denko Публикувано Ноември 1, 2008 Публикувано Ноември 1, 2008 (Редактирано) Здравейте. Искам да закупя някакъв процесор за вкъщи, който ще бъде ползван пре ПЦ. Заделил съм 350-400 лв. Гледах Line 6 pod 2.0, и имам някои въпроси. Има ли софт към него за натройка на някои пресет през ПЦ. И съответно ако някой се сеща за друг процесор в тоя ценови клас да каже. Забравих да кажа, радват ме звукове като на Pagans Mind (най вече) Circus Maximus, Dream Theater (естествено) Също и Line 6 Floor POD ми хареса но очаквам по знаещите от мен да помогнат Редактирано Ноември 1, 2008 от denko Цитирай
zanev 70 Отговорено Ноември 1, 2008 Отговорено Ноември 1, 2008 .... denko похвално е че този тип звук Pagans Mind (най вече) Circus Maximus, Dream Theater (естествено) те радва , но предполагам че си наясно че принципно е невъжможно , за жалост , да го постигнеш със процесор , още повече с Лайн 6 ... по мое скромно мнение от цялата плеяда процесори за китара вероятно Лайн 6 е може би най неподходящия особено ако искаш да направиш джелатска резачка в стил Pagans Mind ... по добре се ориентирай , ако наистина държиш на процесорите към нещо на DIGI TECH или на БОС - не че те са цвете , ама по добре жужат , Лайн 6 е по подходящо за по стандартен харт рок и особено за блусарски стилистики всъщност за да се ориентираш влез в ютуб и напиши имената на процесорите в този ценови клас - има страшно много демота , както от самите фирми така и от клиенти - много бързо ще се ориентираш кой процесор за какво става и , както е в твоя случай , по хеви ориентираните пичове какви марки предпочитат ... мисля че ще разбереш че собствениците на Лайн 6 обикновенно не са метъли и това не е случайно .... но каквото и да избереш психически се подготви да свикнеш с факта че звук от типа Pagans Mind много трудно ще постигнеш за малко пари .... и ако все пак искаш да чуеш подобен звук влез пак в ютуб и напиши да речем ENGL или да речем MESSA ... и тук има много демота от клиенти , дръж шапката здраво щото някой ще те отвеят особено тези които свирят с комбинация от глава и колона с да рече 4 по 12 инча ... както и да е ... между другото при Pagans Mind нещата са си постижение на китарната наука според мен ..... карай ... ако си нов бранша и не си наясно с някой неща то за жалост мога да те приветствам в за добре дошъл в клуба на желаешите да звучат по определен начин ..... за жалост другия клуб - на наистина звучащите по определен начин е страшно малоброен .... просто членските карти там са от 3000-4000 лв нагоре ..... искрено се надявам положението да се промени ..... ама нещо не върви на добре поне засега .... успех все пак .Цеко Цитирай
edgecrusher Отговорено Ноември 1, 2008 Отговорено Ноември 1, 2008 Това което ти трябва за домашно свирене/записи е : Line 6 Toneport Струва много по-малко от процесорите,а върши да не кажа и по-добра работа. В това отношение Лайн 6 са по-напред защото имат разработен собствен софтуер за амп симулации за абсолютно всякакъв стил музика. От латино до грайд кор! Разгледай сайта и ако имаш други въпроси, ми пиши на лична. Тук вече взеха да ме мраят затова че съм доволен от Лайн 6 и ги препоръчвам. Цитирай
AXE Отговорено Ноември 1, 2008 Отговорено Ноември 1, 2008 ^Проблема е, че няма да може да сменя блендите 'онлайн'. Примено чиста и 'мръсна' китара в една песен. Цитирай
Trysth Отговорено Ноември 1, 2008 Отговорено Ноември 1, 2008 Ми то тва е за записи, не за на живо, така че предполагам няма да е проблем. edgecrusher, GX в джаджата има ли добри бленди за як метъл, примерно ти би ли го ползвал тва за аматьорски записи? Цитирай
edgecrusher Отговорено Ноември 1, 2008 Отговорено Ноември 1, 2008 @ АХЕ - Човека по-горе спомена за ПОД @ и затова предположих , че не държи на крачното превключване. @ Trysth - Всеки един продукт от тази серия ползва същия софтуер, т.е. и с GX имаш същия звук както и с UX1 & UX2. Казвал съм го и преди, не познавам достатъчно много ниско-бюджетни джаджи по-подходящи за метъл от Тоунпорт. Цитирай
denko Отговорено Ноември 1, 2008 Автор Отговорено Ноември 1, 2008 (Редактирано) .... denko похвално е че този тип звук Pagans Mind (най вече) Circus Maximus, Dream Theater (естествено) те радва , но предполагам че си наясно че принципно е невъжможно , за жалост , да го постигнеш със процесор , още повече с Лайн 6 ... по мое скромно мнение от цялата плеяда процесори за китара вероятно Лайн 6 е може би най неподходящия особено ако искаш да направиш джелатска резачка в стил Pagans Mind ... по добре се ориентирай , ако наистина държиш на процесорите към нещо на DIGI TECH или на БОС - не че те са цвете , ама по добре жужат , Лайн 6 е по подходящо за по стандартен харт рок и особено за блусарски стилистики всъщност за да се ориентираш влез в ютуб и напиши имената на процесорите в този ценови клас - има страшно много демота , както от самите фирми така и от клиенти - много бързо ще се ориентираш кой процесор за какво става и , както е в твоя случай , по хеви ориентираните пичове какви марки предпочитат ... мисля че ще разбереш че собствениците на Лайн 6 обикновенно не са метъли и това не е случайно .... но каквото и да избереш психически се подготви да свикнеш с факта че звук от типа Pagans Mind много трудно ще постигнеш за малко пари .... и ако все пак искаш да чуеш подобен звук влез пак в ютуб и напиши да речем ENGL или да речем MESSA ... и тук има много демота от клиенти , дръж шапката здраво щото някой ще те отвеят особено тези които свирят с комбинация от глава и колона с да рече 4 по 12 инча ... както и да е ... между другото при Pagans Mind нещата са си постижение на китарната наука според мен ..... карай ... ако си нов бранша и не си наясно с някой неща то за жалост мога да те приветствам в за добре дошъл в клуба на желаешите да звучат по определен начин ..... за жалост другия клуб - на наистина звучащите по определен начин е страшно малоброен .... просто членските карти там са от 3000-4000 лв нагоре ..... искрено се надявам положението да се промени ..... ама нещо не върви на добре поне засега .... успех все пак .Цеко Ами, така и така може би в близките години се очертава да не купувам кубе. За това реших да взема процесор като имам санспам на Ники. Хубаво е и блендите да могат да се сменяват за това съм споменал и Floor na line 6. Гледах разни клипове в youtube и останах с впечетлението, че може да изкарва доста прилична резня. А що се отнася до звука на Virgo [Pagans Mind], да това е идеалът ми за звук. Пределно ясно ми е, че по никакъв начин няма как да докарам неговия звук с тоя бюджет, но поне нещо близо до него. За сега от сичко видяно фаворит ми е Line 6 floor pod Предполагам, че с него и един Ibanez GRG270 ще успея да задоволя домашните си потребности Редактирано Ноември 1, 2008 от denko Цитирай
Recommended Posts