Jump to content
Българският форум за музиканти

Esp Guitars. Emg-hz H4 P.u. I Emg 81 (b&n) Active P.u.


Kris_ESP_M2

Recommended Posts

Само да отбележа - китара с активни адаптери до 600лв няма.

Тези кортове са с пасивните HZ серии.

 

Това не е задължително лошо - аз свиря с такива адаптери и съм си напълно доволен, но ако наистина държиш държиш държиш да си с активни ще трябва да ръснеш около 1000лв. Другия вариант е да купиш по-евтина китара, да купиш адаптерите отделно и да ги инсталираш, което най-вероятно ще изисква копане на дупка за батериите... общо взето като главоболия и допълнителни разходи ще стигнеш пак хилядарката.

 

Та аз подкрепям мнението на колегите - една хубава средно-класова китара и един добър амп е по-добрият избор. А за Cort-овете - аз съм влюбен в този http://www.cort.co.kr/english/products/com...?product_id=178

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 50
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

@ Господин Ланслинк

 

Глей ся - дебелината на грифа няма нищо общо с това колко е добра китарата - има различни грифове, с различна цел и идея дет са вика.

 

Стратокастерите са с дебел гриф, ама си ми е удобен, това е до човек. Даже като хвана китара с по-тънък гриф и се чувствам в пъти по-некомфортно. По-лесно за употреба никак не значи по-добро.

 

Също така ми направи впечатление че изобщо нищо не си казал за звука, тъй чè би ли споделил колко и какъв опит имаш с китари, за да знаем до колко да разчитаме на компетентно мнение ?

 

Това не като заяждане, нито пък имам нещо общо с Динакорд, но просто забелязах че мнението е доста необосновано и общо, сравнява напълно несравними китари и ще е лесно за някой новак да се подлъже сериозно.

А защо не отидеш до магазина на Динакорд на Искърско шосе 7, където има ESP M-II в наличност да я пробваш?

 

Моето впечатление беше следното, обаче: от 10-ина китари, които пробвах, тази беше най-отвратителната и то с голяма разлика. Cort KX5, Cort M500 или 600, Ibanez S520, Ibanez RG350DX и още няколко които не се сещам пробвах (тоест евтини). Всичките бяха в пъти по-приятни за свирене от M-II.

Колега, ти направи ебати изказването!!! Аз лично пробвах точно тази китара М2, в точно тоя магазин, а също така и абсолютно всички модели на Ибанез в магазина на Икономов в Благоевград (ходя там често, дори и вчера). Недей да говориш празни приказки. Точно тия китари, които си изредил са светлинни години по-назад от ESP MII. За моделите Prestige на Ибанез вече е друга приказка, но евтините... Ако те кефят кофти китарки свири си с такива, но аз лично съм твърдо "за" за ESP MII. :music336:

Така е за дебелината на грифа и прочее, просто казвам моето съвсем лично впечатление от досега ми с тази китара (М-II). За звука не мога да коментирам, защото китарата беше толкова зле, че нямаше смисъл просто :metalist: Бях там преди точно 7 дни, просто не е възможно изведнъж мистично тази наистина много смотана М-II-ka да се е превърнала в белия лебед както го описвате :headbang:

Но както и да е, това са бош лаф алабалистики, всеки си има свой вкус, разбира се. Важното послание в моя пост беше да отиде да пробва лично! За пример му писах, че ето имаме китара, която уж е супер, ама като я взех в ръце хич даже не е супер, тоест трябва да се види на живо (не се отнася само за този модел разбира се).

 

Не съм бога на китарата (даже и добър не съм, ама не е като да хващам за 5-ти път китара, и просто не мога да повярвам, че който и да е ще дойде с мен в Динакорд, ще вземе М-II-ката, която е там, и ще каже "супер е, купувам я" :cheers2:

 

Понеже ми стана интересно днес ще се разходя пак дотам да я видя наново (да не би пък да имаме случай на "от много бира спомен няма", макар че не пия :drummer: )

 

ПП.

@fLiSk

"...сравнява напълно несравними китари"

 

А-а-а, не не, напълно сравними са, на място в Динакорд на Искърско шосе 7. Ако искаш може да се видим там днес следобед (сериозно) :cheers2:

Редактирано от LanceLink
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми хубаво дай да сравняваме Гибсън Лес Пол с Фендер Стратокастер.

 

Коя е по-добра ?

 

Ябълките ли са по-добри или доматите ?

 

И Джак Даниелс по добър ли е от ракията или обратното ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А защо не отидеш до магазина на Динакорд на Искърско шосе 7, където има ESP M-II в наличност да я пробваш?

 

всеки си има свой вкус

 

да отиде да пробва лично

 

Самоцитирам се за автора на темата, да подчертая смисъла, че нещо стана словесна-мачо-битка-за-кой-е-по-по-най-в-типично-кой-по-терикейт-ала-булгаристан-версия. (не се оправдавам, и аз участвах) :cheers2:

 

Дано да съм му бил полезен.

 

ПП. Теориите за това колко е добра тази М-II-ка с удоволствие бих продължил да ги обсъждам, но само там в Динакорд с М-II-ката в ръцете ни.

Редактирано от LanceLink
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега пък излезе че съм си извадил... да го меря.

 

 

Не знам вече картинка ли да ти нарисувам.

 

Между една китара с флойд, направена от съвсем различни материали и с активни адаптери и една китара с фиксиран бридж и пасивни адаптери, при това не такива, които са имитация на звука на активни НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРАВЕНО СРАВНЕНИЕ.

 

Защото ТЕ СА НАПРАВЕНИ ЗА СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ НЕЩА, за различен подход към тях !

 

Това е все едно да наредиш една Лада Нива до едно Ферари и да сравняваш.

 

С ладата нива бизнесмена ще закъснее с 2 часа за срещата си на другия край на страната, а бай Стамат, горкия, нито може да събере 2 чувала картофи в багажника на Ферарито, нито може да стигне с него до полето по калния път.

 

Разбра ли какво се опитвам да ти обясня в момента и защо сравненията ти изглеждат необосновани и меко казано некомпетентни или трябва да се напише трактат 500 страници с история на ктиарата видове дърво и адаптери и видове китари и целта на специфичните обработки ? Което се предполга че би могъл да си го изчетеш в интернет !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже си досаден и с нагъл тон, ще се опитам пък аз наново да ти обясня какво имам предвид, барем зацепиш.

 

Всеки си има лично мнение каква китара го кефи. Да се избира ей така китара по картинка и списъче с данни е глупаво. Така просто се прави шортлиста, и след това (по мое скромно мнение) смисления начин е отиваш и я пробваш на място. И понеже въпросната ESP M-II, която автора на темата посочва, я има в наличност в магазин, му казвам да отиде да я пробва и за да се обоснова защо аджеба трябва да я пробва, му давам за пример, че на мен не ми е харесала, тоест че характеристиките и интернет чата не я правят добър инструмент (по мое скромно мнение, за пример).

 

И аз не знам дали трябва диаграма да ти генерирам, че посланието е да се пробва китарата на живо.

 

По-обосновано от това да си взел китарите в ръцете си и да кажеш "тая ми харесва, оная - не", аз не виждам. Пиши трактат. Аз отивам в Динакорд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Моето впечатление беше следното, обаче: от 10-ина китари, които пробвах, тази беше най-отвратителната и то с голяма разлика. Cort KX5, Cort M500 или 600, Ibanez S520, Ibanez RG350DX и още няколко които не се сещам пробвах (тоест евтини). Всичките бяха в пъти по-приятни за свирене от M-II. Грифа като усещане на профила е бейзболна бухалка от дебелите"

 

Ето това, първо е напълно нелогично сравнение, второ го изтърсваш на един начинаещ.

 

Подобна дезионформация е много по-нагла и досадна от какъвто и да е тон !

 

Колкото до пробите, това никой не го е отрекъл и ако си забелязал вече 10 пъти се спомена от кой ли не (+мен), дори с препоръки да отиде с учителя си, който със сигурност разбира повече от момчето.

 

За пробите на китари, не се притеснявай, пробвал съм и то много и точно затова не мога по никакъв начин да подкрепя идеята ти, че да не се учи човек и да не се информира е много хубаво нещо.

 

Разбираш ли, преди да даваш толкова конкретни акъли трябва ти да си си налял малко акъл !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ее не се карайте са де :cheers2: Иначе да, задължително преди да купя нещо ще ходя да го пробвам, ще пробвам и М-2ката нищо, че вече се отказах от нея на този етап :) За това примерно питах някой да линкне някви идеи, аз да разгледам, да ми хареса на пръв поглед, да видя дали ще се вмести в бюджета и тогава вече да ходя да пробвам :) така и стана, линкнахте ми http://www.cort.co.kr/english/products/com...?product_id=105 (благодаря за което :) ) , израдва ме, парите са екстра и сега само ми остава да я пробвам :) А за пасивните адаптери аз така и така съм начинаещ така че това със сигурност няма да ми е проблем (пък и не знаех че с активни китарите са толкова повече пари, за това питах :P ) и тея дни като ми остане време сигурно ще мина през Dynacord, ще пробвам и ще напиша впечатление :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:cheers2:

 

Не се притеснявай за адаптерите, винаги можеш да ги смениш :) Един комплект активни 81 са към 300 лева ако не се лъжа, което не е чак толкова много за човек, готов да даде 2500 за китара :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Най-накрая намерих време и ходих да пробвам китарата Cort EVL- k4. Страаашно очарован останах, много ми хареса, много ми беше удобна и направо около празниците, след няколко седмици, със скромните 509 лева (всм не че са малко пари, но за такава яка китара според мен са направо малко :bravo: ) отивам и си я взимам :bravo: Благодаря много на всички, които се включиха, светнаха ме за много работи и ми помогнаха в избора :thx::thx:

 

:cheers2: Весело изкарване на празниците!! :bravo::beer::P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Успех с ктиарката и приятно свирене!

 

По-обосновано от това да си взел китарите в ръцете си и да кажеш "тая ми харесва, оная - не", аз не виждам.

 

Именно затова не е правилно да се дават толкова остри предварителни мнения от индивидуална гледна точка, след като все пак съществува гореописаната от теб възможност, а както сам казваш - вкуса на всеки е различен.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая намерих време и ходих да пробвам китарата Cort EVL- k4. Страаашно очарован останах, много ми хареса, много ми беше удобна и направо около празниците, след няколко седмици, със скромните 509 лева (всм не че са малко пари, но за такава яка китара според мен са направо малко :) ) отивам и си я взимам :cheers2: Благодаря много на всички, които се включиха, светнаха ме за много работи и ми помогнаха в избора :thx::thx:

 

:thumbs_up: Весело изкарване на празниците!! :beer: :beer: :P

Да, честито от сега и от мен :) И освен това явно ще се присъединиш в клуба.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може ли да попитам, стават ли горе долу оригиналните ЕМГ-та на тази китара като са на чисто (clean)?

Редактирано от Ignos
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.