alexander anev Публикувано Септември 20, 2008 Публикувано Септември 20, 2008 така.....харесал съм си два сета единия е електрически(meledi dd506) а другия е акустичен(mapex-каса,два тома,флуур том,фус,2 стойки за чинели-едната чупеща,чинели пейст-фус,краш и 18",столче) цената им е горе долу еднаква и се чудя кой да бъде електрическия ми харесва защото има няколко стила на барабани-акустични,денс и т.н. а пък мапекса си е истински(акустичен) кажете си професионалното мнение Цитирай
sound_forge Отговорено Септември 20, 2008 Отговорено Септември 20, 2008 Взимай акустичните,винаги можеш да им сложиш тригери и модул,а филинга при свирня е несравнимо различен. Цитирай
alexander anev Отговорено Септември 20, 2008 Автор Отговорено Септември 20, 2008 от каква страна несравнимо различен?като ги пробвах вадеха страшен звук електрическите пък и с каквато сила удариш такава се чува! Цитирай
alexander anev Отговорено Септември 20, 2008 Автор Отговорено Септември 20, 2008 какво ще кажете? Цитирай
vihro Отговорено Септември 22, 2008 Отговорено Септември 22, 2008 (Редактирано) .... а какво целиш въобще с тази покупка???? Свирене за удоволствие?? Вкъщи?? С някой френд в гаража или мазе???? Професия-работа като барабанист???? А ако си начинаещ защо, за Бога ,са ти нови инструменти,след като може да се купи нещо втора ръка, което е по-качествено,че и с по-хубави чинели /ако се спреш на акустичен инструмент/ ??? / сега има поне 2 оферти за Ямаха Стейдж Къстъм при това с чинели / Дай отговор на тези въпроси и предполагам повече хора ще се включат да ти дадат съвета си. поздрави п.п. Инвестирането в тригери и модул въобще не е решение за мен,след като свестни такива са на цената на комплектите, които си описал по-горе. Редактирано Септември 22, 2008 от vihro Цитирай
alexander anev Отговорено Септември 22, 2008 Автор Отговорено Септември 22, 2008 (Редактирано) на първите три върпоса за какво ще ги използвам отговора е :да а след може би 5-6 години и на четвъртия въпрос е да!ами искам да си купя нещо качествено и хубаво защото не искам всеки ден да купувам нови и нови барабани!електронните посвирих малко на тях и доста ми харесаха!но купя ли акустични няма да слагам тригери естествено!ами в форума аз виждам да се продава една ямаха пък и човека е от плевен....а за втора употреба барабани пих предпочел да дам още 2-300лв за същите но нови!пък и мисля че мапекс са много качествени? дано сега има повече отговори Редактирано Септември 22, 2008 от alexander anev Цитирай
vihro Отговорено Септември 23, 2008 Отговорено Септември 23, 2008 Да бе,но за тези пари не можеш да си вземеш и свестни чинели,а точно по този начин /това което искаш да направиш/ ще стане така,че хем барабаните ти ще са нисък клас,хем чинелите.Става малко българска работа-хитрата сврака с двата крака,т.е. или инвестираш за нещо от висок клас ,както за барабаните,така и за чинелите или си вземаш нещо полупрофесионален клас на което да се учиш.Аз съм привърженик за покупка на нещо качествено втора ръка-Ямахата си държи цената,докато Мапекс са моментна мода /според мен/,а и вече има оплаквания от проблеми с харда на Мапекс. Но щом си си го навил на пръста,не виждам защо въобще търсиш мнения тук Относно електронните-тази марка даже не съм я чувал,Ямаха имат хубави модели,а Роланд са черешката на тортата. Относно обявата за Ямаха барабаните,аз не бих заложил на нея,защото е малко неадекватна-нереално описан е модела ,който се продава,а за снимка е даден линк от официалната страница на Ямаха на който е "Recording custom" нямащ нищо общо със "Stage custom" освен желанието на Ямаха да наподобят горните,НО само визуално. В един друг сайт има по-готина оферта за Ямаха с чинели,но не знам какви.Барабаните са доста запазени и са по-голям от стандартния комплект.Преди 2 год. исках да ги купя,но продавача ги беше обявил на една меко казано нереална цена и се отказах.Сега,мисля,си е взел поука.Ако се интересуваш провери в dalavera.net Цитирай
FONTARA Отговорено Септември 24, 2008 Отговорено Септември 24, 2008 На кратко...и двете!Според мен не е излишно! Цитирай
alexander anev Отговорено Септември 24, 2008 Автор Отговорено Септември 24, 2008 FONTARA нещо не те разбрах....както и да е!утре взимам мапекса! Цитирай
THE_INEXORABLE Отговорено Октомври 12, 2008 Отговорено Октомври 12, 2008 Аз заставам твърдо зад акустичния кит. Ще се научиш да свириш на истинския инструмент, ще си следиш реалната динамика, техника и т.н. в "реални" условия, докато с електронния ще свикнеш на тригери и си дотам със свиренето лайв на акустични барабани, понеже ако правиш концерт с 1-2 други банди, познай дали ще искат електронния кит. Според мен първо трябва да добиеш максимална представа за акустичния кит и след това да взимаш е-кит, който вече да ти е от полза за НЯКОИ неща, но не и за всичко. Например да ограничиш нивото на шума в ушите ти, да практикуваш с позициите на барабаните дори без да ги чуваш - чисто технически упражнения, да свириш вкъщи без да занимаваш комшиите с барабани много-много, да записваш в домашни условия. Тоя е-кит, който си избрал според мен си е направо отвратителен, без да се обиждаш. Има комплекти, на които поне е опъната кожа, докато при тия гуменки отскокът няма нищо общо с реалността, която предоставя кожата. Като цяло тригери на ВСИЧКИ барабани не бих понесъл, не знам за теб. С удоволствие се надявам да сложа на касата някой ден, но дотам. И то с цел изчистване на звука, а и защото ме кефи повече. Та ... покрай дисковете забравихме за лентите, но всеки знае, че лентата е 10000 пъти по-добра от диска. 48 vs. 44 KHz примерно. С тоя аналог се надявам да направиш сравнението и между двата комплекта. Успех и се наслаждавай на който и да е от двата комплекта! Всеки си има и плюсовете, и минусите, според мен всичко е в полза на акустиката, но ти си преценяваш най-добре за какво ти трябва. И като за последно - к'вото и да купиш, го счупи от свирене! ))) Цитирай
Recommended Posts