npace Публикувано Септември 4, 2005 Публикувано Септември 4, 2005 чудя се тъй като към края на месеца би трябвало да се сдобия с около 300-400 лева дали вместо нова китара не си взема бас. дойде ми тази идея защото напоследък не ползвам много свиренето в позиции, а до колкото знам бас-китаристите (тва кат баш-майсторите звучи хах) свирят повече на една струна от колкото в една позиция - точно както аз правя. а и части за китара освен обикновени акорди квинти трудно измислям, докато за бас постоянно ми идват идеи...та много скъпо ли ще струва, смятам да свиря през щайгата или ако е възможно през усилвателя за китарата (Behringer Vtone някакъв...15 вата, ама кибичи злобно ) та я басистите изброето предимствата на баса. а ако трябва ще събера повече пари за пиано просто важното е да свиря на нещо а само китарата не ми стига :violin: иначе бас като за фънк или джаз, за метъл и с такъв сигурно може да мине човек Цитирай
badhabittt Отговорено Септември 4, 2005 Отговорено Септември 4, 2005 ми разликата между бас и китара не е само това сам трябВа да си прецениш какво ти се свири аз лично почнах с китара преди 5-6 години свирих година останових че това не е моя звук и след още 7-8 месеца се сетих че има и други инструменти които ми харесват и стигнах до баса моя съвет е да не си даваш парите преди да разбереш дали на истина искаш а относно кубето не вярвам да стане китарата си е китара а баса си е бас Цитирай
fracture Отговорено Септември 4, 2005 Отговорено Септември 4, 2005 ...а до колкото знам бас-китаристите (тва кат баш-майсторите звучи хах) свирят повече на една струна от колкото в една позиция ... е ! е ! недей така, не знам защо си останал с такова впечатление, ама послушай и погледай (най-вече) Billy Sheehan кви ги къдри - има още бая примери де ... Сега по основния въпрос - дали да минеш на бас китара, си зависи изцяло от теб, Badhabittt ти е дал добър съвет, прецени нещата спокойно, от всички гледни точки, да не се окаже че това е някакъв временен напън. Аз пък бях започнал с акустична китара преди да мина на баса - и все още имам мераци за "кухарка", без да оставям баса разбира се, ама пусто да опустей, от толкова басиране не остава време. Цитирай
MDFk Отговорено Септември 4, 2005 Отговорено Септември 4, 2005 Това е твой избор, и ако искаш да станеш басист, заповядай, вярвам, че ще се зарибиш, ако наистина това ти е на душата, но е важен избор - подкрепям fracture и badhabittt, помисли. Парата ще ти стигне, кубето ще свири, но колко е друга работа. Ще ти липсват ниски честоти, ще е слабо, а и можеш да го прецакаш така...Аз свиря така, на Маршал 30ка, ама мнооого тихо - толкова колкото да се чувам. Но ще правя ъпгрейд скоро. Stop, listen and think... Цитирай
npace Отговорено Септември 6, 2005 Автор Отговорено Септември 6, 2005 всъщност към 500 лева иначе бас китарата ме радва повече като звук а и като роля в стила музика който слушам... я препоръчайте някакъв бас около 400-500 лева (бах за мен запетайките са нещо непознато ) Цитирай
Bo Yan Отговорено Септември 7, 2005 Отговорено Септември 7, 2005 Хващай баса!!! аман от китаристи.... :killyou: Цитирай
RockoBG Отговорено Септември 7, 2005 Отговорено Септември 7, 2005 Хващай баса!!! аман от китаристи.... :killyou: Цитирай
npace Отговорено Септември 7, 2005 Автор Отговорено Септември 7, 2005 хахаха е това утепа рибата (удави я) ама да де в тоя форум гледам че са 80% китаристи а останалите са басисти клавиристи и вокали и т.н. ама айде препоръчайте място и китара де! смятам тия дни да отида до Dynacord, и без това един приятел ще си купува китара и там ще разгледам... Цитирай
fracture Отговорено Септември 7, 2005 Отговорено Септември 7, 2005 подобно на темата на Лелдорин, пробваш каквото намериш и гледай грифа да ти е удобен Цитирай
Лелдорин Отговорено Септември 7, 2005 Отговорено Септември 7, 2005 подобно на темата на Лелдорин, пробваш каквото намериш и гледай грифа да ти е удобен вече съм известен Цитирай
jeremy Отговорено Септември 7, 2005 Отговорено Септември 7, 2005 Никви Динакорди!Само не отивай там.Препоръчвам ти на Фендер Магазина .Има си чудесни скуаери за 400-500 лв.Аз започнах от няма на къде с баса и съм направо разбит от тоя инструмент.Даваййййййййй! Цитирай
npace Отговорено Септември 7, 2005 Автор Отговорено Септември 7, 2005 ми пич кажи как се стига до там Цитирай
Лелдорин Отговорено Септември 7, 2005 Отговорено Септември 7, 2005 ми пич кажи как се стига до там ами отиваш на лъвов мост и тръгваш към халите.то е първата уличка вляво като тръгнеш от лъвов мост.вървиш някъде по нея.не съм ходил досега,но мисля че така се стига. Цитирай
jeremy Отговорено Септември 7, 2005 Отговорено Септември 7, 2005 Не не ,тоя е друг.За xxxx ти говоря.той е ..........като стигнеш на спирката на на метрото-Сердика.взимаш един компас ако не се оправяш с посоките и и тръгваш посока запад покрай тая банка май се казваше Бул Банк ще изминеш само 150 метра и в ляво ще видиш най-якия магазин за инструменти в България! Цитирай
Recommended Posts