Jump to content
Българският форум за музиканти

акустични или електронни?


Recommended Posts

така.....харесал съм си два сета единия е електрически(meledi dd506) а другия е акустичен(mapex-каса,два тома,флуур том,фус,2 стойки за чинели-едната чупеща,чинели пейст-фус,краш и 18",столче) цената им е горе долу еднаква и се чудя кой да бъде електрическия ми харесва защото има няколко стила на барабани-акустични,денс и т.н. а пък мапекса си е истински(акустичен) кажете си професионалното мнение :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

от каква страна несравнимо различен?като ги пробвах вадеха страшен звук електрическите пък и с каквато сила удариш такава се чува!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.... а какво целиш въобще с тази покупка????

Свирене за удоволствие??

Вкъщи??

С някой френд в гаража или мазе????

Професия-работа като барабанист????

А ако си начинаещ защо, за Бога ,са ти нови инструменти,след като може да се купи нещо втора ръка, което е по-качествено,че и с по-хубави чинели /ако се спреш на акустичен инструмент/ ???

/ сега има поне 2 оферти за Ямаха Стейдж Къстъм при това с чинели /

Дай отговор на тези въпроси и предполагам повече хора ще се включат да ти дадат съвета си.

поздрави

 

п.п. Инвестирането в тригери и модул въобще не е решение за мен,след като свестни такива са на цената на комплектите, които си описал по-горе.

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на първите три върпоса за какво ще ги използвам отговора е :да а след може би 5-6 години и на четвъртия въпрос е да!ами искам да си купя нещо качествено и хубаво защото не искам всеки ден да купувам нови и нови барабани!електронните посвирих малко на тях и доста ми харесаха!но купя ли акустични няма да слагам тригери естествено!ами в форума аз виждам да се продава една ямаха пък и човека е от плевен....а за втора употреба барабани пих предпочел да дам още 2-300лв за същите но нови!пък и мисля че мапекс са много качествени? дано сега има повече отговори :greenball:;)

Редактирано от alexander anev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да бе,но за тези пари не можеш да си вземеш и свестни чинели,а точно по този начин /това което искаш да направиш/ ще стане така,че хем барабаните ти ще са нисък клас,хем чинелите.Става малко българска работа-хитрата сврака с двата крака,т.е. или инвестираш за нещо от висок клас ,както за барабаните,така и за чинелите или си вземаш нещо полупрофесионален клас на което да се учиш.Аз съм привърженик за покупка на нещо качествено втора ръка-Ямахата си държи цената,докато Мапекс са моментна мода /според мен/,а и вече има оплаквания от проблеми с харда на Мапекс.

Но щом си си го навил на пръста,не виждам защо въобще търсиш мнения тук:girl_witch:

Относно електронните-тази марка даже не съм я чувал,Ямаха имат хубави модели,а Роланд са черешката на тортата.

Относно обявата за Ямаха барабаните,аз не бих заложил на нея,защото е малко неадекватна-нереално описан е модела ,който се продава,а за снимка е даден линк от официалната страница на Ямаха на който е "Recording custom" нямащ нищо общо със "Stage custom" освен желанието на Ямаха да наподобят горните,НО само визуално.

В един друг сайт има по-готина оферта за Ямаха с чинели,но не знам какви.Барабаните са доста запазени и са по-голям от стандартния комплект.Преди 2 год. исках да ги купя,но продавача ги беше обявил на една меко казано нереална цена и се отказах.Сега,мисля,си е взел поука.Ако се интересуваш провери в dalavera.net

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Аз заставам твърдо зад акустичния кит.

Ще се научиш да свириш на истинския инструмент, ще си следиш реалната динамика, техника и т.н. в "реални" условия, докато с електронния ще свикнеш на тригери и си дотам със свиренето лайв на акустични барабани, понеже ако правиш концерт с 1-2 други банди, познай дали ще искат електронния кит.

Според мен първо трябва да добиеш максимална представа за акустичния кит и след това да взимаш е-кит, който вече да ти е от полза за НЯКОИ неща, но не и за всичко. Например да ограничиш нивото на шума в ушите ти, да практикуваш с позициите на барабаните дори без да ги чуваш - чисто технически упражнения, да свириш вкъщи без да занимаваш комшиите с барабани много-много, да записваш в домашни условия.

Тоя е-кит, който си избрал според мен си е направо отвратителен, без да се обиждаш. Има комплекти, на които поне е опъната кожа, докато при тия гуменки отскокът няма нищо общо с реалността, която предоставя кожата.

Като цяло тригери на ВСИЧКИ барабани не бих понесъл, не знам за теб. С удоволствие се надявам да сложа на касата някой ден, но дотам. И то с цел изчистване на звука, а и защото ме кефи повече. ;)

Та ... покрай дисковете забравихме за лентите, но всеки знае, че лентата е 10000 пъти по-добра от диска. 48 vs. 44 KHz примерно. С тоя аналог се надявам да направиш сравнението и между двата комплекта.

Успех и се наслаждавай на който и да е от двата комплекта! Всеки си има и плюсовете, и минусите, според мен всичко е в полза на акустиката, но ти си преценяваш най-добре за какво ти трябва.

И като за последно - к'вото и да купиш, го счупи от свирене! ;))))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.