sa6ak Публикувано Ноември 22, 2008 Публикувано Ноември 22, 2008 Имам един въпрос-китарата ми е снабдена с Флойд Роуз тремоло и ми е интересно за колко време (не съм сменял струните досега) ще запазят настройката си.Имам предвид след колко време ще спрат да падат с по половин тон (примерно) в следствие на неопънатостта си (нова дума ).Знам, че като ги слагам трябва да ги "плякна", знам, че е нормално да се разстройват басовите като настройвам по-горните струни, но ми е важно да знам след колко време ще спре да ми прави въртели Ако ги сменя (образно казано) утре в 13.00 часа до 16.00 ще са се отпуснали ли вече? Съжалявам за странния ми изказ, ма тъп съм си Цитирай
Valserp Отговорено Ноември 22, 2008 Отговорено Ноември 22, 2008 За 4 часа би трябвало да се стабилизират до степен, в която ще можеш да изкараш 2-3 часа gig или репетиция(с леки донастройки в паузите). Като ги сложиш и настроиш ги поопъни назад, после ги настрой пак и заключвай. Но все пак си носи шестограмчето, където и да ходиш Цитирай
sasog Отговорено Ноември 22, 2008 Отговорено Ноември 22, 2008 Обачe не трябва да са различен размер от сегашните ти, защото е много вероятно да трябва да бъзикаш пружини/болтове.За 3-4 часа, ако новите струни са като сегашните ти, не мисля, че ще има проблем Цитирай
MrDeath Отговорено Ноември 22, 2008 Отговорено Ноември 22, 2008 Ами смени ги, 1те струни обикновено не са най-добрите струни правени някога. Ако не ти се занимава (ти все ше стигнеш до тоя момент де) и смяташ, че още не са "улегнали", нищо не ти пречи да си поиграеш "малко" с флойда и след пренастройка би трябвало положението да е по-добро. Казвам го от личен опит. Чувал съм мнения от "ако ти е хубав флойда, слагаш новите струни, заключваш и заспива" до "колкото и да си играеш, трябва да минат ден-два". Аз лично след като сложа новите струни, дори без да заключвам горе почвам да се правя на Стив Вай за около 10-15 минути, след това последни настройки и всичко е наред. Ако решиш да процедираш така, през тези десетина минути все пак я заключи, защото може доста да промени строя и после ще трябва да си поиграеш с пружините (не, че никога и до тоя момент няма да стигнеш), аз лично не заключвам, тъй като моята и незаключена държи доста добре строя. Цитирай
sa6ak Отговорено Ноември 22, 2008 Автор Отговорено Ноември 22, 2008 Mного благодаря на всички! На моята китара в момента струните са десетки и пак ще си взема такива.Мисля да послушам съвета на MrDeath и без да заключвам нъта да поразтегна струните. И така мерси пак много пичове, железни сте Цитирай
Recommended Posts