Slacoth Публикувано Декември 5, 2008 Публикувано Декември 5, 2008 Привет, решил съм да си купя една по-истинска китара и се колебая между тези три: "Schecter Demon 6","Schecter Omen 6 Extreme" и "Schecter Omen 6". Инфо има тук: http://www.schecterguitars.com/index.asp 1.Коя е по-добрият избор според вас?Мисля че и трите са bolt-on, но за друго нямам пари. 2.А на кой от трите модела адаптерите са най-добри за тежки дисторшъни? 3.Какъв материал е това basswood според schecter? Много се надявам да се включат хора с реални впечатления, но и всеки съвет може да се окаже полезен. Цитирай
Slacoth Отговорено Декември 5, 2008 Автор Отговорено Декември 5, 2008 Schecter Demon 6 Features Mahogany body Bolt-On Maple neck w/ Rosewood fingerboard 24 Jumbo frets Gothic Cross Inlays Active Duncan Designed HB-105 Pickups Volume and Tone controls 3 way switch Tune-O-Matic bridge Schecter tuners Black Nickel Hardware Finish: Satin Black Schecter Omen 6 Extreme BCH Black Cherry Basswood body w/ Figured Maple Top bolt-on Maple neck Rosewood fingerboard 24 Jumbo frets 25.5Ë scale Vector inlays 2 Schecter High Output Alnico Humbuckers controls: Vol, Tone 3-Way PU-switch TOM w/ thru-body bridge creme binding on body, neck and headstock Schecter tuners Gold hardware Finish: Black Cherry Schecter Omen 6 CONSTRUCTION/SCALE: Bolt-on /25.5” BODY: Basswood NECK/FINGERBOARD: Maple/Rosewood FRETS: 24 Jumbo INLAYS: Dots PICKUPS: Schecter Diamond Plus ELECTRONICS: Vol/Tone/3-Way BRIDGE: TOM w/ thru-body BINDING: None TUNERS: Schecter HARDWARE: Chrome COLOR: Gloss Black (BLK) Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 5, 2008 Отговорено Декември 5, 2008 Basswood е липа. Аз може би бих избрал алнико адаптерите, но пък от друга страна повече ме блазни махагоновото телце. Цитирай
Trysth Отговорено Декември 5, 2008 Отговорено Декември 5, 2008 Смятам, че няма какво да се чудиш. Активните адаптери (вярно не са EMG, ама все пак) и махагона мисля, че изясняват картинката. Цитирай
stanbog Отговорено Декември 5, 2008 Отговорено Декември 5, 2008 значи имам от около 1-2 години Омен 6 Екстрийм само че моя е с флойд. мога да кажа че си я взех уж на бъзик щото беше много евтина, но останах доста приятно изненадан - дори и адаптрите не съм сменял, а мислех че това ще е първата абсолютно необходима стъпка. особено нек-адаптера е супер! Цитирай
Slacoth Отговорено Декември 5, 2008 Автор Отговорено Декември 5, 2008 Смятам, че няма какво да се чудиш. Активните адаптери (вярно не са EMG, ама все пак) и махагона мисля, че изясняват картинката. Сори за невежеството, всички активни адаптери ли работят само с батерия? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 5, 2008 Отговорено Декември 5, 2008 (Редактирано) Не, има и такива с вградена електроцентрала и работя на въглища . Може би има такива, които се захранват през кабела с фантом, но не знам всъщност... Редактирано Декември 5, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Trysth Отговорено Декември 5, 2008 Отговорено Декември 5, 2008 Тва с въглищата беше добро Да, всички са с батерийки (до колкото знам). Даже при някои има възможност всеки адаптер да си е със собствена батериийка, а не една обща. Цитирай
Dread Отговорено Декември 5, 2008 Отговорено Декември 5, 2008 Не слушай Евтим - абсолютно невъзможно е да се помещава електроцентрала с въглища в китарата. А за адаптерите - всичко активно, освен манафите, се нуждае от допълнително захранване. Цитирай
abductor Отговорено Декември 5, 2008 Отговорено Декември 5, 2008 (Редактирано) Всъщност гледах някъде такива, които се превлючват в активен/пасивен режим, но тия не са такива. Иначе що се отнася до китарите - мене лично Демона най-ме кефи, пък и изглежда най-харен за бичкии. Редактирано Декември 5, 2008 от abductor Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Декември 5, 2008 Отговорено Декември 5, 2008 Schecter Omen 6 Extreme BCH Black Cherry. Имам същата, само че седми размер (демек седем струни ). Китарата е страхотна, а адаптерите са супер, както за тежък дисторшън, така и за хубава чиста китара, при все, че тон потенциометъра се изтегля и така хъмбъкерите работят като сингли, при това доста успешно. Провери дали тази с махагона иам такава опция и виж разликите в цените, после помисли и какъв точно звук ти трябва - аз съм доволен с моята, понеже имам по-пирок набор от звуци . Цитирай
chris_barnes Отговорено Декември 5, 2008 Отговорено Декември 5, 2008 Schecter Demon 6 активни адаптри и махагон, какво повече можеш да искаш за тресня? Цитирай
OtsirH Отговорено Декември 5, 2008 Отговорено Декември 5, 2008 http://www.schecterguitars.com/index.asp hellraiser 006, може би трябват на всеки му няколко ракии, за да познае китарата..., ако не друга чакам поне впечатления, може и на лс Цитирай
circles Отговорено Декември 6, 2008 Отговорено Декември 6, 2008 Имам Schecter Omen 7 Extreme и PRS SE custom, На пипане и цялостна оценка ПРС-а е класа от горе, но за метъл Шектера е як, чистите китари също не звучат зле.. Цитирай
Slacoth Отговорено Декември 6, 2008 Автор Отговорено Декември 6, 2008 Доколкото виждам, всеки собственик на Schecter е останал доволен. Аз се спрях накрая на това: SCHECTER DAMIEN-6 SBK, защото според мен е по-средата между двата модела, за които ви попитах.Много от вас сте доволни от своите китари направени от basswood, така че явно този материал не трябва да ме притеснява.Demon 6 също ми харесва, въпреки че не съм фен на звукът на Slayer.Остава да видя как ще си я купя. Ето и спецификацията: SCHECTER DAMIEN-6 SBK CONSTRUCTION/SCALE: Bolt-on / 25.5” BODY: Basswood NECK/FINGERBOARD: Maple/Rosewood FRETS: 24 Jumbo INLAYS: Black Pearl ‘Bats’ PICKUPS: EMGhz H4/H4A set ELECTRONICS: Vol/Tone/3-Way BRIDGE: TOM w/ thru-body BINDING: Black TUNERS: Grover HARDWARE: Black COLOR: Satin Black (SBK) Цитирай
Recommended Posts