zanev 70 Публикувано Септември 28, 2008 Публикувано Септември 28, 2008 .. Здравейте на всички .В последо време ме дерзае един проблем - по скоро дерзанието е от липса на достатъчно инфо и затова реших , понеже знам че във форума има доста колеги които поназнайват това онова , та реших както му е реда да питам .... ето и въпроса - интересуват ме кои са основните 3-4 марки микрофони и съответните им модели които е препоръчително да се ползват при запис на бас кубе с микрофон - говоря за нещо ,което да става за ползване и в домашни условия пък и ценовия му клас да не е за арабски шейхове ... тъй де ... нещо от типа като шур СМ57 при китарното озвучаване ... чувал съм че се ползват разни неща - от микрофони за каса до кондензаторни и т.н. , но не искам да объркам някой който чете темата с примери от моя страна понеже не съм спец .... предварително благодаря за инфото ... ............ живи и здрави . Цеко Цитирай
sw1tched Отговорено Септември 28, 2008 Отговорено Септември 28, 2008 Audix D6, Shure Beta 52, AKG D112, като не е зле да се запише и хорната (ако има такава) с кондензаторен с малка мембрана...може и с голяма...може и със sm 56/57. Цитирай
Mephistofel Отговорено Септември 28, 2008 Отговорено Септември 28, 2008 Боби спомена най-основните и често ползвани модели. <_> Иначе, преди и аз се оглеждах за бюджетен модел: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=13916&hl= Цитирай
zanev 70 Отговорено Септември 28, 2008 Автор Отговорено Септември 28, 2008 ... благодарско и на двамата за инфото - микрофоните за които говорите - Audix D6, Shure Beta 52, AKG D112 са яки , гледах им оценките м хармони - много добре ... само дето ценовия клас е от 180 долара нагоре - тук сигурно ще е 180 евро .... а за този микрофон имате ли инфо - няма го все още в хармони - явно е нов .... иначе е 70 долара ... ако върши работа ще е супер .. живи и здрави . Цеко Цитирай
разбойник Отговорено Септември 28, 2008 Отговорено Септември 28, 2008 Бас най-често се записва на 2 или повече канала - микрофон/микрофони + директен сигнал (от DI бокс или предусилвател) + драйв и т.н. Спокойно можеш да използваш SM57 или друг модел подходящ за китара който имаш под ръка, но за да получиш нужните ниски го комбинирай с директен сигнал. Специално със SM57 са записани тонове рок музика и според мен по популярност се нарежда в групата на изредените от sw1tched модели. Цитирай
sw1tched Отговорено Септември 28, 2008 Отговорено Септември 28, 2008 ^ Колегата е прав за комбинирането с директния сигнал, в който случай може да се използва и обикновена 57-ца (но точно нея не бих я препоръчал за тази цел, защото звука и е по-скоро среднист, което не е желателно за бас китара освен ако стила го изисква). Още нещо което трябва да се вземе предвид е, че при комбинирането на микрофона и директния сигнал трябва да се внимава за проблеми с фазата. Най-опростения начин да проверите това е да смесите 2-та сигнала, да ги чуете и след това да обърнете фазата на единия и ако резултата е с повече ниски то това е варианта с по-малко phase cancellation (в повечето случаи това е по-добрия вариант) Цитирай
разбойник Отговорено Септември 30, 2008 Отговорено Септември 30, 2008 Благодаря за уточнението - пропуск от моя страна. Чувал съм че понякога се налага и корекция като време между двата трака в рамките на няколко милисекунди. Цитирай
Recommended Posts