Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Не е лош тоя Експлорър, макар и поочукан. Въпроса е обаче - дали наистина можеш да го вземеш? Първо, не е ясно дали продавача шипва до Европа (защото повечето не щат). Второ - ако шипва, ще иска минимум 100 долара, че и повече, после трябва да платиш мито и ДДС, защото почти никой не се навива да записва по-малка стойност от действителната. Освен това - този модел не се произвежда отдавна, а остават 6 дена до края на търга, така че не знаеш колко ще му се качи цената в крайна сметка - може 1000 долара да стигне. Принципно си струва да играеш на американския ибей ако имаш човек в Щатите, който да ти донесе китарата, иначе цялата операция излиза доста скъпо.

Отговорено

Не е ли твърде лошо състоянието и ? доста подозрително ми изглежда с тея очуквания стопанина и не се е отнасял с мн уважение към нея . Кой знае какви други дефекти може да има .

Отговорено
Не е лош тоя Експлорър, макар и поочукан. Въпроса е обаче - дали наистина можеш да го вземеш? Първо, не е ясно дали продавача шипва до Европа (защото повечето не щат). Второ - ако шипва, ще иска минимум 100 долара, че и повече, после трябва да платиш мито и ДДС, защото почти никой не се навива да записва по-малка стойност от действителната. Освен това - този модел не се произвежда отдавна, а остават 6 дена до края на търга, така че не знаеш колко ще му се качи цената в крайна сметка - може 1000 долара да стигне. Принципно си струва да играеш на американския ибей ако имаш човек в Щатите, който да ти донесе китарата, иначе цялата операция излиза доста скъпо.

Напълно съм съгласен с това...отначалото слагат някаква малка цена, но като пресметнеш всичко ,направо цената се удвоява по 2 пъти. По-добре да си дадеш парите за китарата 1-ва ръка, макар и да не е същия модел, но поне да знаеш, че всичко е чисто ново и здраво :punk_guitar:

Отговорено

И аз мисля така - тия дни пробвах една ползвана китара - инструмента наистина беше добър, но просто се усеща като е амортизиран. А това с шипването също не ми звучи много добре - доколкото съм чувал шипването насам е проблемно.

Отговорено

Ако има желание и от двете страни - няма проблем нито с транспорта нито с плащанията. Още по-малък проблем са няколко драскотини. Ако търсиш инструмент за свирене, а не за гледане разбира се. Добре направените инструменти само звучат по-добре с годините. А всичко останало се оправя, ако чак толкова е важен външния вид.

Ако беше сет-нек аз самия щях да я взема без да се замислям. Това и е единствения проблем, за мен специално, на тази китара.

Отговорено

Бе съдейки по състоянието... Аз бих я взел и после пребоядисал. Щото това долу не е малка драскотина ами си е баш откъртено. Доста зор е видяла тая китара. Ама аз лично бих я взел. Ако е вярна, не бръжди, грифа не е изметнат (освен в рамките на нормата) що да не я взема.

Отговорено

Демек тотално можеш да се набуташ на нещо, което не си опитал и само ще си дадеш парите.. Това не е първо да го опиташ и после да го поръчаш/купиш...малко е гадна тази история с eBay отностно продукти като китари...

Отговорено

За жалост не се праща до България. Както или да е ще видия по нататък ако изпадне нещо със сет-нек, наскоро бях виждал такъв по нета, но нямах пари да го взема.

Отговорено (Редактирано)
За жалост не се праща до България. Както или да е ще видия по нататък ако изпадне нещо със сет-нек, наскоро бях виждал такъв по нета, но нямах пари да го взема.

Ако си в София можеш да се разкараш до Дайнакорд на Искърско шосе - там имат LTD-та и ESP-та.

Завчера гледах едно LTD F-серия, което ми се стори подходящо за първа китара - и беше около 450 лева...

ПП. Едит - за да съм по - точен - LTD F50 беше, мисля.

Редактирано от Jorko_Beliata
Отговорено (Редактирано)

Аз търся точно експолрър от EXP серията която ако не се лъжа е сприяна от производство 2000 година. Пък и търся нещо среден/висок клас. До лятото съм решил 2 китари да взема 1-та експолрър а другата още не съм решил, може би някой Jackson RR3 или ESP KH 602 или може би Alexi 600

Редактирано от bghunter
Отговорено (Редактирано)

На един скуайер за 200 кинта от талашит и от време на време на един Jackson RR3 който е на един приятел

Редактирано от bghunter