Jump to content
Българският форум за музиканти

Китари на ниски цени...


Ggd07

Recommended Posts

Здравейте, Това е първия ми пост в този форум!

Със сигурност ме псувате вече,но неможах да намеря отговор на моя въпрос 15 страници на зад във раздела и в търсачката, 6 часа съм търсил гугъл и пак неможах да си отговоря на въпроса...

 

Искам да си купя електрическа китара, на цена до 250 лева може и 10тина 20 отгоре ..

 

Значи разбрах за някакви евтини китари Fender Scratocaster(не съм сигурен за тази дали има евтини модели), Fender Squire .. и някакви си USB Китари на беринджър...

 

Искам ако може по висшите да ми отговорят, за човек който се кефи на съвременна музика, и иска да си начеше крастата (да се поискефи на някои ковъри)

да се понаучи на нещо (смисъл начинаещ съм още свиря от месеци).. какво е най-добре за мен да си взема.. за тази цена

 

Незнам дали тези модели,марки и т.н. са на еднакви цени.. говоря за фендъра и за беринджъра..

Прочетох постове на един човек който непрекъснато казваше че всички евтини китари са едни и същи.. но в гугъл прочетох че беринджера съквал яко, разтройвал се сам и някви такива...

 

Благодаря ви предварително за отделеното време

Надявам се че ще се намери някой да ми отговори

 

междодругото неможах да намеря никъде в гугъл цени на тези китари, просто от постове съм си направил извод..

тенкс аген:rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

<_<

 

относно търсенето, абсолютно вероятно е, търсачката е доста отвратителна. За по-обстойна информация все пак пробвай ключови думи "начинещ китара начинаещи (думи под три букви не стават, затова без ЗА) първа" и подобни. Наистина има доста доста изписано, но е и трудно да се поровиш. За това ще те посъветвам да опитваш все пак пак :)

 

Иначе, ще споделя мнението си по някои от въпросите ти, пък да видим. По принцип доста марки имат нискобюджетни китари, които са предназначени за такива, които тепърва почват да се учат. От гледна точка на споменатото за това че they all suck, ами да ти кажа и да и не. В смисъл, една китара е лоша, само ако можеш да разбереш какво й е лошото. Дет' се вика, докато не знаеш, че жена ти спи със целия квартал, още си я обичаш :rolleyes: . Това е доста груб пример, ама не се сетих, за нещо, което по-добре изразява положението....

 

Можеш да започнеш общо взето с която и да е. Марки, които можеш да гледаш са Squier (дъщерна на Фендер), Behringer, Cork, OLP, Yamaha, някои Epiphone, и още и още. Дори бих ти препоръчал да се огледаш във раздела на този форум Купувам Продавам. Там изскачат какви ли не оферти и можеш или да си вземеш някоя "по-сносна" да я наречем китара за тия пари или пък да си вземеш някоя от тия, на половин цена, че и повече, защото почти всички, които продължават да свирят и са притежавали някоя от гореизброените в един момент ги продават. И така можеш да си намериш за по-малко пари.

 

Не знам точно какво разбираш под "съвременна музика", Ако е музика с яко джъ джъ джъ в нея (сори не те знам колко си на Ти с термините :)), то е хубаво китарката ти да има един двоен адаптер. Не че нещо кой знае какво, ама по-добре от единичен за такива неща :) Ако наистина си начинаещ и наистина терминологията още не ти е позната, виж в гугъла относно адаптрите на китарата (guitar pickups), та да видиш кво правят, кои са двойни и кои единични.

 

като изключим това, общо взето няма много значение каква и що ще е китарата на тоя етап. Можеш да си свириш вкъщи, евентуално някои по-непретенциозни събирания с приятели за джем и подобни. В един момент ако се запалиш, ще я продадеш (примерно в купувам продавам ;)) и ще си вземеш друга.

 

Имай предвид, че за да свириш ти трябва и Кубе или Комбо (с една дума - усилвател, с колона към него), за да се изкара звука от електрическата китара. Тези неща също струват, начални от към 200 лева по магазините, та затова пак - виж в раздела на форума :) или някъде изоставени. Друг вариант е да се ръгнеш в компа и да свириш оттам, с някои програми се получават доста задоволителни резултати, но и това си е играчка докато го направиш, особено ако тепърва започнеш (ще трябва да се запознаеш примерно с неща като "латенция" "АСИО" и една дузина грешки :D)

 

Дано това ти помогне, опитах се да съм изчерпателен :)

Успех

 

П.с. Fender Stratocaster са доста хубави и доста скъпи китари, не ги бъркай със Суайър на Фендер.

цените варират но началните китари са между 220 и 350 лева нови

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам предвит например..

ред хот,райс агенст, сум41,грйн дей, (тук малко лигави хехех:rolleyes:

 

Не си падам по по тежките стилове..

 

Междодругото, много благодаря за отделеното време.. Определно много ми помогна и успях да си отговоря горе долу на въпроса<_<

Искам да запитам, тези оферти добри ли са:

 

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=45405

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=45462

 

и ако може да ме свържеш със някой сайт, български в който мога да видя цените на тези (евтини китари)

 

.. А за кубето и педала..

Ако си намеря нещо за добра цена.. ако по-събера още 100-тина лева например можеби да стане..

Но засега съм се насочил към варианта с компютъра.... за това споменах и усб китарите.. но нещо определено не ми вдъхват доверия..

Благодаря пак за отделеното време:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно офертите, не знам колко би било уместно да коментирам обявите на хората, а и те не са много ясни (не че това означава, че няма да го направя де :)) . Единия не е написал какво е кубето, тъй че може и да е добра и лоша офертата. Другия пич ме накефи как е сметнал броя адаптерите - "четири - два единични и един двоен :rolleyes: ". Общо взето и двамата не продават (уж) нищо на старо или поне се опитват да ги продадат на нови цени. Не се хвърляй веднага, може да излязат и след ден два, седмица. Мисля, че спокойно можеш да се уредиш с китарка за около 150 лева на старо. Не е задължително веднага да е. Ако следиш известно време, и сам ще си изградиш представа за това как вървят цените.

ако искаш нови, разгледай и тия Jumpstart. При всички случай ще ти трябва към кубето кабел, към китарата колан и перца (общо към 15тина, 20 лева). С други думи, ако верно тоя тип джъмпстартове са към 330 лева примерно, не виждам смисъл да си купуваш китара и кубе за 350 ако са същия клас, но на старо...

сайтове не се сещам друг освен тоя - http://www.visiarts.com/

ма аз бг сайтовете не ги обичам много

 

(едит: нещо тоя сайт май няма много за начинаещи на пръв поглед сега... ма знам ли, колегите да кажат за други. А иначе аз нещо съм прекалено консервативен за тия УСБ китари... просто китарка дето не можеш да я пъхнеш в усилвател ми се струва малко рискована ситуация)

 

все пак изброените от тебе групи влизат в раздел Джъ джъ джъ :), тъй че да, гледай за китарка с двоен адаптер. Не е абсолютно и необратимо и задължително, ако изпадне нещо на оферта с единичен де :)

 

педалчето не е задължително да го имаш, дори според мен е препоръчително да го нямаш <_< Всъщност изобщо не ти трябва, защото има достатъчно безплатни компютърни тунери, които можеш да си свалиш от интернет (AP Tuner например).

Редактирано от Fenix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ibanez GRG170DX

 

Тази ми допадна.. смисъл има 1-единичен и 2-двойни адаптора..

струва 450 лева.. доста над 250-300..

 

Ако ида в технополис или техномаркет, ще мога ли да намеря да разгледам нещо подобно на squier или ibanez или тия стартер пак..

 

(абе аз какво питам само, утре отивам до технополис :rolleyes: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

(едит: нещо тоя сайт май няма много за начинаещи на пръв поглед сега... ма знам ли, колегите да кажат за други. А иначе аз нещо съм прекалено консервативен за тия УСБ китари... просто китарка дето не можеш да я пъхнеш в усилвател ми се струва малко рискована ситуация)

 

Тя може и към усилвател да се включи, защото освен USB-то има и нормален китарен изход. Не, че ги препоръчвам тези китари (не съм ги пробвал, нямам мнение за тях), просто мислех да напиша същото, което и ти си написал тук, в някоя от другите теми, където ги обсъждаха, и погледнах на сайта на behringer спецификациите и видях, че имат и изход за нормален китарен усилвател.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ида в технополис или техномаркет, ще мога ли да намеря да разгледам нещо подобно на squier или ibanez или тия стартер пак..

 

(абе аз какво питам само, утре отивам до технополис :rolleyes: )

По-добре в някой музикален магазин да отидеш, ще имаш доста по-богат избор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да , имат изход.. но нещо ме съмняват с тия звукови карти вградени в тях.. незнам...

 

Намерих това в нета

 

http://electronics.market.dir.bg/fscat3.ph...793&id=3147

 

Важи ли ?

 

edit: оф нещо неважи.. прецакани са линковете..

Редактирано от Ggd07
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Общо взето разбрах много неща благодарение на отговорите които ми предоставихте! Благодаря!

 

Гледам този пак тук

http://www.guitarcenter.com/Squier-by-Fend...576-i1174771.gc

 

води се Squier Affinity Strat

 

пише че струва 299$ незнам до колко е вярно.. ако е така , то това е моята китара.. 300$ = 420 лева

 

Видях някой да продава в купувам/продавам такава самоче я продаваше за 280 само китарата което според мен е добра оферта..

 

Гледам е със 2 единични и 1 двоен адаптор- точно както ти ми обесни:rolleyes:

 

може ли да се намери на такава цена нова китара Squier Affinity Strat..

 

EDIT: Гледам и това не е лоша оферта - http://www.guitarcenter.com/Squier-by-Fend...238-i1177837.gc

Редактирано от Ggd07
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В магазин Динакорд - София има това: http://www.cortguitars.com/english/product...?product_id=111 за 300 лв.Китарата е супер за начинаещ.

Редактирано от Slacoth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, кажи колко пари имаш и ще може да ти се даде съвет. Но най най-същественото е: дай 10 лева на някой китарист, кажи му абсолютно всичко което е важно и нека той ти избере китара от музикален магазин, не от другаде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://forum.muzikant.org/index.php?showto...65533;entry5414

 

Това е тема, която си струва да разгледаш. Някои от китарите там са доста над цените, които искаш, но като информация ще ти е полезно. За сравнение на цени използвай този сайт примерно http://www.thomann.de/gb/electric_guitars.html . Като видиш нещо, което те удовлетворява го търси по наличните магазини тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, кажи колко пари имаш и ще може да ти се даде съвет. Но най най-същественото е: дай 10 лева на някой китарист, кажи му абсолютно всичко което е важно и нека той ти избере китара от музикален магазин, не от другаде.

 

Разполагам с 250-280 лева..

Нали написах в първия пост..

 

От раздел купувам/продавам ми предлагат един Squier Strat Affinity за 280 лева.. да го купя ли него? лол но аз като не разбирам незнам какъв е, незнам какво значи аффинити и т.н. и шитовете:metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да си я купиш, да.

280 не е лоша цена за нея.

Но има 2 вида афинитита - едните са тези, които се продават самостоятелно. Те обикновено са направени от елша, което е материала, от който се правят и повечето стратокастери. Другите афинитита са тези, които са извадени от пакета "Stop Dreaming, start playing", които не са с тяло от елша, а вместо това с тяло от агатис, което е в общи линии по-евтино и непредпочитано дърво.

 

Ако китарата е боядисана плътно, трудно ще разпознаеш. Ако е сънбърст(оцветена само по края), тогава ще се вижда текстурата на дървото. Типично за елшата е честото наличие на едни малки тъмни реснички по нея. Иначе е розовеникаво дърво, но това през лака трудно ще видиш...

 

ето малко елша:

 

TELE%20FRONT.JPG

SC%20lefty%20alder.jpg

stra543.jpg

33MAR42008004.jpg

 

Тук се виждат и леките тъмни ивички, които често се срещат при елшата.

Те понякога са доста големи и са по-твърди от дървото.

При стари китари с такива ивици на светлина се вижда как те прозират през покритието на лака, дори там, където цвета е плътен(надигат го малко).

select-alder.jpg

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Eто и малко агатис за сравнение:

Picture_034s.jpg

Agathis%20blank.jpg

PC280009.jpg

 

 

Най-много трябва да внимаваш за шперплат. Ако купуваш на стари, накарай собственика да развинти капака за електрониката, буксата(на стратовете) или грифа, и огледай стените на дупката - ако са като вафли, най-вероятно говорим за шперплат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.