Jump to content
Българският форум за музиканти

Да минавам ли на бас китара?


npace

Recommended Posts

чудя се тъй като към края на месеца би трябвало да се сдобия с около 300-400 лева дали вместо нова китара не си взема бас. дойде ми тази идея защото напоследък не ползвам много свиренето в позиции, а до колкото знам бас-китаристите (тва кат баш-майсторите звучи хах) свирят повече на една струна от колкото в една позиция - точно както аз правя. а и части за китара освен обикновени акорди квинти трудно измислям, докато за бас постоянно ми идват идеи...та много скъпо ли ще струва, смятам да свиря през щайгата или ако е възможно през усилвателя за китарата (Behringer Vtone някакъв...15 вата, ама кибичи злобно <_< )

та я басистите изброето предимствата на баса. а ако трябва ще събера повече пари за пиано :pray: просто важното е да свиря на нещо а само китарата не ми стига :violin:

иначе бас като за фънк или джаз, за метъл и с такъв сигурно може да мине човек :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми разликата между бас и китара не е само това сам трябВа да си прецениш какво ти се свири

 

 

аз лично почнах с китара преди 5-6 години свирих година останових че това не е моя звук и след още 7-8 месеца се сетих че има и други инструменти които ми харесват и стигнах до баса :pray:

 

моя съвет е да не си даваш парите преди да разбереш дали на истина искаш а относно кубето не вярвам да стане <_< китарата си е китара а баса си е бас

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

а до колкото знам бас-китаристите (тва кат баш-майсторите звучи хах) свирят повече на една струна от колкото в една позиция

...

е ! е ! недей така, не знам защо си останал с такова впечатление, ама послушай и погледай (най-вече) Billy Sheehan кви ги къдри - има още бая примери де ... <_<

Сега по основния въпрос - дали да минеш на бас китара, си зависи изцяло от теб, Badhabittt ти е дал добър съвет, прецени нещата спокойно, от всички гледни точки, да не се окаже че това е някакъв временен напън.

Аз пък бях започнал с акустична китара преди да мина на баса - и все още имам мераци за "кухарка", без да оставям баса разбира се, ама пусто да опустей, от толкова басиране не остава време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е твой избор, и ако искаш да станеш басист, заповядай, вярвам, че ще се зарибиш, ако наистина това ти е на душата, но е важен избор - подкрепям fracture и badhabittt, помисли.

Парата ще ти стигне, кубето ще свири, но колко е друга работа. Ще ти липсват ниски честоти, ще е слабо, а и можеш да го прецакаш така...Аз свиря така, на Маршал 30ка, ама мнооого тихо - толкова колкото да се чувам. Но ще правя ъпгрейд скоро.

Stop, listen and think... <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

всъщност към 500 лева :)

иначе бас китарата ме радва повече като звук а и като роля в стила музика който слушам...

я препоръчайте някакъв бас около 400-500 лева :)

(бах за мен запетайките са нещо непознато :D )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хахаха е това утепа рибата (удави я)

ама да де в тоя форум гледам че са 80% китаристи а останалите са басисти клавиристи и вокали и т.н.

ама айде препоръчайте място и китара де! смятам тия дни да отида до Dynacord, и без това един приятел ще си купува китара и там ще разгледам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никви Динакорди!Само не отивай там.Препоръчвам ти на Фендер Магазина .Има си чудесни скуаери за 400-500 лв.Аз започнах от няма на къде с баса и съм направо разбит от тоя инструмент.Даваййййййййй!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми пич кажи как се стига до там :)

ами отиваш на лъвов мост и тръгваш към халите.то е първата уличка вляво като тръгнеш от лъвов мост.вървиш някъде по нея.не съм ходил досега,но мисля че така се стига.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не не ,тоя е друг.За xxxx ти говоря.той е ..........като стигнеш на спирката на на метрото-Сердика.взимаш един компас ако не се оправяш с посоките и и тръгваш посока запад покрай тая банка май се казваше Бул Банк

ще изминеш само 150 метра и в ляво ще видиш най-якия магазин за инструменти в България!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.