Hillbilly Отговорено Януари 26, 2009 Отговорено Януари 26, 2009 искам само да се обърна към HillBilly и да му кажа следното: и да е пил ...taka li e? - a taka не му се е отразило ни най малко и е бил адекватен на 100%! Ти би ли казал друго или да ми възразиш?Я чуй края на "Тръгвам си"-не знам дали е от лигня,но интервала с китарката е откровено фалшив.При теб и Багето(вокала) е проблема, че като пийнете ви личи.Да,има повече хъс - но аз примерно никога няма да влезна наобратно на елементарен прав такт,ако седна зад барабаните - музиката е в главата ,не е зле да послушаш малко наркомани като Джинджър Бейкър да речем как свирят.RockoBG написа това което си мисля по темата. Цитирай
Heartman Отговорено Февруари 4, 2009 Отговорено Февруари 4, 2009 Изчетох цялата тема и изслушах парчетата.Много хубави неща има и звучи готино като в клуб или на репетиция в студио и чара му е в това че не е изпипано и изгладено,но след като прочетох тея простотии за пиенето и така нататък,не знам как ще свирите заедно и се чудя не е ли по-лесно да си ги оправяте тея проблеми между вас,а не да става някакъв сериал във форума че да се радват сеирджиите.Айде успех ,дано няма караници и свирете яко щото не е лошо тва което се получава и ако се пипне малко ще стане чудно!Поздрави на китариста ,доста готини неща свири ии композира keep on rockin` Цитирай
Mihail Mihnev Отговорено Февруари 5, 2009 Отговорено Февруари 5, 2009 направихме бъдещи творчески планове и си търсим барабанист. а със стария ви барабанист какво стана? търсите ли още нов? иначе музиката кефи, евала на бандата Цитирай
Свилен Бас Отговорено Февруари 9, 2009 Автор Отговорено Февруари 9, 2009 Ко стаа - смятах, че всичко съм обяснил - уточнихме се, че не говорим за пиене, а за дисциплина. (Имам група, с която всяка седмица правим нощна репетиция - от 22.00 до 6.00 - свирим РнР и изпиваме много, но нали си предстявате, ако я нямаше дисциплината? Имам предврид, че в 4.00 продължаваме да циклим върху припевче или преходче, докато не стане. Всичко се записва, така че не почиваме после на спомени. Без дисциплина, след 1 час става хаос и нещата са безмислени да продължават) Ей, такива неща. За всички, писали след последния ми пост - почетете го пак. По въпроса с гащите и чаршията - ами, наложи ми се, след като чух "Копеле, виде ли кво казаха у форуму за саунда и музиката - кво ми обясняваш?" докато се опитвах да чуя барабаниста какво иска да каже в пауза между парчетата, а китарата си "правеше саунда". Повтарям, надявам се за последен път (и нищо няма да болдвам - ЧЕТЕТЕ какво пиша) - става въпрос за дисциплина и вече се уточнихме по този въпрос, което доведе до неограничаване на совободното пиене - все пак, говорим за РнР, въпреки, че не живеем в '69-а, а 40 години по-късно и някои неща са се променили малко, което трябва да се има предвид. Между другото, въпреки, че Леми изпива по бутилка уиски преди участие, той също прави репетиции, като са правили и Крийм и Дорс преди 40 години... Аз, например, си позволявам да пия преди участие само ако свиря РнР, иначе ставам много прецизен и започвам да жазовирам. Още две-три неща - последните записи станаха не-лесно - въпреки, че работя с големи хора (или поне - батковци), бях като пъдар и се счупих да крещя (нямах глас после) и да повтарям "хайде, почваме", "тихо", "не ми се хвали с рифовете си, да не почна аз" (отговор "ами почни") и т.н. - просто си ценя времето и крастата съм си я начесъл и знам за какво съм влязъл в студио. Относно "фалшивото свирене" в една от песните - това го правех и преди 4 години, радвам се, че най-накрая се забеляза. "Неуместната панорама" и други подобни критики - радвайте се, че оставих китарата изобщо в микса Относно микрофона - снимахме клип едновременно и вокала малко "танцуваше", но и по този въпрос се разбрахме. Да, търсим си барабанист, скайпа ми е в профила. Други въпроси и недоволни и да съм пропуснал да отговоря на някой? Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 25, 2009 Автор Отговорено Август 25, 2009 Значи, още веднъж казвам - каквото има, написал съм го отдавна, не ми задавайте глупави въпроси и не ме карайте да пиша с дебели, главни, цветни и т.н. букви. Събрахме се отново, майспейса е подновен, приятно слушане, има какво да се чуе, коментирайте каквото желаете (свиренето ме интересува най-вече, обаче). Участва и ново парче, което свиря с фретлеса - Нелирично. Старите са изсвирено по нов начин, доста нов - промоция Тези дни ще сложа и историята на бандата, която не е кратка (за хората, които обичат да четат и др.) http://profile.myspace.com/parzalka ...а да - и поздрав за всички с Брилянт Цитирай
fildi Отговорено Август 25, 2009 Отговорено Август 25, 2009 Само да допълня нещо, което може би колегата ...taka li e? - a taka. е изпуснал да напише в бързината - никой не държи лоши чувства към другите за отминалите конфликти и караници. С други думи всичко си продължава по старому и веселбата е пълна Дано новите изпълнения ви допаднат и чакаме отзиви Цитирай
yotzzo Отговорено Август 25, 2009 Отговорено Август 25, 2009 (Редактирано) Има напредък! Някаква динамика чух. За Гибсъна и за Баса нищо няма да кажа колкото и да ви се иска! Има нещо кокаинско в цялата хава. Убеден съм, че ще стане още по-яко, ако не занемарите нещата! Редактирано Август 25, 2009 от yotzzo Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 25, 2009 Автор Отговорено Август 25, 2009 ^ Хихи, не съм качил още Дъждовен влак - там е истинската динамика и как от парче, което е 3 минути и половина направихме над 7 мин Съвсем скоро (часове, ден, два) ще го метна и него, гледай да не го пропуснеш - то е бисера ...а за "кокаинското" - а бе, бирено е За занемаряването - познай кой е строгата господарка на дъртите принцески - вече няма начин П.П.: ...и да - записите бях спешни заради "конкурса" но тъй като сме перфекционисти, да кажем, че са далече от целта ни. Цитирай
fildi Отговорено Август 26, 2009 Отговорено Август 26, 2009 Убеден съм, че ще стане още по-яко, ако не занемарите нещата! ^Не мисля, че този път ще се откажем и плановете са доста сериозни! Хубавото е, че цялата банда е надъхана да твори и сега го правим с нови сили и на свежа глава познай кой е строгата господарка на дъртите принцески ^а с тебе като се видим на репетиция ще ти обясня плановете на моряците за моряшката ти фанелка Цитирай
gro Отговорено Август 26, 2009 Отговорено Август 26, 2009 Аз пък мисля, че трябва даже да наблегнете на пиенето, защото нещо доста сковано свирите. Или може би се стягате заради записа? Иначе не е лошо. Бих ви предложил да си смените певеца, освен ако не носи много бири за почерпка в репетиционната. : Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 26, 2009 Автор Отговорено Август 26, 2009 (Редактирано) ^Много смело изказване, впечатлен съм "Сковано" - само това не бях чувал за нас, може ли жокер, че да мога да отговоря адекватно? Според мен е точно обратното - залагаме на свободата и слушането/чуването на останалите от бандата. Както забелязахте, има една дълга пауза, преди която бяхме направили 3 репетиции и четвъртата записахме, а сега това е отново запис на четвъртата репетиция, така че смея да твърдя, че дори сме особено много "не-сковани", имайки предвид и материалът, който сме направили за това време (още едно парче все още не съм качил, а за друго не остана време) без колегата барабанист да е чувал нещата преди да ги засвири (т.е. не намерихме старите записи отпрдеи 5 години), но бих изслушал по-подробно какво се има предвид под "скованост"? Вокала няма как да го сменим, тъй като той доведе продуцента, който всъщност носи бирите и второ - пише текстовете и понеже профилът на който отговарям е непопълнен, колега (?!) все по-трудно ми става да продължа изказа си, но ще рискувам - има обида от репликата "Всички селяни вън!", може би? ---------- (Всъщност, тук е момента да кажа, че всички следващи парчета, както и вариации на старите (смятам да записваме почти всяка репетиция и да подновавявам майспейса) ще се качват в тази тема.) @fildi: Колега, не пред хората - и аз има какво да ти пожелая Редактирано Август 26, 2009 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 27, 2009 Автор Отговорено Август 27, 2009 (Редактирано) Дъждовен влак вече е на разположение за слушане на майспейса - обсъждайте смело. Ще повторя - парчето беше куплет-припев,куплет-припев-соло-припев=около 3 мин, а сега е над 7 - как ви се струват допълнителните минути, които сме "изкомпозирали" в момента на изсвирването? Качих и историята, която не, че е като да е без бели петна(!), но в общи линии, смятам, че ще е интересно www.myspace.com/parzalka едит: Специално ме интересува и за последната част с бавнитге и бързи сола на "Птицата в мен" какво мислите? Редактирано Август 27, 2009 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
DREAMMIND Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 Много яко забивате и парчетата са много готини носят оня дух ан 70-те Цитирай
Vesela/Lubo Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 Бих ви предложил да си смените певеца, освен ако не носи много бири за почерпка в репетиционната. : Скъпи приятелю, на певеца може да му се смени само пълна с празна чаша! Чувал ли си последните концерти на "Доорс"?! По мнение на басиста , при липсата на който и да е от групата-Тя просто няма да същесвува. Чуи ни на живо и ще те черпя една бира! Това е все пак репетиция Цитирай
Recommended Posts