Kanara27 Отговорено Март 21, 2009 Отговорено Март 21, 2009 А някой може ли за ми обясни защо при мен се получава изкривяване на перото(след 2-3 сидмици свирене ) - става като леко легълце откъм палеца и съответно става адски удобно(само от едната страна) - използва перца Fender medium или малко по-дебели или други 0.7 - 0-9. Освен това имам друг въпрос каква е идеалната форма на перото, ако може някакво линкче или...някаква друга информация. Когато свиря бързо са ми удобни по-заострените перца(даже си ги пригаждам с пиличка и шкуркичка), а ако свиря ритъм примерно на Meidan с тях ми е невъзможно да докарам скорост -тогава по-заоблените(от към върха) са ми по- удобни. Извинявам се че пиша в тази тема, но не намерих по подходяща. Що се отнася до постановката също забелязвам че в зависимост от това което свиря - дали разлагам акорди или свиря ритъм или соло държа перцето по различен начин и ъгъл и колко от него се вижда(стърчи) от към захвата. Това грешно ли е? Цитирай
Nordon Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 (Редактирано) За да става легълце откъм палеца (поне както аз разбрах) или стискаш перото или то е направено от гадна пластмаса. Идеалната форма е тази, която пасва на китариста, който ползва перото. С други думи, тази, която те кефи и пасва на свиренето ти. Във форума има доста привърженици на Jazz 3 перата примерно (и аз един от тях) - те са заострени (като капка на външен вид), 1мм (ако не се лъжа) и пластмасата е много прилична за свирене. За акордите и дебелината на перото - аз успявам да свиря и акорди и единични ноти прилично добре с Jazz-а, малко променям ъгъла на перото към струните и го държа по-отпуснато за акордите. За стърчането - ако трябва от акорди да минеш на "соло" или на "разлагане" (суийп?) успяваш ли? Ако трябва да си пренагаждаш перото, може би това не е оптималният начин да го държиш. Оставям по-дългогодишните китаристи да те съветват натам. Редактирано Март 22, 2009 от Nordon Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 Тъй, за перцата съм гледал изявления от двама Големи. Дейв Мъстейн - Използва 0,7 мм, обяснява че повечето от перцето му е между пръстите - и съвсем малко от пластмасата е в контакт със струните. Също така, не го стиска еднакво през цялото време, а като се налага да "шредва" го "олабва" малко. Майкъл Анджело Бейтио - Използва наистина дебели перца с твърд връх - "Най близкото по твърдост до кремък, което можах да намеря, по - меките буквално се топяха в ръцете ми." - негови думи. За други китаристи не знам, просто щото не съм попадал на обучаващо видео За ъгъла на "атака" - и двамата препорачват перцето да не е успоредно на струните, а под определен ъгъл - аз го правя на 30 -40 градуса някъде. За дебелината - пробвал съм и 0,7 и 1,2 - просто са много различни, но предпочитам 0,7. За "леглото на палеца" - винаги ми се образува. Сега съм с "Гибсън М" - това е около 0,7 - и след месец ми се уляга по пръстите. Наистина е удобно Цитирай
SomeoneElse Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 (Редактирано) Aз използвам Dunlop Little Stubby 2.0 мм Малките перца са по-лесни за контролиране, според мен. Jazz III също много ми харесват. Ето как държа аз моето перце (Сори за кофти снимките, ама копчето за снимане ми е малко неудобно с една ръка) ^Цъкайте за по-голям размер. Пръстите ми са грозни, знам Така с показалец и палец мога много лесно да регулирам ъгъла под който перцето удря струните, а и е доста стабилно, защото лежи върху голяма площ от показалеца и го натиска голяма площ от палеца. Редактирано Март 22, 2009 от SomeoneElse Цитирай
Unchained Отговорено Март 22, 2009 Автор Отговорено Март 22, 2009 ^ Все едно гледам моите пръсти Аз си смених перцето, вече свиря с Dunlop Big Stubby 1мм от 3-4 месеца, удобно ми е предимно заради вдлъбнатината посредата. Сега вече го държа по "правилния" начин. Реших да се науча, понеже всички китаристи, които познавам го държат така. Другото, на което се научих вече е въобще да не си усещам дясната ръка и изобщо да не усещам никакво напрежение, докато свиря. (е това стана благодарение на Chop Builder-a на Frank Gambale((много полезен урок!)) ). Така че сега всичко е нормално, е само от време на време ме заболяват задните части от седене, но това е защото стола ми не е удобен. Цитирай
lizardman Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 ^Това е хавата. Трудното е да се запознаеш с някои основни принципи, останалото е яко свирене и нещата си идват сами на местата. Жалкото е, че в много уроци упражненията и самото свирене на китаристите са такива, че подтикват гледащия към свирене със сила, а не с лекота. П.П. Трябва да отворим някаква тема за удобни столове . Няма майтап, много полезна ще е. Цитирай
ultramega Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 за някой неща си трябва и сила (е не чобанска де ) , Цитирай
billymilano Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 ^Това е хавата. Трудното е да се запознаеш с някои основни принципи, останалото е яко свирене и нещата си идват сами на местата. Жалкото е, че в много уроци упражненията и самото свирене на китаристите са такива, че подтикват гледащия към свирене със сила, а не с лекота. П.П. Трябва да отворим някаква тема за удобни столове . Няма майтап, много полезна ще е. аха.. аз съм си харесал една пейка за пиано в Икономов... мммммммм!!!!! Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 В Дайнакорд имат едни удобни кръгли столчета - като табуретки са и имат стъпенка на тялото. Много меки и удобни, ама не разбрах дали се продават. Цитирай
billymilano Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 В Дайнакорд имат едни удобни кръгли столчета - като табуретки са и имат стъпенка на тялото. Много меки и удобни, ама не разбрах дали се продават. е да, ама аз съм голямо говеда, тия столчета не са ми удобни... пък и си високо и се прегърбваш... Цитирай
Vynyl Sky Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 (Редактирано) Пробвай ето така: Редактирано Март 22, 2009 от Vynyl Sky Цитирай
Recommended Posts