Jump to content
Българският форум за музиканти

Line 6


denko

Recommended Posts

Здравейте. Искам да закупя някакъв процесор за вкъщи, който ще бъде ползван пре ПЦ. Заделил съм 350-400 лв. Гледах Line 6 pod 2.0, и имам някои въпроси. Има ли софт към него за натройка на някои пресет през ПЦ. И съответно ако някой се сеща за друг процесор в тоя ценови клас да каже. Забравих да кажа, радват ме звукове като на Pagans Mind (най вече) Circus Maximus, Dream Theater (естествено)

Също и Line 6 Floor POD ми хареса но очаквам по знаещите от мен да помогнат

Редактирано от denko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.... denko похвално е че този тип звук Pagans Mind (най вече) Circus Maximus, Dream Theater (естествено) те радва , но предполагам че си наясно че принципно е невъжможно , за жалост , да го постигнеш със процесор , още повече с Лайн 6 ... по мое скромно мнение от цялата плеяда процесори за китара вероятно Лайн 6 е може би най неподходящия особено ако искаш да направиш джелатска резачка в стил Pagans Mind ... по добре се ориентирай , ако наистина държиш на процесорите към нещо на DIGI TECH или на БОС - не че те са цвете , ама по добре жужат , Лайн 6 е по подходящо за по стандартен харт рок и особено за блусарски стилистики всъщност за да се ориентираш влез в ютуб и напиши имената на процесорите в този ценови клас - има страшно много демота , както от самите фирми така и от клиенти - много бързо ще се ориентираш кой процесор за какво става и , както е в твоя случай , по хеви ориентираните пичове какви марки предпочитат ... мисля че ще разбереш че собствениците на Лайн 6 обикновенно не са метъли и това не е случайно .... но каквото и да избереш психически се подготви да свикнеш с факта че звук от типа Pagans Mind много трудно ще постигнеш за малко пари .... и ако все пак искаш да чуеш подобен звук влез пак в ютуб и напиши да речем ENGL или да речем MESSA ... и тук има много демота от клиенти , дръж шапката здраво щото някой ще те отвеят особено тези които свирят с комбинация от глава и колона с да рече 4 по 12 инча :) ... както и да е ... между другото при Pagans Mind нещата са си постижение на китарната наука според мен ..... карай ... ако си нов бранша и не си наясно с някой неща то за жалост мога да те приветствам в за добре дошъл в клуба на желаешите да звучат по определен начин ..... за жалост другия клуб - на наистина звучащите по определен начин е страшно малоброен .... просто членските карти там са от 3000-4000 лв нагоре :) ..... искрено се надявам положението да се промени ..... ама нещо не върви на добре поне засега .... успех все пак :D .Цеко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това което ти трябва за домашно свирене/записи е : Line 6 Toneport

Струва много по-малко от процесорите,а върши да не кажа и по-добра работа. В това отношение Лайн 6 са по-напред защото имат разработен собствен софтуер за амп симулации за абсолютно всякакъв стил музика. От латино до грайд кор!

Разгледай сайта и ако имаш други въпроси, ми пиши на лична. Тук вече взеха да ме мраят затова че съм доволен от Лайн 6 и ги препоръчвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми то тва е за записи, не за на живо, така че предполагам няма да е проблем.

 

edgecrusher, GX в джаджата има ли добри бленди за як метъл, примерно ти би ли го ползвал тва за аматьорски записи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ АХЕ - Човека по-горе спомена за ПОД @ и затова предположих , че не държи на крачното превключване.

 

@ Trysth - Всеки един продукт от тази серия ползва същия софтуер, т.е. и с GX имаш същия звук както и с UX1 & UX2. Казвал съм го и преди, не познавам достатъчно много ниско-бюджетни джаджи по-подходящи за метъл от Тоунпорт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.... denko похвално е че този тип звук Pagans Mind (най вече) Circus Maximus, Dream Theater (естествено) те радва , но предполагам че си наясно че принципно е невъжможно , за жалост , да го постигнеш със процесор , още повече с Лайн 6 ... по мое скромно мнение от цялата плеяда процесори за китара вероятно Лайн 6 е може би най неподходящия особено ако искаш да направиш джелатска резачка в стил Pagans Mind ... по добре се ориентирай , ако наистина държиш на процесорите към нещо на DIGI TECH или на БОС - не че те са цвете , ама по добре жужат , Лайн 6 е по подходящо за по стандартен харт рок и особено за блусарски стилистики всъщност за да се ориентираш влез в ютуб и напиши имената на процесорите в този ценови клас - има страшно много демота , както от самите фирми така и от клиенти - много бързо ще се ориентираш кой процесор за какво става и , както е в твоя случай , по хеви ориентираните пичове какви марки предпочитат ... мисля че ще разбереш че собствениците на Лайн 6 обикновенно не са метъли и това не е случайно .... но каквото и да избереш психически се подготви да свикнеш с факта че звук от типа Pagans Mind много трудно ще постигнеш за малко пари .... и ако все пак искаш да чуеш подобен звук влез пак в ютуб и напиши да речем ENGL или да речем MESSA ... и тук има много демота от клиенти , дръж шапката здраво щото някой ще те отвеят особено тези които свирят с комбинация от глава и колона с да рече 4 по 12 инча ;) ... както и да е ... между другото при Pagans Mind нещата са си постижение на китарната наука според мен ..... карай ... ако си нов бранша и не си наясно с някой неща то за жалост мога да те приветствам в за добре дошъл в клуба на желаешите да звучат по определен начин ..... за жалост другия клуб - на наистина звучащите по определен начин е страшно малоброен .... просто членските карти там са от 3000-4000 лв нагоре :D ..... искрено се надявам положението да се промени ..... ама нещо не върви на добре поне засега .... успех все пак :greenball: .Цеко

 

 

Ами, така и така може би в близките години се очертава да не купувам кубе. За това реших да взема процесор като имам санспам на Ники. Хубаво е и блендите да могат да се сменяват за това съм споменал и Floor na line 6. Гледах разни клипове в youtube и останах с впечетлението, че може да изкарва доста прилична резня. А що се отнася до звука на Virgo [Pagans Mind], да това е идеалът ми за звук. Пределно ясно ми е, че по никакъв начин няма как да докарам неговия звук с тоя бюджет, но поне нещо близо до него. За сега от сичко видяно фаворит ми е Line 6 floor pod

 

Предполагам, че с него и един Ibanez GRG270 ще успея да задоволя домашните си потребности

Редактирано от denko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.