Nikifena Отговорено Декември 30, 2008 Отговорено Декември 30, 2008 Не знам какво стана, но един мой пост ми се губи Както и да е, това което исках да кажа, е че спокойно може да се ползва компютъра и като сигнал генератор и като осцилоскоп едновремено с подходящи кабели. Цитирай
HRS Отговорено Декември 30, 2008 Отговорено Декември 30, 2008 Не съм се впускал в подробности, но на пръв поглед не се виждат проводници за замасяване от буксите към платката. Няма да е лошо да се свържат, макар и да ги няма в offboard wiring диаграмите П.П. Време е за свинско и винско вече! Приятно посрещане на новата година на всички Цитирай
patient Отговорено Декември 30, 2008 Отговорено Декември 30, 2008 ^^За някаква такава DIY джаджа ли говорим за проследяване на сигнала. Цък! Или за Ей туй!, което си изисква и софтуер. Цитирай
liquid_death Отговорено Декември 30, 2008 Отговорено Декември 30, 2008 Колкото и унпрофи да е , аз дебъгвам по друг- по евтин начин: За сигнал ползвам цд-плейър в инпута на джаджата, а аутпута - в усилвател.Пускам сд-то и разпоявам инпут кабела при платката.Почвам да го допирам по пътя на сигнала, но наобратно - от изхода към входа, като като го допра до изхода, естествено има сигнал и се чува.Където се загуби сигнала - там е грешката.Поправям и пак тествам.Така дебъгвам и вече 3-4 камиончета съм изчиствал.(не ми се случват често бъгове, нямам нужда от по-профи техника за дебъгване и не възнамерявам да инвестирам). Успех с дебъгването.Може да си сгрешил нчкое съпротивление или какво ли не. Иначе поздравление за чистата работа по платката.и един въпрос - от къде намери фолирания текстолит и на каква цена? Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Декември 30, 2008 Отговорено Декември 30, 2008 Колкото и унпрофи да е , аз дебъгвам по друг- по евтин начин:За сигнал ползвам цд-плейър в инпута на джаджата, а аутпута - в усилвател.Пускам сд-то и разпоявам инпут кабела при платката.Почвам да го допирам по пътя на сигнала, но наобратно - от изхода към входа, като като го допра до изхода, естествено има сигнал и се чува.Където се загуби сигнала - там е грешката.Поправям и пак тествам.... Това за несложни схеми става, само трябва да се отчита разликата в нивото и вида по пътя на сигнала. Едно време се наричаше Signal Tracing. Цитирай
liquid_death Отговорено Декември 30, 2008 Отговорено Декември 30, 2008 ^напълно подкрепям мнението ти.Наистина човек трябва да се заслушва и да знае какво да очаква да чуе, по пътя на сигнала.И наистина за по-сложни неща не би свършило работа.Тогава си трябва оборудване! Цитирай
armstrong Отговорено Декември 30, 2008 Автор Отговорено Декември 30, 2008 Ето ги снимките като архив: http://www.4shared.com/file/78250862/5bbf7...New_Folder.html Замерих тока по платката,навсякаде е ~11v.Само на едно от крачетата на транзистора e ~6v. Надявам се снимките да са с достатъмно добро качество и да разберете поне за какво аджеба иде реч Цитирай
MR_STENCH Отговорено Декември 31, 2008 Отговорено Декември 31, 2008 ^Това което ми на прави впечатление на мен е: http://pungent.hit.bg/No.JPG Виждам, че си използвал за Input гнездо с изключващ контакт, а ако се вгледаш в схемата: http://www.montagar.com/~patj/pcratb.gif Можеш да видиш, че се използва нормално стерео гнездо при което се разчита на факта, че моножак включен в него окъсява вътрешният контакт спрямо маса и по този начин включва батерията. Така както си го направил ти всъщност я изключваш щом включиш кабела на китарата. Въпреки това на адаптер ефекта би трябвало да работи... не знам може и да не съм се ориентирал правилно в плетеницата но помисли и ти над това. Цитирай
kostov Отговорено Декември 31, 2008 Отговорено Декември 31, 2008 Може да имаш елементарна някоя грешка, но аз отворих един ориг. РАТ и на интегралната схема има следните надписи: 37А1LHM и под него OP070p това LM 308 ли е? а къде мога да закупя TL072 ? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 1, 2009 Отговорено Януари 1, 2009 Ето ти малко информация за компонентите: LM308 2N5458 Писах ти вече... помисли кое как трявба да е, защо жаковете са такива, какво правят, как трябва да работи схемата, откъде трябва да минава сигнала при различните положения на превключвателя и т.н. След това провери с мултицет и пусни музика във входа от CD плеър или от звуковата карта и си направи една пробка, свържи земята на усилвателя със земята на ефекта, а от пробката, през 1К/47n примерно към входа на усилвателя. Допирай пробката по пътя на сигнала и където се изгуби музиката - там е грешката. Цитирай
armstrong Отговорено Януари 1, 2009 Автор Отговорено Януари 1, 2009 Да ви кажа пробвах написаното по-горе.Сегнала ми изчезва точно след съпротивлението 1к.Смених го с друго пак 1к...и нищо.Каде може да е проблема? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 1, 2009 Отговорено Януари 1, 2009 Ами виж дали съпротивлението 1М наистина ли е 1 мегаом, от другия му край дали има 4.5волта, кондензатора наистина ли е 1nF и свързан ли е към земя? Както в напрежението в точката точно след 1К резистора? Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Януари 1, 2009 Отговорено Януари 1, 2009 (Редактирано) Да ви кажа пробвах написаното по-горе.Сегнала ми изчезва точно след съпротивлението 1к.Смених го с друго пак 1к...и нищо.Каде може да е проблема? Провери с омметър дали нямаш "късо" след резистора към маса. При изключено захранване! Редактирано Януари 1, 2009 от Parni_Valjak Цитирай
MR_STENCH Отговорено Януари 1, 2009 Отговорено Януари 1, 2009 (Редактирано) Още нещо мернах тук: http://pungent.hit.bg/No.JPG Защо ти е свързана масата на Output гнездото на изключващият му контакт?! Така едва ли ще излезе нещо някога.... И защо мостът между масата на Input-a и гнездото за адаптера няма връзка към масата на платката а "Виси" във въздуха? Редактирано Януари 1, 2009 от MR_STENCH Цитирай
MR_STENCH Отговорено Януари 1, 2009 Отговорено Януари 1, 2009 Според мен трябва да е така: http://pungent.hit.bg/Fix.JPG Премести жълтия където сочи стрелката и направи моста между двете гнезда. Успех... Цитирай
Recommended Posts