popl Публикувано Октомври 16, 2008 Share Публикувано Октомври 16, 2008 (Редактирано) Здравеите !!! Търся си дръм машина за копмпютъра за сега творя с FL 8,но търся и друга алтернатива.Можетели да ми назовете няколко имена на стабилни дръм машини според вас кои си заслужават?Допитвам се до вас понеже знам,че в този форум има много кадърни музиканти и може някои да сподели от личния си опит с такъв тип програми Редактирано Октомври 16, 2008 от popl Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 16, 2008 Share Отговорено Октомври 16, 2008 Търсиш семплер с по-добри звуци, сикуенсър, където ти да си редиш или нещо с готови брейкове и ритъмчета? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
popl Отговорено Октомври 16, 2008 Автор Share Отговорено Октомври 16, 2008 Търсиш семплер с по-добри звуци, сикуенсър, където ти да си редиш или нещо с готови брейкове и ритъмчета? Да... трябва ми такаче да мога аз да си редя звуците примерно от семпли и т.н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 16, 2008 Share Отговорено Октомври 16, 2008 Ако някой може да разбере какво търсиш нека ти помогне. Аз се предавам, сори... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
popl Отговорено Октомври 16, 2008 Автор Share Отговорено Октомври 16, 2008 Добре приемам,че не съм се изказал достатъчно добре... Искам име на програма дръм машина на която аз да мога да редя кое кога да чуе и т.н. без значение дали е от семпъл или нещо друго... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 16, 2008 Share Отговорено Октомври 16, 2008 Чакай да внеса лека нотка избистряне на ситуацията: 1. Под "семплер" имам предвид софтуерни плъгини като BFD, EZdruumer, ADrums и т.н. 2. Под "сикуенсър" имам предвид DAW като Сонар, Кюбейс, Лоджик, ФЛ Студио ако щеш дори... 3. Под "нещо с готови ритми и брейкове" имам предвид примерно Груув Ейджънт, АДръмс, етц. Доколкото схващам май искаш да играеш "Тетрис за барабанисти" ( ), което можеш да направиш във всеки DAW, който има МИДИ сикуенсър. Вариантите са много, като освен греизброените можеш да ползваш и всякакви други подобни (Ableton Live! също става или онова Reason, ако не се лъжа). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
popl Отговорено Октомври 16, 2008 Автор Share Отговорено Октомври 16, 2008 (Редактирано) Чакай да внеса лека нотка избистряне на ситуацията:1. Под "семплер" имам предвид софтуерни плъгини като BFD, EZdruumer, ADrums и т.н. 2. Под "сикуенсър" имам предвид DAW като Сонар, Кюбейс, Лоджик, ФЛ Студио ако щеш дори... 3. Под "нещо с готови ритми и брейкове" имам предвид примерно Груув Ейджънт, АДръмс, етц. Доколкото схващам май искаш да играеш "Тетрис за барабанисти" ( ), което можеш да направиш във всеки DAW, който има МИДИ сикуенсър. Вариантите са много, като освен греизброените можеш да ползваш и всякакви други подобни (Ableton Live! също става или онова Reason, ако не се лъжа). Осетих нотка сърказъм но както и да е... виждам явно си напреде с материала това не означава да.... какво да направим неможeм всичките да знаем всичко,но няма значение "на човек му е най-добре когато си помогне сам" това направих и аз напънах се и си намерих какво трябва само каде изгубих цифра време ,с тази можеби за някои тъпа тема реших да мина "през просото" та да е по кратко но аиде отивам да играя "Тетрис за барабанисти"............ 10x все пак за труда да обясниш кое какво е... Редактирано Октомври 16, 2008 от popl Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 16, 2008 Share Отговорено Октомври 16, 2008 Не съм напред с материала, просто съм пробвал повече неща. Затова се старая да помагам и да спестя времето на другите. Някой път обаче не се получава толкова лесно. Проблемът е не другаде, а в неточно зададения от теб въпрос. Конкретни въпроси - конкретни отговори. В противен случай се почва гадаене, мятане на боб и други такива. Айде успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aarab Отговорено Октомври 16, 2008 Share Отговорено Октомври 16, 2008 Здрасти, абе верно трудно се разбира кой какво му трябва, ама ще опитам да позная. Трябва ти звуци на барабани, където като натиснеш едно квадратче да е каса дарече, друго да е барабанче и т.н..... като на ФЛ СТУДИО????? Ако съм отгатнал отговора е: Теглиш FL STUDIO 7 (осмицата е бъгната, поне при мене) после теглиш Ezdrummer, после инсталираш Ez drummer в папката на FL Studio Pluguins>VST и после правиш следното: Отваряш FL Studio > Channels> Add one>refresh> появява се ezdrummer>маркираш ги и после рестартваш FL STUDIO и като го отвориш пак channels>ezdrummer и хоп.......яки барабани Полсе си дърпаш и drumkit from hell и install по същия начин...... и това е После пишеш като с барабаните на FL, само че звучат добре Поздрави, Теодор Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 17, 2008 Share Отговорено Октомври 17, 2008 Само да кажа, че излезе Супериор 2.0 и семплера много ме кефи. Има си негови зеуци (само 18ГБ), но може да ползва и всички експшаншъни на EZdrummer, както и на голямото братче DFH Superior 1 барабар с експаншъните пак. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
popl Отговорено Октомври 17, 2008 Автор Share Отговорено Октомври 17, 2008 (Редактирано) Еми балгодаря къде се вклучихте в темата с помощния материал извинявам се ако съм потстрекал някви негативни менения и прочие...по-темата спрях се на ФЛ Студио ако ми кажете каде да кача мога да покажа какво създадох.Значи в ФЛ Студио изпозвам FPC ,ако не се лъжа и така с един куп семпли и яко ръш.Така де аз не искам много все пак ще правя нойзец такаче от тук на нататък всичко вече е ясно 10х Редактирано Октомври 17, 2008 от popl Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aarab Отговорено Октомври 17, 2008 Share Отговорено Октомври 17, 2008 Еми балгодаря къде се вклучихте в темата с помощния материал извинявам се ако съм потстрекал някви негативни менения и прочие...по-темата спрях се на ФЛ Студио ако ми кажете каде да кача мога да покажа какво създадох.Значи в ФЛ Студио изпозвам FPC ,ако не се лъжа и така с един куп семпли и яко ръш.Така де аз не искам много все пак ще правя нойзец такаче от тук на нататък всичко вече е ясно 10х Можеш да качиш нещо в раздел авторска музика. А иначе успех с нойзеца Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts