predvoditel Публикувано Декември 8, 2008 Публикувано Декември 8, 2008 Здравейте колеги!От няколко дни ме мъчи тази дилема-коя китара!? Цените са близки,но Дийна е на 2 год. а ЛТД-то е ново! DEAN:Dean Guitars MLF 79 TB E-Guitar, Mahogany body with Maple Top, Set Neck Mahogany, Rosewood Fretboard, Floyd Rose Tremolo, Grover Tuners, Chrome Hardware, 2 Dean Zebra Humbucker Pickups, Color Black Esp Ltd M-400:Alder Body Set-Thru 3-Piece Maple Neck Rosewood Fingerboard White Binding on Neck & Headstock Arrowhead Inlays W/Model Name at 12th Fret Scale: 25.5" 24 XJ Frets EMG 81 Humbucker Set Controls: Volume & Tone 3-Way Switch Black Nickel Hardware Grover Tuners Floyd Rose licensed Bridge Finish: Black Цитирай
Ava Отговорено Декември 8, 2008 Отговорено Декември 8, 2008 Колега това са две толкоа различни китари,че мога да кажа "коренно различни". Ако имаш идея "какво" ще свириш и "какво"търсиш като звук ,изобщо няма да се чудиш... Само да уточня ,че тази китара дето е на 2 години, е на доста месеци по малко от 2 години ,ама както и да е.. Аз имам и китара с 81-ца и седи и х-Фаща прах ,но това е моето предпочитание за звук.Мен лично 81 ме "спъва" малко на солата(все пак идеята е нищо да не ме спъва). Цитирай
predvoditel Отговорено Декември 15, 2008 Автор Отговорено Декември 15, 2008 Хайде,нама ли собственици на тези марки!?! Цитирай
BWC Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 Деен-а ми изглежда по як -махагон Цитирай
Dread Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 Предводителю, ако някой Ви даде категоричен отговор, не му вярвайте. Цитирай
synchu Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 Ами според мен е трудно да намериш собственик на точно тези две китари в световен мащаб Така че идеята би следвало е да посвириш и на двете и да решиш. Ако не можеш да посвириш и на двете и да решиш - хвърляш една монета и оставяш съдбата да реши Ако не ти хареса какво е решила съдбата - прецакваш я - продаваш погрешното решение и купуваш другото. Цитирай
lizardman Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 ^и после усещаш, че съдбата пак е пред теб (или изотзадзе?) и проблемът не е в китарата. Цитирай
Valserp Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 Alder body + EMG 81 = рязък звук с резлива атака. Mahogany body ще има повечe бас, по-мек звук, а този Maple top отгоре му ще се грижи басът да не се "разпилява" и да не звучи кишаво. Само трябва да чуеш как тези Dean адаптери се справят с улавянето на тези качества. Вече опира до това - какъв звук искаш ти? Цитирай
headless Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 Здр. еми виж сега аз съм със DEAN само че не е ML a Razorback,и мога да кажа че съм много доволен от тази китара,но въпросът не е аз от коя съм доволен а коя е по-добра нали така,и коя от двете да вземеш! еми аз да ти кажа тук много зависи ти какво искаш да свириш с тази китара,защото мен лично ме кефи повече DEAN-а но не бих отказал и другата замисли се добре какъв стил музика искаш да свириш и тогава вече премини към някакво решение на въпроса. ПС: нямам предвид да се хвърлиш веднага на DEAN-а,защото после не че ще съжеляваш,но може да дойде момент когато да ти се прииска нещо по универсално според мен. Успех !!! Цитирай
headless Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 Хайде,нама ли собственици на тези марки!?! има има Цитирай
zeratuL_x Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 Моето мнение(лично) е ESP Успех,дано намериш китарата която ще ти пасне най-добре Цитирай
predvoditel Отговорено Декември 18, 2008 Автор Отговорено Декември 18, 2008 Благодаря за всички мнения! Дилемата е решена в полза на ESP LTD M-400!Страхотна китара,надявам се да кача семпли скоро! Цитирай
Ava Отговорено Декември 18, 2008 Отговорено Декември 18, 2008 Eто виждаш ли колко е лесно - човек само трябва да помисли и да реши какво търси. Ние са кат влезем на записи , ще ти кача семпли да те е яд че не си си купил "Дийн". Шегувам се разбира се. Както и колегите казаха ,и аз ти казах всичко е до търсене на звука. Но това дето си купил определено не е "универсално", както е казано по-горе. Хайде сега и едни нови пръсти .....и газ напред. (Пръстите тябва ти да си ги направиш). Шегички.. ^ Така ми викаха на мен като бях малък... Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Декември 18, 2008 Отговорено Декември 18, 2008 Благодаря за всички мнения!Дилемата е решена в полза на ESP LTD M-400!Страхотна китара,надявам се да кача семпли скоро! predvoditel, виждам, че си взел ESP-то - сподели доволен ли си от инструмента Обмислям покупката на точно този модел , ще се радвам да чуя (прочета) отзиви Цитирай
predvoditel Отговорено Декември 18, 2008 Автор Отговорено Декември 18, 2008 Jorko001 Китарата е уникална...откъдето и да я погледнеш!И звук и финиш, и сетъп, и..... най-вече ти дава енергия и сила да свириш.... Цитирай
Recommended Posts