган wpt -05 sce - норвежка.

Чистак бърсак.

На марката съм имал електрически стратокастер и знаех, че добре ги правят.

Отделно ги сравнявахме с електро-акустичния фендер на Ники(Нитро),

като и двете са от ценова категория 600 лв (плюс, минус).

Акустично Моргана е леко по-добър.

Отговорено

Щом и двете ти китари правят проблем, значи има вероятност да е от преампа.

Ако в китарата ти има електроника с батерия, то тя най-вероятно е предназначена за включване в устройства с МАЛКО входно съпротивление. Микрофонния преамп има високо входно съпротивление. Пробвай в някойу линеен вход и кажи как е.

Отговорено

Ние го имахме тоя проблем в репитиционнара ни и вигнах един познат електричар които оправи всички контакти (заземяванет най-вече) измери разклонителите и удължителите и някои от тях отлетяха директно на буклука.

Има вероятност да имаш проблеми с инсталацията. Пробвай с друг удължител/разклонител както и с друг контакт за преампа. През пулт няма обикновенно брум защото има предполагам по-добри защити за шумове и укъсявание отколкото от кубе. Щом имаш един и същт проблем с различни китари занчи пъроизточника е другаде.

Надявам се съм бил поне малко полезен

Поздрави

Алекс