Skopski Публикувано Октомври 25, 2008 Публикувано Октомври 25, 2008 Здравейте съфорумници. Имам възможност да ми докарат микрофон от чужбина-Англия. За Shure sm58 са исписани хиляди постове и аз реших че това ще е и моят избор. Прбвал сам го, не е лош. Ровейки си из нета обаче, се появи един модел на Sony, на доста по-добра цена, а аз сам голям фен ма марката, Sony си е Sony! Пак и цената ме устройва тотално! Аз сам певец/китарист ама само за домашно ползване (за сега :-) и ще го ползвам основно да се снимам вкъщи за да си чувам грешките и да си правя авторски парчета. Идеята за по-висок (среден) клас микрофон е че не сам толкус богат за да си купувам евтини работи. Наистина разчитам на Вас! По-надулу са двата линка и за Shure и за Sony от където и моят човек в Англия ще ги поръча. БЛАГОДРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО! http://www.amazon.com/Shure-SM58-Classic-M...0942&sr=8-4 http://www.amazon.com/Sony-F-V620-Uni-Dire...1517&sr=1-9 Цитирай
Mandalay Отговорено Октомври 28, 2008 Отговорено Октомври 28, 2008 Sony е марка за много други неща, но не и за микрофони. Купи си Shure-а и не му мисли. Това Sony може и да е добро, ама е по-вероятно да не е, а пък съпоставено с Shure, не вярвам в по-доброто качество на сонито. Все пак ти си решаваш Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 28, 2008 Отговорено Октомври 28, 2008 Именно, че Сони си е Сони - евтина ширпотреба за масите... Цитирай
vanboy Отговорено Октомври 29, 2008 Отговорено Октомври 29, 2008 Естествено,че Шур-а!Сони ги бива в друго...все едно да си вземеш микрофон Панасоник Цитирай
docc Отговорено Октомври 29, 2008 Отговорено Октомври 29, 2008 Само да споменем! Sony имат и много сериозни микрофони, но те са предназначени за студийна работа и са скъпички! C37; C38; C48 са станали студийна класика (не знам, дали все още някой от тях е в производство), а един от водещите студийни микрофони изобщо - C 800G може да се получи с предварителна поръчка. Цитирай
Skopski Отговорено Октомври 29, 2008 Автор Отговорено Октомври 29, 2008 Искам да споделя нещо. Повечето от Вас сигурно го знаят с години, но не всички сме с опит... Аз като начинаещ мераклия певец, събрал 200-300 лева, искам да си купя мик. И, четъ, четъ и решавам! И отвам да пробвам... ---НИЩО ОПЩО!!!!!!!!!!! Това което го четох на всякаде(разбирай БГ и UK форуми) за секунди падна във водата и потъна...като гласътми в Shure... Тъи като аз ще си пея основно вкъщи и ше си се снимам на собствения си комп, трябва ми кондензаторен ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! От нещата който пробвах, се спрях на Std.Proj.С1. Направо си "чух" моя глас през сателитите. Ще мога да си записвам и акустичната китарка.Ще похарча някои лев повече, ще си взема и карта с фантомно захранване, но ще си чувам гласъ. За на живо, навсякаде има "нормални" микове, каде и да отидеш. Затова, към всички начинаещи, като мен, микрофоните са отделна наука! Четете, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пробвайте и обяснете за какво Ви трябва! Иначе, след месец-два, ще пуснете пост в "борсата" - продавам мик, супер е,ама не ми върши работа..... Дано да е била полезна темата по не на един нас! Чао Цитирай
Recommended Posts