hypnocil Публикувано Януари 18, 2009 Публикувано Януари 18, 2009 Имах... и продължавам да имам една стара Кремона (класическа китарка) и макар да не е особенно добра си ме радва, ако не, като качество, то защото си я обичам, така да го кажа... Проблемът е в това, че я дадох на приятел да и се порадва малко, но се скъсала струна при, което човекът купил метални струни, не найлонови. След, като си взех китарата не ми се занимаваше да ги сменям и остана с тези. Дрънках с метални струни около два месеца и издаде багажа накрая. Смисъл от това да я давам на лютиер не виждам, тъй, като най-вероятно ще трябва да платя цената на китара за поправката и ... Единият ключ издаде багажа, ще покажа сега снимки да видите какво е положението и да ми кажете дали ще мога сам да я поправя и въобще има ли смисъл да се занимавам... Вижда се как се е отметнал ключът държащ най-тънката струна, която в момента е свалена, разбрира се. И цялото това металното на което са захванати ключовете нещо не ми изглежда в ред... Ето и снимките: Цитирай
vlex Отговорено Януари 18, 2009 Отговорено Януари 18, 2009 Извадил ти се е ключа от втулката. Вероятно се е изкривила леко оста с време. Купи едни нови ключове тия дни и ги смени, а още сега сваляй металните струни или ще хвърлиш парите на вятъра да купуваш ключове за китара, чийто бридж ще се разлепи всеки момент. Поздрави, Влад Цитирай
Yves Отговорено Март 19, 2009 Отговорено Март 19, 2009 Не намерих по-подходяща тема, та затова реших тук да пиша. В последно време се занимавах с тази китара и исках просто да...абе то не е похвалване, щото стана по-зле, отколкото очаквах, ама....така да го кажа, да споделя крайния резултат Не бъдете много строги, за сефте ми е Преди След Цитирай
vlex Отговорено Март 20, 2009 Отговорено Март 20, 2009 С какво си прелакирал? Умишлено са ползвали оцветен лак или байц преди лака, за да скрият разликата в цветовете на летвите, от които е изградена предната царга. Иначе не изглежда зле - има една серия такива орфеи, но не са изрязани отдолу за достъп на високите позиции. Иначе малко мен лично ме дразни, че си байцнал допълнително позициите с инлеи, но това си е мое лично мнение Сега пусни и звук да я чуем (ако имаш запис преди това би било най-добре, но не е задължително ). Поздрави, Влад Цитирай
Aureliano Отговорено Март 21, 2009 Отговорено Март 21, 2009 Здравей, тройката ключове от дясно на снимката е сложена наопаки Могат да се обърнат хватките по пластината на ключовете. С метални струни може и да издържат. Все пак, класическата китара си е за найлон. Успех! Цитирай
Yves Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 С какво си прелакирал? Умишлено са ползвали оцветен лак или байц преди лака, за да скрият разликата в цветовете на летвите, от които е изградена предната царга. Иначе не изглежда зле - има една серия такива орфеи, но не са изрязани отдолу за достъп на високите позиции. Иначе малко мен лично ме дразни, че си байцнал допълнително позициите с инлеи, но това си е мое лично мнение Сега пусни и звук да я чуем (ако имаш запис преди това би било най-добре, но не е задължително ). Поздрави, Влад С обикновен лазурен лак. Мда, наистина стария лак беше доста тъмен и доста дебел (едвам го свалих с шкурка 60 и виброшлайф). Дразнеше ме доста, защото исках да е светло и дори това да се виждат разликите в парчетата талашит не ме притесняваше, дори донякъде ми харесва. За байцнатите позиции си прав, гадно е Просто тва ми беше първото подобно начинание и само прелакиране въобще не ми се виждаше достатъчно и едва ли не се чудих какво друго да направя Може би и не трябваше да слагам толкова точки, ама квото било - било. Другата ще е по-готина Звук няма как да пусна, щото още няма струни Не съм измъдрил дали джулязни или найлонови... Здравей, тройката ключове от дясно на снимката е сложена наопаки Могат да се обърнат хватките по пластината на ключовете. С метални струни може и да издържат. Все пак, класическата китара си е за найлон.Успех! Как наопаки бе човек, ти ме уби? Нещо не мога да схвана кво имаш предвид... Цитирай
lyubohar Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 Ами в момента китарата е с две леви тройки ключове. Ключовете са леви и десни и така се слагат,че опъна на струните да натиска зъбчатката към червяка. Цитирай
vlex Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 Ха! Не бях обърнал внимание, че наистина едната тройка е обърната Споко, това се отнася до автора на темата Иначе китарата е класическа - не й слагай метални струни, моля те Ще я анихилираш за отрицателно време... Поздрави, Влад Цитирай
hypnocil Отговорено Март 23, 2009 Автор Отговорено Март 23, 2009 Виждам, че темата е изплувала. Относно китарата от снимките. Свалих металното парче на което се държат ключовете и го изправих, тъй като беше доста криво и не беше 'легнало' върху китарната глава. От ляво и от дясно ключовете и тн са съвсем различни. Тези от ляво са идеално прилепнали и по-плътни, докато тези от дясно са със съвсем друг дизайн и явно 'модвани' в последствие, а май и са леви, както някой спомена. Иначе, както казах изправих проблемния метал, закрепих го що годе и заместих металните струни с найлонови. Пак се усеща някакво излишно напрежение от лявата страна, но с найлоновите струни не мисля, че ще има същия проблем Цитирай
Recommended Posts