Jump to content
Българският форум за музиканти

Home Recording Studio


BloodMetall

Recommended Posts

Добра вечер.Значи имам питане . Хич не разбирам от хардуер посъщество мога ли да правя пистови записи с Behringer Xenyx 2442FX ако немога предложете нещо и моля ви без изцепки като "като нищо неразбираш къде си тръгнал" Еми имам желание да се науча затова се допитвам до вас ако незнаете по добре не пишете по-горните глупости или от сорта

 

P.S. имам само ком. без никви професионални аудио карти така чче ще съм благодарен на изчерпателни съвети

 

 

мерси предварително!

Редактирано от BloodMetall
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само с Xenyx няма да стане. Най общо казано за да запишеш пистово трябва да имаш нещо на което да записваш и нещо от което за записваш. Берингера можеш да го сложиш по средата за корекции. Но може да е по-добра идеята да не го слагаш а после да си слагаш корекции. С две думи пробва и виж как се отразява на саунда и ако те кефи - не виждам причина да не го ползваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А да ми препоръчаш някаква конфигурация за пистови записи имам предвит да не си копувам усилвател защото имам 3500 лева мислех да си зема Метал Хед на Фендер но реших че по добре да дам парите и да мога да правя мн. качествени записи чрез ком. ще се радвам за съвет :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А да ми препоръчаш някаква конфигурация за пистови записи имам предвит да не си копувам усилвател защото имам 3500 лева мислех да си зема Метал Хед на Фендер но реших че по добре да дам парите и да мога да правя мн. качествени записи чрез ком. ще се радвам за съвет :girl_witch:

http://www.tweakheadz.com/rigs.htm#Rig1 На това линче има варианти за домашно студио в зависимост от бюджата ти :) Успех!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ам добре нека така да се изразя намерението ми е да използвам Гитар риг за китарата какво трябва да зема за да излиза кристален звук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колко писти искаш да записваш ?

 

Ако 2 писти те устройват като начало тоя пулт на "великата" фирма Behringer ще ти свърши работа. Към самият пулт има един конвертов който можеш да го ползваш като аудио интерфейс. Конвертора праща и приема стерео или с други думи имаш 2 кала вход. За да слушаш музика - от пулта става.

 

Ако искаш по качествен аудио интерфейс трябва да си купиш такъв. В тоя случай можеш да ползваш преампите на същият пулт като вземеш сигнала от инсъртите - има 6бр. ако не се лъжа.

 

За "кристален звук" със софтуер ... еее тука вече трябва да си майстор голям - аз не съм, пък и имам предрасъдаци и хакам микрофон(и) пред качествен амп със съответният кабинет ... което бих посъветвал и тебе.

 

Ако имаш въпроси в детайли питай конкретно и ще се опитам да съм полезен до колкото мога

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Здравейте ... искам да попитам понеже съм нов специално за хип-хоп-а! Ако има такива , които се занимават ако може да ми обеснят какво горе/долу ми трябва! Естествено пулт,микрофон,слушалки,компютър без това никой не може! Че мисля да си правя home studio и какво бихте предложили аз погледнах инфото , което беше пуснал aarab мисля че и видях там нещо , което ми привлече погледа "специално за хип-хоп изпълнители" Но както и да е че по темата какво точно трябва да си зема и как да направя така че да ми харесва и качеството на музиката! Видях няколко програмки като Sonar Home Studio и Cubase Studio ... но за тях по-нататък! Е надявам се някой да ми помогне ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Reason 4 като за хип хоп е идеална звуците ми звучат напълно неестествени има цели сетове с drums, много ефекти и долу горе по лесно се позлва от cubase.

:rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.