Jump to content
Българският форум за музиканти

Ilen

новаци
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Ilen

  1. Благодаря за помоща! Снощи я свирихме песента, мисля, че много добре се получи. Акордите ми ги извади доста грамотен музикално човек, каза че е в до диез. Има запис, ако се харесам, ще ви го постна тук.
  2. Ако някой ме насочи от къде мога да намеря нотите и guitar tabs за тази песен, ще ми спаси живота. Искам да я направя в рок вариант, но никъде не мога да й открия нотите. Благодаря предварително!!!
  3. Ще подкрепя последното мнение. Аз записах в Лондон и от месец вече уча и съм супер изненадана от обучението тук. Не знам как го правят, но те стимулират до такава степен, че да даваш най-най-доброто от себе си. Аз съм за година в частен колеж, просто да се подготвя за тукашните изисквания за кандидатстване в държавни унита. И аз се оглеждам за джаззз пеене, за оперно ми е малко късно, в такъв случай Тринити е най-добрия избор, но там цифрата е...... Но пък тук взимат студенстки заеми и ги изплащат като завършат. Моя приятелка, която учи от две години пеене в НБУ, е много разочарована от обучението там и сега също се оглежда за колеж в Лондон. Ако мога да помогна с нещо на някой, който се интересува, просто ми пишете.
  4. Здравей! На мен много ми хареса това, което чух. За 4 месеца работа си е направо супер. И аз от толкова се занимавам с пеене, но мога да ти дишам прахта. Разбира се, има места, където ти бягат тоновете, но това ти го казва човек, който доста нарядко ги налучква. Аз искам да те питам освен с техническата част по звукоизвличане, предполагам паралено се занимаваш със солфеж? Аз си мисля, че напредвам толкова бавно, защото не мога да си намеря учител по солфеж. Имаш страхотно вибрато, звучи все едно си го тренирал с години. Но със сигурност ще се включи някой, който ще ти помогне с адекватни съвети. Аз направо започвам сериозно да се комплексирам покрай вас. Някои се обучават в къщи, а звучат като току що завършили консерваторията, други учат от 3-4 месеца, а сякаш с това си вадят хляба... Аз май съм най-бездарното (но упорито ) глухарче тук.
  5. Здравейте, търся си сингбека на "Mercy" - Duffy. Някой има ли идея къда да го търся?
  6. Ilen

    Диапазон

    Моята преподавателка ми каза, че повече с два, три тона не може да се увеличи диапазон. Говорим за чист глас. Вече миксираните тончета могат да се усъвършенстват, да звучат по-уверено и пр., но съм склонна да се съглася, че на човек му е залажон някакъв лимит и по-добре да не се пъне да увеличава диапазон, а да набляга на техниката си. Аз си мисля, че две октави е повече от достатъчно, пък и по-малко да е не е фатално... Други неща са важни. За цигарите ме учуди, обаче. Как така си по-неуверен в гласа си, след като си ги спрял? Аз откакто ги спрях не мога да си позная гласа, в положителния смисъл. Изчакай малко, явно ичмаш нужда от време. Да не си посмял само да ги почваш, под предтекст, че ти липсва "окраската" на гласа! И аз понякога не си понасям гласа - за нищо не става, дори за говор. На първо място така ми действа недоспиването. Ако не съм спала добре вечерта, броя го пропилян откъм пеене ден, дори не пробвам. После някои храни и напитки - прясното мляко ме преграква, както и ядките.
  7. Лии, благодаря за информацията. Не пея - оказа се, че е невъзможно, защото доста боли на високите тонове. Иначе гласът въобще не е променен. Яд ме е само, че много бавно зараства, предполагам, че защото е постоянно мокро мястото. Усещането е като много гадна ангина, но само болки в гърлото - без другите симптоми. А на вашия китарист защо са му го кръцнали - заради хъркането или и на него е причинявало възпаления?
  8. Надявам се да няма, но е доста неприятно, като изживяване.... ..... Току що си пробвах вибратото.... има го, но като че ли е някак не толкова изявено... може да си въобразявам, ще пробвам пак като мине болката. Иначе четох, че причинявало хъркане, а ако е много оголемено и среднощно давене...
  9. Няма значение вече - кръцнах го.
  10. Не е трета сливица. Казва се увула, още мъжец го наричат. Номер 4. Не мога да му намеря функцията, докторът твърди, че няма такава. Освен това каза, че е много честа интервенция. На никой ли не му се е налагало?
  11. Скоро ходих при специалист УНГ, заради един перманентен хрип, който ме мъчи от години. Докторът още с отварянето на устата ми отбуляза, че трябва да се клъцне тази висулка на мекото небце, която виси на входа на гърлото. Сещате ли се? Забравих как се казва. Имало налипи на върха й, събирала мръсотии от въздуха и това водило до чести възпаления. Искам да питам на някой от вас налагало ли му се е да прави тази интервенция? Не било нищо особено, но мен ме е страх. Все пак този израстък няма ли някаква функция?
  12. На мен лично ми вредят много цигарите. Аз още от малка си имам един перманентен хрип, но ако пуша става мазало. Пропуших миналата година, но преди два месеца ги спрях, именно защото пеенето стана невъзможно. Направо се давех в собствените си секрети. Преди няколко дни ходих и аз при един от най-добрите специалисти и той ми каза, че мога да ям каквото искам, дори да си позволявам недоспиване от време на време, но пеенето и цигарите са несъвместими. А разликата се усеща още на втория ден след спирането. И става все по-добре. Ако наистина с пеене си вадите хляба, замислете се. Не че нямаме "светли" примери в българското музикално съсловие, които пеят прекрасно и пушат, но те са млади. Погледнете Богдана Карадочева. Наскоро я гледах в МА - една разкошна жена на младини с невероятен глас, сега дори говорът й е на дъх и хриптене.
  13. Ilen

    За пеенето?

    Таря има много хубава класическа постановка. Според мен е доста опасно да се учиш на песни на Найтуиш. Регистър се увеличава с много постоянство и упражнения, но от педагог задължително. Аз въобще не съм фен на самоуките изпълнения. Не стига, че е опасно, ами е и неефективно. Педагогът може да ти покаже правилния начин, за който на теб ще ти трябва много време да достигнеш сам, нерядко на принципа проба-грешка. За да си уплътниш високия тон, задължително трябва да го изкараш от корема. Друг е въпроса дали диапазонът ти позволява плътен и чист тон във височините на точно тази песен на Найтуиш. На мен лично не ми го позволява , но пък ти може да се сопранче.
  14. Благодаря ви много за съветите. В крайна сметка много се навих за London Music School. Снощи им пратих писмо със запитване дали обучават чуждестранни студенти и какви са им таксите. Бях много приятно изненадана, че имах отговор тази сутрин. Най-големият плюс за мен е, че обучението може да е едногодишно и шестмесечно. Дават ти сертификат при завършване. И най-вече - води се RockSchool. За тези, които са заинтересовани, ще постна част от писмото тук. Вярно е, че таксата е доста по-висока, но пък поне е еднократна. Друг е въпросът колко можеш да научиш за шест месеца примерно, било то с този интензитет на обечуние.
  15. Благодаря, Нотичке. Разгледах сайта, наистина е интересна възможност. Таксите са прилични, само където не разбрах едно - уж не предлагат общежития, а в таксата влизат освен обучението и застраховка, също и настаняване и дневни разходи? Неприятното е само нидерландския език, който съм чувала, че е ужасен. Разрових се в нета и открих също това: LMS Мисля, че е точно това, което търся. Има интензивни едногодишни, шестмесечни и по-малотрайни курсове, които включват и боравене със софтуеар, композиция, миксиране и пр. Само дето такси не са публикувани....
  16. За мен няма значение стила. Имам предпочитания към операта, но не владея постановката. За това ме интересува частните колежи от какво ниво са готови да те приемат. Но бих учила и поп и джаз пеене. Освен това, много ми е важно да имат по-голяма възрастова граница за приемане, защото съм почти на 24 години. Малко офф, но да питам, в Консерваторията разбрах, че била 25 години границата, има ли нещо вярно? За парите не мога да дам граници, ще си направя сметката като разбера таксата. Аз лично предпочитам англоговорящи държави, защото владея английски прилично. Уча италиански в момента, така че Италия също ми е вариант.
  17. Искам да питам някой от вас наясно ли е дали има висши учебни заведия, колежи или школи в чужбина, в които има опция да се обучават чуждестранни студенти, без да са гении-стипендианти? Предполагам, че малко тъпо ми звучи запитването, за което се извинявам. Интересувам се по-скоро от частни колежи или школи по пеене и музика. Някъде в този форум мярнах някаква нарграда от радио Фреш, която представлявала частична стипендия за някакъв музикален колеж в Лондон. Поразрових се, но не открих начин да се кандидатства там по ординарния начин. Благодаря на всеки, който може да ми помогне.
  18. Чалгата е трудна за изпълнение от певци, които не обичат да пеят чалга. Личи си, че сред участниците в шоуто няма фенове на този стил, според мен за това не им се получи чалга концерта. Въпреки, че Тома беше трепач.
  19. Съжалявам, и при мен българските са дефицит.
  20. Аз предлагам следните инструментали: Queen - I want it all Queen - Who wants to live forever Queen - Show must go on Avril Lavigne - Keep holding on [piano instrumental] Beyonse - Irreplaceable Celine Dion - Think twice Christina Aguilera - Beautiful Christina Aguilera - Genie in a bottle Christina Aguilera - Fighter Christina Aguilera - Love for all seasons Christina Aguilera + Ricky Martin - Nobody wants to be lonely Emilia - Big, big world Eric Clapton - Change the world Evanenscence - Call me when you're sober Fergie - Big girls don't cry George Michael - Last Christmas (не е много сполучлив) Barbara Streisand - Woman in love Mariah Carey - All I want for Christmas is you Mariah Carey - Hero Mariah Carey - Vision of love Mariah Carey - Without you Seal - Kiss from a rose Elton John - Sorry seams to be the hardest word Tina Turner - Simply the best Whitney Houston - I wanna dance with somebody Whitney Houston - One moment Jenifer Lopez - Waiting for tonight Police - Every breath you take Lara Fabian - Je suis malade Metallica - Nothing else matters (piano instrumental) No doubt - Dont't speak (не особено сполучлив) Rihanna - Unfaitful Rihanna - Unbrella Shakira - Underneath your clothes Фамилия Тоника - Здравей, как си, приятелю Лили Иванова - Стари мой приятелю Който иска нещо да ми пише на лични, абсолютно безвъзмездно ги предлагам. Търся си Паша Христова - Повей, ветре; Янтра; Остани Всичко на Лара Фабиан
  21. Ilen

    Любими певци

    Харесвам доста изпълнители, но Мейнард винаги ще си остане Най-големият за мен! bottom
  22. Аз пък с-то го изговарям с долепен език за долните зъби и със струя въздух, която минава между езика и горните зъби. Явно при всеки е различно. Аз имах доста остър проблем с дикцията - с, ч, щ, ш ги изговарях зле, а "р" още не мога да казвам. Проблемът с първите съгласни го разреших до някаква степен доста раздикално - облякох си предните четири зъба с керамични коронки, като ги направих по-дълги. Разлика наистина има, но все пак не е отлично. Явно и на мен няма да ми се размине логопеда... Що се касае до пеенето, не смятам, че е кой знае какъв проблем. Паша Христова е имала "развалено" ш и щ, но това не й е попречило да бъде една от най-добрите ни изпълнителки по онова време. По-голям проблем е "сдъвкването" и "плюенето" на думи.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.