abductor Отговорено Ноември 30, 2008 Share Отговорено Ноември 30, 2008 А представи си, че някой ден си вземеш китара с още по-силни адаптери от моите, т.е. някоя специализирана метал китара - ще стане такава мазня, че няма да можеш да чуеш един отчетлив звук. Да не говорим, че ако решиш да отидеш на репетиция и се дръннеш в някое голямо кубе увеличено така, че да се чува, 100% ще ти се наложи да намаляш драйва, иначе ще оглушееш от микрофонии Имай едно на ум... Всъщност не е точно така - другият китарист, с който свиря в момента, свири със S-Amp с драйв най-много на 12 часа и прави повече микрофонии от мен, когато свиря с Digitech-a. Адаптерите ни са еднакви - Seymour Duncan JB TB4. А и както каза колегата - драйва се намаля успешно от волюма на китарата (но кому ли е нужно?!?). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 30, 2008 Share Отговорено Ноември 30, 2008 (Редактирано) Прави сте наполовина. Силата на китарата се намалява от волюм копчето, но понеже драйва винаги си е на максимум, шума от педалчето си е толкова силен, колкото при максимално усилване. Освен това, при използване на недотам хубави кабели или шумна откъм електромагнотни смущения среда, най-много брум от кабела влиза именно в средните положения на волюм потенциометъра на китарата, който брум е крайно нежелан при толкова много гейн. Дет метъл е брутален дисторшън, който може да звучи само по един начин - много изкривен. Не че повечето транзисторни дистери звучат прекрасно, като им се намали гейна под определено ниво, но все пак мисля, че нещо от сорта на S-amp или евентуално нещо от сорта на AMT би свършило добра работа. Все пак S-amp-а се вмества в цената а е 3 дистера в едно. Може да пита автора nikifena от форума да му прати едно. Горе в темата "ефекти за китара, изработвани от съфорумци" има снимки и семпли на въпросния S-amp. И магазински педалчета има доста, но според мен от разните death metal, металзон и други подобни, С-ампа е осезаемо по-богато на възможности решение. Единствено еквилайзера на детметъла е по-харен. Редактирано Ноември 30, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
marvin the martian Отговорено Декември 1, 2008 Share Отговорено Декември 1, 2008 Винаги съм се чудил на това с брумовете... Искам да кажа, че докато човек свири, те не се чуват. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Декември 1, 2008 Share Отговорено Декември 1, 2008 те не се чуват Да, не се чуват, но това не означава че ги няма. А и по време на паузите сигурно не е приятно да се въртиш като балерина, за да не бръжди/пищи/и т.н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 1, 2008 Share Отговорено Декември 1, 2008 С волюм врътката на такъв педал забрави да ти спихне гейна... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
black_skull Отговорено Декември 1, 2008 Share Отговорено Декември 1, 2008 да бе, току що свирих чисто... с натиснато педалче... (: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
abductor Отговорено Декември 1, 2008 Share Отговорено Декември 1, 2008 И аз го правя редовно, със задния сингъл става особено успешно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Декември 1, 2008 Share Отговорено Декември 1, 2008 (Редактирано) Сингъл комбиниран с Death Metal дисторжън?... Не се подигравам, просто ме отвежда на мислите ми относно "тихите" адаптери. Аз с моята китара не можах да изкарам чист звук с Metal Master-а на Digitech без да изключвам ефекта... Предназначението на тези педалчета е да се ползват за свирене вкъщи в кубе с 8-10" говорител и на такива mainstream бюджетни китари, които по правило са с тихи адаптери, като за такава комбинация наистина трябва доста драйв. На по-големи говорители усилени като за репетиция и с "горещи" адаптери, всичкият този драйв е най-малкото излишен и замазващ, ако оставим на страна всички възможни шумове. Редактирано Декември 1, 2008 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
abductor Отговорено Декември 1, 2008 Share Отговорено Декември 1, 2008 Не си ме разбрал правилно - включвам задния сингъл само когато искам да изкарам чист звук с ефект . Инак адаптерите не са ми чак от най-бюджетните - Seymour Duncan SC101 мидъл и нек и Seymour Duncan JB TB4 (с който не мога да докарам чист звук, но за сметка на това реже глави). Китарата ми е Jackson DK2FF. Свиря с Дет Метъла на репетиции с пълен успех и докарвам (според мене поне) съвсем сносен саунд. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
black_skull Отговорено Декември 1, 2008 Share Отговорено Декември 1, 2008 Сингъл комбиниран с Death Metal дисторжън?... Не се подигравам, просто ме отвежда на мислите ми относно "тихите" адаптери. Аз с моята китара не можах да изкарам чист звук с Metal Master-а на Digitech без да изключвам ефекта... Предназначението на тези педалчета е да се ползват за свирене вкъщи в кубе с 8-10" говорител и на такива mainstream бюджетни китари, които по правило са с тихи адаптери, като за такава комбинация наистина трябва доста драйв. На по-големи говорители усилени като за репетиция и с "горещи" адаптери, всичкият този драйв е най-малкото излишен и замазващ, ако оставим на страна всички възможни шумове. Да егати... един горещ адаптер е 200 и кусур кинта. Извинявай, но не на сички родителите(или ние самите) са свръхбогати. Тва е почти колкото китарата ми. И все пак се отдалечаваме от темата. Както казах щом ще свириш детметъл на дали те интересува богатото разнообразие от различни видове дисторжън(от най-лекия до най-тежкия). Взимай детметъла - няма да останеш метнат(във всички отношения). (: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 1, 2008 Share Отговорено Декември 1, 2008 Aко пък все пак искаш някакво разнообразие, ориентирай се към S-Amp, AMT и др.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Zball Отговорено Декември 2, 2008 Автор Share Отговорено Декември 2, 2008 А намерих и процесор RP-250 digitеck пак и в него има дет метал ама дали ще е еднакъв звука от процесора и педала Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
black_skull Отговорено Декември 2, 2008 Share Отговорено Декември 2, 2008 Отиваш във Фактор(до Английската) нареждаш сичко което искаш да чуеш в един чейн и чуваш подред (: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Zball Отговорено Декември 3, 2008 Автор Share Отговорено Декември 3, 2008 ok Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Traktorist Отговорено Декември 4, 2008 Share Отговорено Декември 4, 2008 Аз също бих ти препоръчал металкора на бос . Чуй го, няма да сбъркаш. Той също не е направен за нищо друго освен бруталия, но има регулация за диста. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts