Viki_Singer Публикувано Октомври 27, 2008 Публикувано Октомври 27, 2008 Тъй като много бих искала да се занимавам с музика (по-специално с пеене - поп, джаз или рок), искам да разбера малко повече за кандидатстването. Къде? Как? Какво се изисква на изпита? Ще съм ви много благодарна ако ме осветлите по въпроса Цитирай
мейдънчето ^^^ Отговорено Октомври 29, 2008 Отговорено Октомври 29, 2008 От София ли си? Ако да, МУЗИКАЛНАТА! Ако не, пак МУЗИКАЛНАТА Ако се интересуваш и няма никой, който да има инфо по въпроса, мога да поразпитам - познавам поне 16 момичета които учат там висше с оперно пеене, та ще ги питам как стои въпроса и с другите стилове Цитирай
Viki_Singer Отговорено Октомври 29, 2008 Автор Отговорено Октомври 29, 2008 Много ти благодаря Не съм от София. Бих се радвала ако разбера нещо повече за изпита - какво точно включва. Още веднъж мерси. Цитирай
мейдънчето ^^^ Отговорено Октомври 30, 2008 Отговорено Октомври 30, 2008 Ще попитам и ще ти кажа за изпита Цитирай
Arq Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 Ами дано и аз успея да помогна! Ако ти се идва към София, най-добрият вариянт е да запишеш поп и джаз пеене при Алис Бубаян. Слави се като най-добрата в музикалната академия. Най-добрият вариянт е да влезеш за една година-подготве-при нея (не знам точно как седят нещата), но ще се подготвиш и за останалите изпити там, като солфежа и елементарната теория. Ако найстина се интересуваш, потърси на сайта на академията. Мисля че има Инфо и най-малко се обади там Ако ти се дават мноооого пари на семестър пък - влез в НБУ. Там и без подготовка влизаш. Цитирай
savov Отговорено Ноември 8, 2008 Отговорено Ноември 8, 2008 B случай, че се интересуваш...има специалност поп и джаз пеене и във Великотърновският университет! Приемният изпит е като на всякъде другаде, където искаш да учиш висше с музика! Пеене, теория и солфеж. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Ноември 8, 2008 Отговорено Ноември 8, 2008 Боварян, а не Бубаян (освен ако тази не е някаква нова арменска преподавателка по пеене, редом с Оникян). А отговорът на твоя въпрос е еднозначен, кратък и точен: Чужбина! Не си губи времето с музикално образование в БГ! Петър Цитирай
Ilen Отговорено Ноември 10, 2008 Отговорено Ноември 10, 2008 Ще подкрепя последното мнение. Аз записах в Лондон и от месец вече уча и съм супер изненадана от обучението тук. Не знам как го правят, но те стимулират до такава степен, че да даваш най-най-доброто от себе си. Аз съм за година в частен колеж, просто да се подготвя за тукашните изисквания за кандидатстване в държавни унита. И аз се оглеждам за джаззз пеене, за оперно ми е малко късно, в такъв случай Тринити е най-добрия избор, но там цифрата е...... Но пък тук взимат студенстки заеми и ги изплащат като завършат. Моя приятелка, която учи от две години пеене в НБУ, е много разочарована от обучението там и сега също се оглежда за колеж в Лондон. Ако мога да помогна с нещо на някой, който се интересува, просто ми пишете. Цитирай
savov Отговорено Ноември 13, 2008 Отговорено Ноември 13, 2008 Като споменах за Великотърновският Университет...забравих да спомена, че има също и класическо/оперно пеене. Но така или иначе всичко е обединено в Педагогически факултет т.е. специалността е Педагогика на обучението по музика и след завършването се получава диплом за Учител по музика. Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Ноември 13, 2008 Отговорено Ноември 13, 2008 Относно вузовете мога да кажа че има доста възможности вече : в Консерваторията както класическо така и джаз и поп пеене освен това всички места които имат специалност музикална педагогика може да се учи пеене НБУ,Софийския университет,Пловдивската муз.академия,университетите в Благоевград, Шумен и Велико Търново! Успех. Цитирай
Viki_Singer Отговорено Ноември 18, 2008 Автор Отговорено Ноември 18, 2008 Благодаря на всички! Ще се възползвам от съветите. Ако някой има да сподели и други подробности, да пише Цитирай
Bubureli Отговорено Ноември 25, 2008 Отговорено Ноември 25, 2008 И мен ме мъчи същият въпрос.Моля Ви,помагайте с инфо... В чужбина...къде? Цитирай
kitaratapesho Отговорено Ноември 25, 2008 Отговорено Ноември 25, 2008 Ами не е зле да споменеш какво точно искаш да учиш (опера, модерно) и какви езици владееш. Пък то това и от само себе си ще даде достатъчен отговор май... Цитирай
Bubureli Отговорено Ноември 26, 2008 Отговорено Ноември 26, 2008 Уча английски и немски,имам намерение да науча френски... Пея предимно Blues,Jazz..Pop-Rock..такива неща Чувала съм много добри отзиви за колежите в Англия(Лондон),за Швеция,Швейцария..,но малко и прекалено общи. Цитирай
zazinka Отговорено Ноември 27, 2008 Отговорено Ноември 27, 2008 здравей!Ако все още не си я видяла виж темата ми за Tech Music Schools в този раздел - на сайта на училището който съм написала има още по подробна информация а скоро ще има и страница преведена на български с курсовете и изискванията както и детайли за училището Успех на всички които са се насочили към висше образование в чужбина - тъжно е да го кажа но за момента това наистина е в пъти по-добре от обучението в България Аз не съм учила нито в Консерваторията нито в НБУ но имам много приятели които учат там и са разочаровани Надявам се до няколко години ситуацията да се промени но дотогава - чужбина Късмет и вдъхновение! Цитирай
Recommended Posts