mengel Публикувано Септември 6, 2005 Публикувано Септември 6, 2005 (Редактирано) А бе хора, имам чувството, че дори и да се пише на кирилица, ако напишеш и една дума на латиница, Снежанка веднага размята табелата за правилата. Въпроса ми е към модераторите, дали при писането със смесен текст (кирилица и латиница), пак е нарушение на правилата? :think: Редактирано Септември 6, 2005 от mengel Цитирай
antonium Отговорено Септември 6, 2005 Отговорено Септември 6, 2005 (Редактирано) да нарушение е имената на групите не само трябва да са на кирилица, но и трябва и да са преведени на български ( българи сме все пак ) напр. "систем оф а даун . ( долната системност на а-то) Редактирано Септември 6, 2005 от antonium Цитирай
AXE Отговорено Септември 6, 2005 Отговорено Септември 6, 2005 Имена и т.н. според мен не трябва да се превеждат, а да се пишат в оригинал. Но това си е личен избор. Ако обаче става дума половината ти мниение да е на маймуница, а другата - на кирилица - ми в нарушение си пич. Няма сега да мерим на кой мнението му е над 51% на кирилица, за да не го трием БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК се пише само и единствено на КИРИЛИЦА :exclaim: Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Септември 6, 2005 Отговорено Септември 6, 2005 да нарушение е имената на групите не само трябва да са на кирилица, но и трябва и да са преведени на български ( българи сме все пак ) напр. "систем оф а даун . ( долната системност на а-то) къртиш просто Цитирай
adXok Отговорено Септември 6, 2005 Отговорено Септември 6, 2005 Бих казал, че SOAD [system Of A Down] би трябвало по-скоро да се преведе като Система на падение или Упадъчна система. А за да съм в тон с хумора... мога да го преведа и като Система на Пухчето. Цитирай
Snowwhite Отговорено Септември 6, 2005 Отговорено Септември 6, 2005 А бе хора, имам чувството, че дори и да се пише на кирилица, ако напишеш и една дума на латиница, Снежанка веднага размята табелата за правилата. Въпроса ми е към модераторите, дали при писането със смесен текст (кирилица и латиница), пак е нарушение на правилата? :think: Ама ти...Вярваш ли си? Намери нечие прекирилизирано от мен мнение и виж, че собствени имена като "Fender" и "Yamaha", както и някои термини съм ги оставила на английски, тъй като те са имено англо-езични термини. А колкото до едната дума...Някои хора злоупотребяват с безропотното ми понякога търчане да оправям бакии и си позволяват да си напишат половината мнение на латиница.И аз ходя и оправям без да оставям препратка към мненията, все едно нищо не е било.Викам си - ей го - все пак от 10 думи 4 са на български, по'фално - дай да го поощря.'Ма май трябва верно да стана цербер, че да се оцени това, че досега съм си траяла и съм оставяла хора като sinbat_tornadoto да пишат над три месеца какво ли не, само и само да им изтече "законният" срок със 100-те процента. Сега чакам да пуснете тема за Visiondann и да подкарате след това и Шефа, и YtseJam И после групово ще се самообесим Цитирай
Katsko Отговорено Септември 6, 2005 Отговорено Септември 6, 2005 абе тая тема точно днес ли намери да я пуснеш бе умник???ти на училище ходил ли си? Цитирай
BlackCorsair Отговорено Септември 6, 2005 Отговорено Септември 6, 2005 (Редактирано) БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК се пише само и единствено на КИРИЛИЦА :exclaim: Това е добро пожелание! ...реалността е друга (за справка погледни к'во става навсякаде в СКъпата ти Татковина,"виртуалното пространство" е само малък пример ...мога и примери доста да дам,ама не ми се задълбава ,най-големите БГ медии се изписват и рекламират на Латиница, за останалите БГ продукти не ми се говори...) Те заради такива "консерви" налагащи правилата,Светите Братя писали Глаголицата и Учениците им доста Проблеми са имали , че с 300 зора до БГ се добрали... Мразя ИзкуственоНалаганите Ограничения :wall: Хората,Времената,Обичаите и Езиците се променят с времето. Който не се нагажда в този променящ се свят, живее по-трудно и умира по-бързо :read: Ограничавайте се! P.S.Тука пиша на кирилица, защото спазвам правилата на този Форум. Иначе избора ми е Друг и не заради нещо друго, а защото ми е по-удобно Редактирано Септември 6, 2005 от BlackCorsair Цитирай
AXE Отговорено Септември 6, 2005 Отговорено Септември 6, 2005 Мразя ИзкуственоНалаганите Ограничения :wall: Анархия рулз Братя пънкари от всички форуми - обединявайте се :hello: Първо да наложим маймуницата в интернет, а после ще отменим законите и конституцията :read: Цитирай
Katsko Отговорено Септември 6, 2005 Отговорено Септември 6, 2005 (Редактирано) корсаре,ти явно си мислиш че от правила няма нужда,грешиш...хаоса поражда тъпотия,прогреса се ражда от идеи,а от идеите по-измислено и неестествено нещо няма...историята показва,че липсата на ред води до дееволюция-точно това се случва в България в момента в много области от живота.имай си твойто мнение но не се мисли за по умен от другите... Редактирано Септември 6, 2005 от Katsko Цитирай
BlackCorsair Отговорено Септември 6, 2005 Отговорено Септември 6, 2005 корсаре,ти явно си мислиш че от правила няма нужда,грешиш...хаоса поражда тъпотия,прогреса се ражда от идеи,а от идеите по-измислено и неестествено нещо няма...историята показва,че липсата на ред води до дееволюция-точно това се случва в България в момента в много области от живота.имай си твойто мнение но не се мисли за по умен от другите... Прогреса със Забрани не става Цитирай
Topsun Отговорено Септември 7, 2005 Отговорено Септември 7, 2005 Анархия рулз Братя пънкари от всички форуми - обединявайте се :hello: Първо да наложим маймуницата в интернет, а после ще отменим законите и конституцията :read: на мен лично ми е супер смешно.хората ще се сетят сами на какъв език да пишат.смешно ми е обаче като видя чужда дума написана на български.не знам как си ги мислите нещата,но българския език е FULL с чуждици,камо ли в интернет пространството като говорим за музика или каквото и да било.сигурно новото нещо което ще се наложи от модераторите е да не се ползват чуждици,щото си имаме много хубави думи на нашия език.карайте го малко по-спокойно.аз съм за това да се пишена кирилица,но бъдете по-толерантни. Цитирай
AXE Отговорено Септември 7, 2005 Отговорено Септември 7, 2005 И как по-точно хем ще се пише на кирилица, хем ще бъдем толерантни към тия дето не я ползват? :think: Или е задължително или форума е насран. За ваша информация тенденцията е в интернет да СЕ пише на кирилица. Преди няколко години кирилицата в интернет я имаше само по официалните сайтове, напоследък доста хора започнаха да пишат с нея по чата и страшно много форуми я наложиха като правило. Горд съм че нашия е един от тях!! Общо взето колкото и да спорите, няма да ни откажете от "фашистките" ни разбирания :green: Но ще пусна една анкета, за да разбера колко хора мислят като вас и колко като "нас" Цитирай
Topsun Отговорено Септември 7, 2005 Отговорено Септември 7, 2005 ясно съм казал,че съм за писането на кирилица,но от друга страна не може да пишеш само на кирилица.също ясно съм обяснил защо. Цитирай
AXE Отговорено Септември 7, 2005 Отговорено Септември 7, 2005 А аз още по-ясно съм казал, че собствените имена и подобни е за предпочитане да се пишат в оригинал. Никой не е и няма да ти държи сметка за това! Но дума на БЪЛГАРСКИ, написана с букви на латиница - това е лайно Цитирай
Recommended Posts