Jump to content
Българският форум за музиканти

Улягане на струните


sa6ak

Recommended Posts

Имам един въпрос-китарата ми е снабдена с Флойд Роуз тремоло и ми е интересно за колко време (не съм сменял струните досега) ще запазят настройката си.Имам предвид след колко време ще спрат да падат с по половин тон (примерно) в следствие на неопънатостта си (нова дума :thumbs_up: ).Знам, че като ги слагам трябва да ги "плякна", знам, че е нормално да се разстройват басовите като настройвам по-горните струни, но ми е важно да знам след колко време ще спре да ми прави въртели :girl_witch: Ако ги сменя (образно казано) утре в 13.00 часа до 16.00 ще са се отпуснали ли вече?

Съжалявам за странния ми изказ, ма тъп съм си :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 4 часа би трябвало да се стабилизират до степен, в която ще можеш да изкараш 2-3 часа gig или репетиция(с леки донастройки в паузите).

Като ги сложиш и настроиш ги поопъни назад, после ги настрой пак и заключвай.

Но все пак си носи шестограмчето, където и да ходиш :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обачe не трябва да са различен размер от сегашните ти, защото е много вероятно да трябва да бъзикаш пружини/болтове.За 3-4 часа, ако новите струни са като сегашните ти, не мисля, че ще има проблем :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами смени ги, 1те струни обикновено не са най-добрите струни правени някога. Ако не ти се занимава (ти все ше стигнеш до тоя момент де) и смяташ, че още не са "улегнали", нищо не ти пречи да си поиграеш "малко" с флойда и след пренастройка би трябвало положението да е по-добро. Казвам го от личен опит. Чувал съм мнения от "ако ти е хубав флойда, слагаш новите струни, заключваш и заспива" до "колкото и да си играеш, трябва да минат ден-два". Аз лично след като сложа новите струни, дори без да заключвам горе почвам да се правя на Стив Вай за около 10-15 минути, след това последни настройки и всичко е наред. Ако решиш да процедираш така, през тези десетина минути все пак я заключи, защото може доста да промени строя и после ще трябва да си поиграеш с пружините (не, че никога и до тоя момент няма да стигнеш), аз лично не заключвам, тъй като моята и незаключена държи доста добре строя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mного благодаря на всички!

На моята китара в момента струните са десетки и пак ще си взема такива.Мисля да послушам съвета на MrDeath и без да заключвам нъта да поразтегна струните. И така мерси пак много пичове, железни сте :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.