tupoto kopele Публикувано Август 19, 2005 Публикувано Август 19, 2005 Айде сега да ви помоля да ми помогнете да разбера с какво барабанче по дяволите свири тоя пич, какви кожи използва/горна,долна/ с какви микрофони го озвучава тва барабанче даеба и с какви палки свири/ смисъл размер,дърво и т.н./....И моля не ми пишете, че Портной свири с пет хиляди и три барабанчета....говоря за основното, което използва...а и да се доуточня става интересува ме звука от последните албуми/ Six degrees...Train of thought..Octavarium/ Предварително благодаря за осигурената стойностна информация и обърнатото внимание
eL_NinYo Отговорено Август 19, 2005 Отговорено Август 19, 2005 Палките му са Про Марк - модел Портной А що не вземеш да му влезеш в сайта и да си ги видиш тея неща,че много станаха темите за Портной
tupoto kopele Отговорено Август 19, 2005 Автор Отговорено Август 19, 2005 Палките му са Про Марк - модел Портной А що не вземеш да му влезеш в сайта и да си ги видиш тея неща,че много станаха темите за Портной Опитвам някак да накарам хората/барабанистите/ в тоя форум да пишат някакви смислени неща...А те така или иначе не пишат за нищо друго освен Портной,Портной,Портной...ОК нямам нищо против ама айде темата да не е нещо от сорта Портной ли е най-добрия на света
Misunderstood Отговорено Август 19, 2005 Отговорено Август 19, 2005 (Редактирано) Редактирано Август 19, 2005 от Misunderstood
tupoto kopele Отговорено Август 19, 2005 Автор Отговорено Август 19, 2005 Да кажем, че аз и още доста хора в Блгария не знят английски език, но все пак имат желание да се информират по някои въпроси. Нали все пак това е БЪЛГАРСКИЯТ МУЗИКАЛЕН ФОРУМ
Misunderstood Отговорено Август 19, 2005 Отговорено Август 19, 2005 Това беше съвсем приятелска и чистосърдечна усмивка. А иначе съм съгласен с Drums_master - просто влез в някой от сайтовете и се информирай....ще е по лесно и удобно...и ще получиш информацията, която интересува точно теб. Аз тръгнах да ти свалям разни неща - но информацията стана в повече.....много сетове.....много фирми.....и реших, че наистина ще е по лесно да разгледаш сам. http://dreamtheater.start.bg
bonzo Отговорено Август 19, 2005 Отговорено Август 19, 2005 Аз не съм запознат много с портной ,но гаджето ми има палка от него от концерта им в бг и мога да кажа че е с пластмасово топчее.не знам дали попринцип свири с такива глупости ама поне в бг с такива е свирил
Spaz Отговорено Август 19, 2005 Отговорено Август 19, 2005 Айде сега да ви помоля да ми помогнете да разбера с какво барабанче по дяволите свири тоя пич, какви кожи използва/горна,долна/ с какви микрофони го озвучава тва барабанче даеба и с какви палки свири/ смисъл размер,дърво и т.н./....И моля не ми пишете, че Портной свири с пет хиляди и три барабанчета....говоря за основното, което използва...а и да се доуточня става интересува ме звука от последните албуми/ Six degrees...Train of thought..Octavarium/ Предварително благодаря за осигурената стойностна информация и обърнатото внимание Нещо май си му нервен на Майки. Нищо, ше ти мине. В трите албума ползва напрактика 4 или 5 комплекта барабани. Съвсем различни едни от други. Six Degrees не знам точно с какво го е записвал. Май е с The Purple Monster, Train Of Tought е с The Siamese Monster, което напрактика са 2 кит-а. Голям и малък. Някои от песните са свирени на малкия, някои на големия. Octavarium до колкото знам е свирен също на The Siamese Monster и на малкия оранжав кит от the drum clinic in Berlin преди няколко години. Та така.
tupoto kopele Отговорено Август 19, 2005 Автор Отговорено Август 19, 2005 Айде сега да ви помоля да ми помогнете да разбера с какво барабанче по дяволите свири тоя пич, какви кожи използва/горна,долна/ с какви микрофони го озвучава тва барабанче даеба и с какви палки свири/ смисъл размер,дърво и т.н./....И моля не ми пишете, че Портной свири с пет хиляди и три барабанчета....говоря за основното, което използва...а и да се доуточня става интересува ме звука от последните албуми/ Six degrees...Train of thought..Octavarium/ Предварително благодаря за осигурената стойностна информация и обърнатото внимание Нещо май си му нервен на Майки. Нищо, ше ти мине. В трите албума ползва напрактика 4 или 5 комплекта барабани. Съвсем различни едни от други. Six Degrees не знам точно с какво го е записвал. Май е с The Purple Monster, Train Of Tought е с The Siamese Monster, което напрактика са 2 кит-а. Голям и малък. Някои от песните са свирени на малкия, някои на големия. Octavarium до колкото знам е свирен също на The Siamese Monster и на малкия оранжав кит от the drum clinic in Berlin преди няколко години. Та така. Не бе батенце изобщо не съм му ядосан на Портной щото той си е в час отвсякъде.Ама ние тука не сме...незнам бе просто някак ми се иска в тоя форум да мога да получа някаква стойностна информация.../смисъл че сигурно цвета на барабаните има значение за звука...нали се сещаш...все пак цветовете внасят настроение в нашия живот,поне според мен де/ И така мисля, че няма нужда повече да обяснявам просто ми е интересно от какво е направено въпросното барабанче щото то май това е по-важно от самия цвят.А и някак се опитвам да ви провокирам колеги да обменяме инфо не за цветове и за това кой колко е добър и кой все пак е най-добрият. Така де това е. Не съм ядосан на никого просто опитвам...да освежа малко цялата хава
Spaz Отговорено Август 19, 2005 Отговорено Август 19, 2005 Цветовете имат значение за звука? Лекарства, нещо? Както и да е. Имаше един пич в НБУ дето разправяше как можело да се свири по цветове. Трее да има груув. Свири ми в сиво. Груув трее да има. Баси глупостта. Беше научил три термина на англииски и тва си повтаряше през цялата елетория. Както и да е. Пича Майки има 2 сигнатурни соло барабанчета Тама. Ето тук е интервюто с него в което обяснява особеностите на тия тупанчета. В общи линии едното - The Melody Master е свързано с педал, който може да застава в различни позиции, контролирайки стягането и отпускането на кожата. В смисъл може с педалчето да сменя тона на кожата. Кръстил е барабанчето на дъщеря си - Melody. Има серия сигнатурни чинели от Sabian, които пък е кръстил на сина си Max. И така. Друго?
ecmjazz Отговорено Август 19, 2005 Отговорено Август 19, 2005 Я и аз да се включа макар и леко офтопик. А я кажете понеже нищо не разбирам от барабани, но искам да си намеря семпъл на соло барабанче и алтове каквито използва Manu Katche в албумите на Гарбарек. Сега мен не ме интересува точно какво ползва той, щото доколкото знам, май ползва Ямаха. Проблемът е че семпли на Ямаха май точно не намирам по библиотеките дето имам. Та има ли нещо което да звучи подобно - да търся..?
eL_NinYo Отговорено Август 19, 2005 Отговорено Август 19, 2005 Цветовете имат значение за звука? Лекарства, нещо? Както и да е. Имаше един пич в НБУ дето разправяше как можело да се свири по цветове. Трее да има груув. Свири ми в сиво. Груув трее да има. Баси глупостта. Беше научил три термина на англииски и тва си повтаряше през цялата елетория. Както и да е. Браво бе пич.Поне ми стана ясно защо си на принципа "Портной или смърт" - явно до там са ти възможностите ! Аиде жив и здрав
The Crow Отговорено Август 19, 2005 Отговорено Август 19, 2005 Никой не е казвал ,че само на Портной се кефим ,просто мен специално ме вдъхновява страшно много .Има и други барабанисти дето ме кефят ама не са ме вдъхновявали както Портной .Та стига с тоя офф. Значи Портной свири с два комплекта мисля ,че от SDOIT ако не беше така някой може да ме поправи . Та на по-голямият му комплект с двете каси свири на Melody Master 14x5,5''.В по-малкият комплект с кардана свири също на Мелоди Мастър ,обаче 12x5''.Кожите на соло барабанчетата са Remo- Coated Ambassadors с черна точка. Палки - За микрофоните не знам. Еми това е надявам се да съм ти бил полезен
Misunderstood Отговорено Август 19, 2005 Отговорено Август 19, 2005 Цветовете имат значение за звука? Лекарства, нещо? Приятелю Spaz, за да не тънеш в неведение.....мисля, че човекът иронизираше това, че изброяваш цветовата гама на сетовете....а не подробности по тях. Макар, че не разбрах и той за какво се хвана........ами....като е жълто-жълто е
Recommended Posts