Jump to content
Българският форум за музиканти

Skopski

Members
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Skopski

  1. Да благодариме на всички Колеги дали инфо по темата. Мерси!!!
  2. На твое място, аз бих проверил целия хардвер, значи саунд карта, всички кабели, жакове, микрофон... След като се убедиш че не е е от техниката, а отново има нещо което те дразни, запиши с някой софтвер с който не си записвал преди, даже да е най-елементарния софтвер на света!!! Ако пак има "пукане", качи го в нета и го постни тук да го чуеме. Все някои който се подвизава из форума ще те чуе и ще те насочи в правилната посока! Успех !
  3. Мерси 'yellow nEuphoria' !!!
  4. Уважаеми колеги, реших да си направя нещо като мини (ама баш мини) домашно студио. Малко описание на хардуера: китара Ибанез RG 170, процесор ZOOM G2, микрофон Large Diaphragm Studio Projects C1 , звукова карта M-AUDIO MOBILE PRE USB и слушалки Philips - студиен модел(демек добре изолирани-затворени). Свъзах всичко:1. картата в компа, за да имам и фантомно захранване нужно за микрофона; 2.микрофона в картата;3.китарата в процесора;4.кабела от процесора в аудио картата;5.слушалките в изхода за слушалки на аудио картата. Резултатът е следният: в слушалките си чувам всичко СУПЕР!!! И микрофона, и китарката и ритъма от процесора-до тук СУПЕР!!! Обаче, на компа НЕ МОГА ДА ЗАПИША НИЩО!!! Софтуерът, който ползвам е Fruty Loops 5, и не мога да...абе нищо не мога дефакто, т.е. не мога да вкарам това, което правя (чувам) от аудио картата, в която и да е програма, която имам на компа, а това освен Fruti Loops-а са и AudacityPro и софтуерът, който дойде с картата, някакво демо на M-AUDIO... Та въпросът (въпросите) са ми: 1.След като компа и картата са ми свързани, има ли нужда да "изкарам" звука от картата от Line outa-и и да го вкарам във входа за мик на компа, което според мен е лудост или нещо софтуерът не ми разпознава картата... 2.Как да си чуя записаното, щото май от картата няма да стане, т.е. ще го чуя през колонките на компа или през слушалките-нямам монитори 3.Може ли да си записвам всичко на куп - ритам, китара и глас или трябва да е поотделно 4.Всичко, което се сетите, че може да помогне, като друг софтуер или де да знам, нещо което ми липсва (освен мозък ): това си знам) Скъсах си нервичките преди да Ви пиша, тъкмо се зарадвах, че имам минимум неща, за да си направя нещо като домашен запис и... НЕ СТАВА И НЕ СТАВА! Извинявам се че темата ми е малко неподредена, но толкова си мога... Благодаря предварително!!!
  5. Дай и на мен, много добра рекламка и направи!!! PLS!
  6. Благодаря на всички! Взех си Philipsa, повече ми хареса... Стискайте палци да е ОК!
  7. Skopski

    Две слушалки...

    Здравейте! Искам да си взема слушалки, нямам в момента за монитори. Записвам си любителски парчета с кондензаторен мик-St.Proj.C1 и M-audio външна карта. Имам Ibanez RG серия и две Кремони акустични. Процесор Zoom G2. До сега, използвах активни комп-колонки, Logitec-някакви, уж добри- разбирай скъпи, ама не ми вършат вече работа-дрънчат УЖАСНО!!! Питах и четох натам - насам и Philips SPH2500 ми изглежда с по-добри характеристики от AKG k55, въпреки че се води Hi-Fi and TV слушалка. И звукът ми хареса, особено басите МНОГО!!! Всички характеристики (според мен) са на страната на Филипса. Само марката и традициите са на страната на AKG-то. Пуснах темата във "Вокали" , само че там това не ги интересува много, много... Та, помагайте... Предварително Ви благодаря!!!
  8. Здравейте! Искам да си взема слушалки, нямам в момента за монитори. Записвам си любителски парчета с кондензаторен мик-St.Proj.C1 и M-audio външна карта. Питах и четох натам - насам и Philips SPH2500 ми изглежда с по-добри характеристики от AKG k55, въпреки че се води Hi-Fi and TV слушалка. И звукът ми хареса, особено басите МНОГО!!! Та, помагайте... Предварително Ви благодаря!!!
  9. Здравейте! Малкo помощ... Имам възможност да ми докарат кубе от Англия, и съм се спрял на тези два вариянта: 1.Line 6 Spider III 30 Guitar Combo 2.Line 6 Spider III 15 guitar combo Всъщност, разликата основно е в силата, 15 / 30. Трябва ми основно за из вкъщи, за сега... Чел сам обаче, че 12 инча са си 12 инча... Другото нещо е, че се притеснявам да не "надживея" 15-ката бързо. Пиша, щото разликата в цената си е двойна, както и мощността. Повече ме влече онова за 100$ . Очаквам и предложение за други ампове в този ценови диапазон, до 200$ - цена amazon.com а не в България! Ако някой предлага нещо за продан, смело да предложи, щото не намерих в раздел "купувам/продавам". По възможност, да са с вградени ефекти, да не ползвам разни камиочета. Благодря предварително!
  10. Искам да споделя нещо. Повечето от Вас сигурно го знаят с години, но не всички сме с опит... Аз като начинаещ мераклия певец, събрал 200-300 лева, искам да си купя мик. И, четъ, четъ и решавам! И отвам да пробвам... ---НИЩО ОПЩО!!!!!!!!!!! Това което го четох на всякаде(разбирай БГ и UK форуми) за секунди падна във водата и потъна...като гласътми в Shure... Тъи като аз ще си пея основно вкъщи и ше си се снимам на собствения си комп, трябва ми кондензаторен ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! От нещата който пробвах, се спрях на Std.Proj.С1. Направо си "чух" моя глас през сателитите. Ще мога да си записвам и акустичната китарка.Ще похарча някои лев повече, ще си взема и карта с фантомно захранване, но ще си чувам гласъ. За на живо, навсякаде има "нормални" микове, каде и да отидеш. Затова, към всички начинаещи, като мен, микрофоните са отделна наука! Четете, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пробвайте и обяснете за какво Ви трябва! Иначе, след месец-два, ще пуснете пост в "борсата" - продавам мик, супер е,ама не ми върши работа..... Дано да е била полезна темата по не на един нас! Чао
  11. Здравейте съфорумници. Имам възможност да ми докарат микрофон от чужбина-Англия. За Shure sm58 са исписани хиляди постове и аз реших че това ще е и моят избор. Прбвал сам го, не е лош. Ровейки си из нета обаче, се появи един модел на Sony, на доста по-добра цена, а аз сам голям фен ма марката, Sony си е Sony! Пак и цената ме устройва тотално! Аз сам певец/китарист ама само за домашно ползване (за сега :-) и ще го ползвам основно да се снимам вкъщи за да си чувам грешките и да си правя авторски парчета. Идеята за по-висок (среден) клас микрофон е че не сам толкус богат за да си купувам евтини работи. Наистина разчитам на Вас! По-надулу са двата линка и за Shure и за Sony от където и моят човек в Англия ще ги поръча. БЛАГОДРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО! http://www.amazon.com/Shure-SM58-Classic-M...0942&sr=8-4 http://www.amazon.com/Sony-F-V620-Uni-Dire...1517&sr=1-9
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.