the_gorer Публикувано Декември 3, 2008 Публикувано Декември 3, 2008 (Редактирано) Има ли някакъв софтуер, който да ми позволи да записвам от входа на микрофона и от входа Line In едновременно? Някакъв универсален звуков драйвер или Уиндоус миксер. Примерно: от микрофон записвам пеене във Саунд Фордж, а в същото време свиря в Guitar Rig през Line In входа. Трябва д ае нещо, което да разпознава двата входни сигнала и да дава възможност за пращане на даден отделен сигнал към съответната програма. Говоря за нещо, което да работи с всички видове звукови карти и с всички драйвери. Или поне с моята SoundMax он-борд карта. Редактирано Декември 3, 2008 от the_gorer Цитирай
Свилен Бас Отговорено Декември 3, 2008 Отговорено Декември 3, 2008 Сещам се за малко груб начин, ако няма елегантен, пробвай: Пускаш два записващи софта и на единия му задаваш да записва от лайнин, а на другия - от мик и после си ги оправяш? Цитирай
Басурендер Отговорено Декември 3, 2008 Отговорено Декември 3, 2008 ^ Не мисля , че може да стане така , понеже ти задаваш на картата от къде да записва , а не на софта. Цитирай
the_gorer Отговорено Декември 3, 2008 Автор Отговорено Декември 3, 2008 Не те разбрах. При мен на програмите им се казва от кой вход да записват от менюто Recording в самия миксер на Уиндоус. А той на свой ред ми позволява да избера само един вход - или микрофонния или Line In. Търся начин да са ми активни и двата входа и да имам възможност да ги разпределям по програмите. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Декември 3, 2008 Отговорено Декември 3, 2008 Да бе, верно, не се замислих, успехчета Цитирай
KAE Отговорено Декември 3, 2008 Отговорено Декември 3, 2008 (Редактирано) Търся начин да са ми активни и двата входа и да имам възможност да ги разпределям по програмите. В твоя случай няма да стане, щото онборд аудиотата имат само едно АЦП (доколкото знам), т.е. ограничението е чисто хардуерно. Само карта с повече АЦП-та може да направи това, което искаш. Редактирано Декември 3, 2008 от KAE Цитирай
the_gorer Отговорено Декември 3, 2008 Автор Отговорено Декември 3, 2008 Жалко. По принцип тези карти имат възможност за софтвюуерно разбъзикване на входовете и изхода. Може да им сменяш местоположението, но явно няма как да са активни два входа едновременно. Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Декември 3, 2008 Отговорено Декември 3, 2008 С вградена звукова карта забрави да стане. Те си работят с Windows миксера, както ти каза.. там рекординг опшънс и т.н. Ако си с карта външна с много входове, която си има собствени драйвери и основните хост програми като кюбейс могат да записват да пращат към всички входове изходи. Това става от VST conections и си правиш Bus-ове. Успех! Иначе за обикновенна карта сега не ми идва на ума как ще я надхитриш. Може би с някакъв миксер външен... Нз Цитирай
Roevers Отговорено Декември 3, 2008 Отговорено Декември 3, 2008 Да ги разделиш някак на ляво/дясно? Цитирай
presly Отговорено Декември 3, 2008 Отговорено Декември 3, 2008 Това е единствения вариант. В хост програмата задаваш тези опции. Цитирай
KAE Отговорено Декември 3, 2008 Отговорено Декември 3, 2008 Поправка - сега погледнах, че и моето дънно аудио също е SaoundMAX и забелязах, че има 'StereoMix' режим за запис. Само дето ме мързи да го бъзикам сега... Цитирай
the_gorer Отговорено Декември 3, 2008 Автор Отговорено Декември 3, 2008 (Редактирано) Да ги разделиш някак на ляво/дясно? Това е много добра идея. Мисля д аси направя някаква приставка от жакове за входа на картата, която да ми позволява на левия канал да включвам микрофон, а на десния - китара. Само не знам как ще разделя сигнала с програмите, но това зависи от тях самите. В ГиарРиг има възможност да се ползва само левия канал от входа. @KAE, при мен го няма тва. Зависи с какъв модел чип си и съответно с какви драйвери. Някои SoundMAX-ове имат дота напредничави функции в драйверите. Почти като на Криейтив, което не е кой знае какво постижение, но малките екстри понякога вършат работа. Редактирано Декември 3, 2008 от the_gorer Цитирай
Rumenman Отговорено Декември 8, 2008 Отговорено Декември 8, 2008 Здравейте, при звуковите карти от audigy и нагоре (дори и sound blaster live) имате възможност да записвате от един до 6 входа едновременно (аз ползвам ZS) при използването на подходящ host (cubase примерно). Под windows-кия миксер това не може да стане заради самия миксер на windows-a,ноооо... пробвайте да инсталирате драйвер asio4all , благодарение на който ще имате възможност да "заобиколите" миксера на windows. В тази случай бихте могли да записвате от 2 входа едновременно, при полужение че хардуера го позволява. Успех. Цитирай
Recommended Posts