Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос относно настройка


Azwraith

Recommended Posts

Здравейте!Не съм много наясно с настройката на Floyd Rose-a на Jackson JS30 Dinky и искам да попитам освен локинга който е горе на грифа долу трябва ли да се направи нещо за да не се разстройва китара след много ръчкане на Floyd-a или просто не съм стегнал дастатачно горе :thumbs_up:И като цяло какви настройки трябва да направя за да е всичко ок ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Из форума е писано, то из тоя форум много неща са писани, ама са на десет хиляди места. Най-добре ползвай гугъл. Иначе с 2 думи, "долу" струните са заключени, няма какво друго да направиш, "горе" също няма файда да стягаш така, че после да не можеш да го отвиеш (правил съм го...почти, щото все пак отвих). За настройки на флойда виж в уикипедията, само напиши флойд роуз и с минимални познания по английски ще се справиш. Същото така знай, че след много ръчкане, всеки флойд разтройва. Едни повече, други по-малко, пък някои и никак, ама те са друга хава. Иначе ако са ти вече стари струните. или не е сетъпнат добре флойда, бе много са възможните прични. Ползвай уикипедията и се радвай, че още няма черна дупка в Швейцария.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да,прав си за механизма на форума трудно се намира нещо!Ще поразгледам тук там и ще си сменя струните защото найстина са стари ;)Мерси за информацията ;):hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както е намекнал и колегата по-горе, в момента, в който вече си стегнал менгеменцата в седлата на бриджа, долното заключване е налице.

Един съвет от личния ми опит на човек, който за пръв откриваше на "проба-грешка" тайнствата на Флойда преди има-няма 5 години: не пренатягай! В началото така счупих 2-3 болта от престараване, да не би да не съм затегнал докрай. Е, не е необходимо до край -достатъчно е да затягаш, докато усетиш такова съпротивление, че ключът да не напредва повече с нормалната сила, която прилагаш при завиване. А за гладко завиване, отпускай по една капка машинно масло на болтовете!

100% и тия неща са писани някъде из форума ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.