Jump to content
Българският форум за музиканти

Вярно ли е?


Gogo-Krossfire

Recommended Posts

Аз съм си отстъпвал за концерти, кубето или ефектите, но с китарата ми е по-различно.

Ако някой надежден познат ми гостува в нас или репетиционната що да не му я дам за тоя половин час докато е наоколо, като веднага му правя забележка ако е от неумеещите и свири грубо.Ако е потен - никога!Щото ме е гнус, а не че ще се корозират струните.Но за концерти никога не бих си отстъпил китарата и намирам някой да ти я иска за висша форма на наглост и затова не се притеснявам да отказвам.

Редактирано от Slacoth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре , че не можеш да ме видиш как грубо свиря в блус контекст, защото направо лошо щеше да ти стане. Грубото и силното свирене се явява противоположност на мекото и финно такова и е изразно средство като всяко друго.

 

http://de.youtube.com/watch?v=1GSpbuFSr2o

 

Някои техники са свързани със използването на много сила, не знам как може да се извири това " лекичко" и културно.

Но разбира се иначе си право на всеки да не иска да си дава китарата по каквито и да е съображения, все пак си е негова

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами Кольо, много едностранно ми анализираш мнението.

Аз свиря предимно метъл, а не нежна музичка, но имам опита да си щадя китарата, без това да се отразява на крайният резултат на изпълнението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, не ме разбирай погрешно, не визирам непременно теб, в твоя случай, доколкото разбрах става въпрос по скоро за мръсотията, това си гадничко и имам доста опит с него. В горния пост по скоро имах предвид широко разпространеното мнение, че китара трябва да се свири лекичко, за да се пази лак и тн., което не съвпада много с моите виждания , което лесно може да се забележи по състоянието на моите китари :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сещам се и за друг основен проблем - падането на ремъка, което от своя страна е пагубно за инструмента.

Има небрежари, които си мислят че всяка китара има стрепс-лок...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...та по темата...донякъде е вярно, това за инструментите,че когато ги пипат много хора, те се изностват по-бързо...това важи за много други вещи. например в нашата фирма има няколко автомобила, които са един вид 'общи', и всеки ги кара, и те са в окаяно състояние и доста амортизирани..същото е и с музикалния инструмент..ако се дава на всеки който ти го поиска, той ще се скапе доста бързо....

вече е отделен въпрос кой как си държи и си пази вещите....аз лично не обичам да си давам китарите на когото и да е, но понякога се налага да правя услуга, я за концерт, я за записи, все пак трябва да се помага с каквото може на приятелите...

..естествено след такива "давания за малко" следва основно почистване....:-)

..иначе и аз съм на мнението, че китарата може да се сравни като с жената или колата - никак не е хубвао да ги карат и да се возят други хора ня тях... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джем сешън, един приятел свири и си даде китарата на някакъв пич после. Скъпа джаз китара. На сутринта си отваря калъфа и кво да види - китарата е пукната много здраво на гърба.... Генерализирам (специално за Мони) - 15 минути отдаване на китарата = -2500$.

 

 

Всеки си знае какво да прави с вещите си. Аз съм краен НЕ-вещоман, но просто нямам пари да си купувам постоянно нови китари, струни и т.н., затова моите ги давам изключително рядко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарата си давам само на музиканти които познавам и знам как свирят .На непознати е изключено пък камо ли на някой напит тип дето се е сетил че на времето е свирил мръсни песни покрай лагерния огън! Всяка жаба да си знае гьола скъпите ни инструменти не са за всеки а аз моя го обичам прекалено много за да се гавря с него :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гого!-ще ти кажа това което съм забелязъл!-През мен са минали определен брой инструменти, и мисля че те си носят заряда на стопанина. Китарата е инструмент чрез който се въздейства на емоциите и мисля че тя и приема емоции. Забелязах че когато свиря на една от китарите ми нещо не ми върви и като емоция и като концерт, и после си спомних че като я купих човека ми я продаде защото му трябваха пари за да запази брака си и ми я продаде с нежелание-повярвай ми с тази китара не ми вървеше и я продадох, но тя дойде при мен защото много я исках и си я бях заплюл-на един концерт през 1989г-казах си "кога ще имам такава китара"-и тя дойде при мен.После имах и друга с която не ми вървеше, и като проучих историята-пак свурзана с трагедии и отрицателни емоции и така и нея продадох и останах с тези с които ми върви. За това мисля че проблема е с какъв заряд е зареден инструмента а от там и на кого го даваш! На сте ли забелязали че като записвате авторско парче може да ви се случи текста на яве. Пеосто емоциите и думите са живи . Мога да ви дам и примерери: какви се случи с Кирил Маричков след като издаде албума Зодия Щурец-13 зодия? -какво се случи с чалга певицата Румяна която изпя - две очи разплакани , две сълзи горещи -могат ли да разтопят ледено сърце -(загина при катастрофа и остави две децица сирачета) - та за това мислете и какво пеете!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, не мислите ли, че малко прееееувеличавате? Особенно това с потта - струва ми се супер тъпо. Ще ме извинявате, ама няма как ако джемиш 3 часа нон-стоп да не ти се изпотят ръцете. Това са си естествени физиологични нужди. И точно допира с изпотената ви китара, която е била така "брутално изцапана". Хора, историята помни къде-къде по-гнусни сношения, така че не бъдете снобари! :greenangel:

 

Лекото свирене на метъл - ОК, постигнали сте го, признавам. Но си има една зависимост между силно-слабо свирене. Кольо много добре го е описал. Все пак идеята на музикалния инструмент е да генерираш твоите чувства - през него.

 

Пък и не забравяйте, нали сега е модерно да си рушиш и издевалтелстваш на китарата, как беше, а-а-а-а...умишлено да я състаряваш. Имайте го едно на ум и за това. Все пак нали живеем в пост-пост модернизъм. :greenangel:

 

Така, че най-добре, ако някой с пръст ви докосне китарата - скачайте му на бой! Може и да доведете приятелите ви и да направите клада и да го изгорите.

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.