AXE Публикувано Януари 23, 2009 Публикувано Януари 23, 2009 Здравейте пичове! По принцип не се размотавам из този раздел, понеже не ми е работа Искам обаче да се консултирам с вас, понеже реших да си взема тарамбука. Нямам някакви особени амбиции, просто искам да си похлопвам от време на време. Преди време колегите ми подариха едно мъничко, ама то е по-скоро макет за придобиване на обща представа за инструмента Та сега порових в един сайт ( http://www.magazinche.com/ ) и видях, че има различни видове тарамбуки - дървени, керамични, метални, както и различни видове кожи - естествени и 'пластикови'. И понеже нямам много добра представа кое как звучи, бих приел малко напътствия Ще потърся и разни клипчета из нета, но със сигурност всяко си има и плюсове и минуси, които не знам. Също така може да дадете акъл къде се продават и къде евентуално мога да отида да пробвам. Мерсаж Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Януари 23, 2009 Отговорено Януари 23, 2009 Aз небих ти препоръчал да купуваш от там защото на този уебсайт няма музикални инструменти, а само сувенири наистина много са красиви но нестават за музикални цели,освен примерно да си украсиш шкафа или масата в къщи. Гледам че има доста имитации на муз.инструменти някой даже и с грешно написани имена. По принцип това е тарамбука: http://www.shopmania.co.uk/files/photo-ima...kin~2306729.jpg а то ва е джембе, африкански инструмент подобен на тарамбуката http://www.shopmania.co.uk/files/photo-ima...kin~2306729.jpg Мисля че имаше някъв индийски магазин или нещо такова в София кадето продават тарамбуки. Цитирай
христоглисто Отговорено Януари 26, 2009 Отговорено Януари 26, 2009 Здравейте пичове! По принцип не се размотавам из този раздел, понеже не ми е работа Искам обаче да се консултирам с вас, понеже реших да си взема тарамбука. Нямам някакви особени амбиции, просто искам да си похлопвам от време на време. Преди време колегите ми подариха едно мъничко, ама то е по-скоро макет за придобиване на обща представа за инструмента Та сега порових в един сайт ( http://www.magazinche.com/ ) и видях, че има различни видове тарамбуки - дървени, керамични, метални, както и различни видове кожи - естествени и 'пластикови'. И понеже нямам много добра представа кое как звучи, бих приел малко напътствия Ще потърся и разни клипчета из нета, но със сигурност всяко си има и плюсове и минуси, които не знам. Също така може да дадете акъл къде се продават и къде евентуално мога да отида да пробвам. Мерсаж Значи тарамбуките, общо взето се разделят на две - дървени с естествени кожи(някои им викат джембета) и метални или керамични с пластикова кожа. За дървените: Недостатък е, че кожата се деформира при температурни разлики и при влага, проблем, който го няма при пластиковите. Така ги правят, че е естествено да свириш на тях като си ги сложиш между краката, защото има едно ръбче след обръча, което дава удобство да удраш с длани, докато пр металните и керамичните кожата и обръча лежат на една равнина и не е удобно за тазои начин за свирене. На тях най-удобно се свири като си го сложиш на едното бедро, сигурно се сещаш. При този начин на свирене главна роля играят пръстите обаче. Ако си купуваш дървена моя съвет е да си купиш хубава защото поне според мене евтините звучат кофти, пробвал съм около 6-7 дървени и още толкова съм чувал без да пхващам,като мога да ти кажа че само една или две звучаха готино. Общо взето много помиярски джембета се предлагат в Бг. Металните и керамичните са значително по-евтини и общо взето всяка над 30-40 лв звучи прилично. Такива се продават на женския пазар. Общо взето там са най-евтините ,които съм виждал метални и керамични. Аз си имам таква от 40 кинта оттам и мога да ти кажа че си звучи екстра и със сигурност много по-благородно от много джембета, които съм чувал. Само оглеждай хубаво като купуваш, че все пак е женския пазар. И по магазините за инструменти съм виждал в Ямахата примерно за 60-70 кинта доколкото помня, но вече стабилба марка. Цитирай
pepijo Отговорено Март 19, 2009 Отговорено Март 19, 2009 Най- добре си вземи някоя турска тарамбука, те поне са направени за свирене и издържат, пък и са евтини. Питай някой 1алгаджия откъде или брятята роми теще да знаят. Ако не намериш - купувай от магазинчето - пак ще ти свърши работа! и най вече нищо да не ти спира хатъра да свириш - тва е най важното! Цитирай
Veli345 Отговорено Януари 17, 2011 Отговорено Януари 17, 2011 а каква е разликата между сирийска тарамбука и метална турска надъхал съм се и аз да си взема но не знам каква искам да звучи по плътно (кожата не знам дали ще ми свърши работа) Цитирай
Mile Отговорено Януари 18, 2011 Отговорено Януари 18, 2011 а каква е разликата между сирийска тарамбука и метална турска надъхал съм се и аз да си взема но не знам каква искам да звучи по плътно (кожата не знам дали ще ми свърши работа) За разликата между сирийска и турска не мога да ти кажа, аз лично ги деля на арабски и африкански. Според мене това, което ти трябва е джембе (африканска тарамбука). Арабската (метална) тарамбука звучи по-кухо и високо. Джембетата са с кожа, дървени и с доста по-плътен звук. Можеш да видиш тук Цитирай
Recommended Posts