Додо Публикувано Декември 15, 2008 Публикувано Декември 15, 2008 Здравейте, съфорумници. Имам проблем. Набелязал съм си две китари(Cort M600 мисля, че тя беше в динакорд в Пловдив) или Vintage v100) и ми е малко трудно да реша. Проблема идва от там, че софия ми идва много далеч и няма как да пробвам Vintage-a, а и напоследък не чувам особено добри неща за тях, но не знам. Длъжен съм да питам. П.П. Слушам и свиря доста разнообразна музика и на мен самия ми е трудно да ви дам много насока в това отношение. Напоследък особено много се кефя на Tool и доста гръндж групички, но също така слушам и доста по тежки неща, както и много по - леки, като да речем Pink Floyd. Жалко, че няма универсални китари а? Мерси предварително.
MiroLambov Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 Лично пробвах Винтиджа наскоро , с големи очаквания , но бях раззочарован.Най-вероятно защото съм свикнал на тънки грифове , с лесно достъпни позиции , но грифа ми беше крайно неудобен (най-вероятно е въпрос на свикване) другото което е , китарата беше доста тежка и смятам , че ако свиря прав , направо ще ме повлече.Може би ако посвиря повече , ще свикна и няма да свиря на др вече , но за тия 5 мин в които свирих на нея , не ми беше много удобна. Все пак , иди и пробвай , не всички сме с еднакви ръце П.П Просто забрави за лесно свирене след 16-то прагче...
Додо Отговорено Декември 15, 2008 Автор Отговорено Декември 15, 2008 Много добър довод! Мен живо ме интересува лесното свирене на високите позиции. Ще видим какво ще стане. Поздрави, Додо, хаха.
Jblack Отговорено Декември 16, 2008 Отговорено Декември 16, 2008 (Редактирано) А знае6 ли дали в Пловдив има магазин на Ризинг Форс и дали Vintage VS6 ги имат. Редактирано Декември 16, 2008 от Jblack
Raxus Отговорено Декември 16, 2008 Отговорено Декември 16, 2008 все едно се слушам себе си,майна Свиря същата музика като теб и не сум се замисля много много(е да верно че се колебаех межди Винтиджа и Ибанец тогава...) Както и да е, една неделя с баща ми си хванахме колата и отидохме до София-та да пробвам Винтиджа. И както го пробвах, така и я взех. Адски много съм доволен от китарата и е универсална за всичко (особено за Tool, кърти). Затова ако имаш възможност отиди до София и робвай и направо взимай. Няма да сбъркаш. Аз си взех Чери Сънбърст модела. Ако имаш някви въпроси по нея не се свени да питаш.
sevenstring Отговорено Декември 16, 2008 Отговорено Декември 16, 2008 Лично пробвах Винтиджа наскоро , с големи очаквания , но бях раззочарован.Най-вероятно защото съм свикнал на тънки грифове , с лесно достъпни позиции , но грифа ми беше крайно неудобен (най-вероятно е въпрос на свикване) другото което е , китарата беше доста тежка и смятам , че ако свиря прав , направо ще ме повлече.... П.П Просто забрави за лесно свирене след 16-то прагче... И Gibson Les Paul Standard да хванеш, пак няма да ти хареса, ако това са ти критериите. Такава си е конструкцията на тези китари, а за лекота и безпрепяствен шред върху 2 октави на струна има Ibanez и много други марки. Много добър довод! Мен живо ме интересува лесното свирене на високите позиции. Ще видим какво ще стане. Вземи си Cort-a, ще ти е по-удобна.
sasoh Отговорено Декември 16, 2008 Отговорено Декември 16, 2008 (Редактирано) Винаги са ми били интересни хората, дето от няколко месеца хващат китари и все търсят високите позиции. Научете до 12-то прагче всичко, после ходете на по-високите тонове, къде се мятате отсега. Достатъчно неща могат да бъдат изсвирени до ми от втора октава Редактирано Декември 16, 2008 от sasoh
lizardman Отговорено Декември 16, 2008 Отговорено Декември 16, 2008 ^и след време като трябва да "научат" и след 12-та позиция какво да правят?
sasoh Отговорено Декември 16, 2008 Отговорено Декември 16, 2008 Всичко е същото, само че е една октава нагоре?
Додо Отговорено Декември 16, 2008 Автор Отговорено Декември 16, 2008 Да си имаме уважението. Не свиря от няколко месеца, а и все пак си мисля, че аз трябва да реша какво търся? Мисля, че аз знам кога мога да мина на по - горни прагчета(боже звучи толкова глупаво)? И свиквай тогава да се чудиш, защото хората са различни, следователно с различни гледни, точки. Няма да е зле следващия преди да съдиш да знаеш това онова. Успехи .
sasoh Отговорено Декември 16, 2008 Отговорено Декември 16, 2008 Просто изразих почуда, не съм се карал на никой и не съм търсил сметка
Icarus Отговорено Декември 16, 2008 Отговорено Декември 16, 2008 Пробвал съм и двете китарки - корта в магазина, винтиджа в един съфорумник. Винтиджа ми хареса доста повече (трябва да отбележа, че беше със сменени адаптери), най-вече заради грифът и цялостното усещане и пипане. По принцип хич не си падам по тънките грифове ала-ибанец - на тях един бенд не мога да направя като хората. Но определено трябва да го пробваш първо, на сляпо не бива да купуваш. А това, че е тежка - нали сме мъже бе, нека тежи Иначе и кортът е готин, но тонът му не е толкова плътен, един вид. Грифът е по-тънък, и по-широк от винтиджа. И е по-лека Щом казваш, че си свирил от повечко време и знаеш какво търсиш, разходи се до София, пробвай и двете китари една след друга и тогава реши коя точно да вземеш. Все пак не всеки ден пазаруваш китара (предполагам).
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 16, 2008 Отговорено Декември 16, 2008 (Редактирано) Без да пробвш китарите, няма никаква файда от съвети. То и без това, повечето съфорумци, написали мнения горе не са пробвали и двете китари. За винтиджа, мога да кажа, че е напълно ОК, макар и да не е върха на сладоледа като дървения, но адаптерите му са мътнички и ниските струни избиват. Ако искаш прозрачен и балансиран звук, най-вероятно ще се наложи да ги смениш. Също, понякога има леки дефекти, като например неправилен ъгъл на грифа спрямо тялото, което затруднява регулирането на височината на струните в нормалните за това граници. Иначе китарите са от махагон(обикновено) и имат приятен тон с хубави адаптери. Оригиналните, на мен лично са ми мътни. Редактирано Декември 16, 2008 от Evtim Djerekarov
Додо Отговорено Декември 16, 2008 Автор Отговорено Декември 16, 2008 Ами това е проблема... Корта мога да пробвам, а винтеджа не защото софия ми идва далечко. По - принцип тъкните грифове ме кефят и са ми мега удобни, а от към звук търся по - басов, по - тежък, било то с гейн или не, звучене. П.П. Чакам този момент от толкова дълго време и никога не съм предполагам, че толкова ще ми е трудно да измисля какво да правя.
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 16, 2008 Отговорено Декември 16, 2008 (Редактирано) С грифа ще свикнеш - махагоновите грифове обикновено ги правят малко по-дебели, защото дървото се огъва малко по-лесно от явора, а и не е толкова еластично - чупливо е. Само след седмица ще имаш чувството, че цял живот си свирил на тази китара. И аз бях разглезен на грифове, обаче като си накупих повече китари всички тия неща спряха да ми правят особено впечатление. Удобен гриф, неудобен гриф - въпрос на навик. Само хората с много малки ръчички се оплакват с право. Плюс това, по-дебелия гриф често дава повече състейн и по-малко глухи тонове. Бях взел една китара с ИЗКЛЮЧИТЕЛНО неудобен като профил гриф, с която за около 2 седмици пак свикнах и престана да ми прави впечатление, даже ми стана удобна, а реакцията на гостите беше "а бе човек, как можеш да свириш на тоя гриф?!?"... навик е всичко. Редактирано Декември 16, 2008 от Evtim Djerekarov
Recommended Posts