Death Nova Публикувано Септември 18, 2008 Публикувано Септември 18, 2008 Искам да си купя бас до 2000 лв. Свиря само с перо. До сега сам се спрял на Фендер Пресижън (стандартен) и на един Лорлик Кавърит. Трябва ми за рок музика предимно с профионална цел, и търся, някакъв с по- плътен и обемен звук. Ще може ли да ми дадете някакви други предложения, ако има и други варианти. Благодаря ви ! Цитирай
разбойник Отговорено Септември 23, 2008 Отговорено Септември 23, 2008 Здрасти, давам съвет с идеята, че пишейки въпроса си не си добавил две нули към сумата без да искаш В този ценови клас би могъл да си вземеш приличен инструмент. Недостатъкът е, че в България изборът е доста ограничен, а няма нищо по-добро от това да пробваш (поне 7-8 пъти ) и сравниш тоягата с други преди да дадеш парите си за нея. Фендер Пресижън е добър, да кажем направо класически избор. Аз бих избрал версия с два адаптера - P + J. Ако си фен на Фендер виж и модела на Geddy Lee. "Лорлик" предполагам е Уоруик (Warwick) - по-модерен тон и доста модели между които да избираш. Ако в бюджета ти влиза някоя от Double Buck/$$ версиите (с два хъмбъкера тип Musicman) ти я препоръчвам горещо. Разгледай също Spector и G&L Tribute Premium 2000. Musicman Stingray и Musicman Sterling ще надхвърлят 2000 лв. (освен ако не намериш инструмент втора ръка), но виж Ibanez ATK серия, която е копие на Мюзикмен. Epiphone Thunderbird също е вариант, ако си фен на по-мрачно звучащи басове. Това са все инструменти, които се ползват много често с перо за рок музика, но както се сещаш звучат доста различно. Кой ще ти хареса ще трябва да решиш сам. Друг момент - твоят завършен инструмент е бас китара + апаратура за нея. Някои комбинации звучат добре, други - не чак толкова (това също трябва да решиш сам), но при всяко положение ще ти трябва качествено комбо или отделен усилвател + озвучителни тела за бас. Успех и следващият път се представи с по-добър правопис. А ако попълниш и профила си наистина ще улесниш хората желаещи да ти дадат съвет Цитирай
swf Отговорено Септември 25, 2008 Отговорено Септември 25, 2008 Аз лично бих си взел Warwick. За тези пари можеш да вземеш Corvette или малко по-скъпия Double Buck/$$ както е писано в горния коментар. Пробвах ги и смея да твърдя, че това са доста сериозни инструменти. Аз лично мисля да си взема една от двете (още се чудя коя). Пробвах ги в един магазин е Гърция - за тук немога да ти кажа къде ги има. В Пловдив мисля че имаше представител на Warwick, ама доколкото знам става само с поръчка. Иначе и Фендера е супер!!! Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Септември 25, 2008 Отговорено Септември 25, 2008 И аз от доста време точа лиги по разни Warwick пръчки. Ще помоля колегата swf да уточни къде в Гърция е гледал такива басове и какви пари горе-долу са били, защото вече сериозно обмислям да ходя до тая Гърция да видя какво интересно има. Бих бил изключително благодарен, ако ми даде и някакви координати на магазина, може и на ЛС, за да не се тълкува като реклама. За съжаление в БГ няма почти нищо в този клас, което може да се пипне, а и аз съм харесал конкретно Warwick . Относно $$ моделите - много ме радва, че имат превключватели и реално всеки от адаптерите може да се ползва като сингъл, което на мен ми дава Jazz Bass конфигурация, на която съм фен А защо не бих си взел примерно Фендер Jazz Bazz или Precision - ами искам 24 прагчета. Може да е смешно за някои, ама е отвратително да ти трябва 1 тон по-нагоре и да го нямаш Иначе някъде в светлото бъдеще се надявам да си купя и Jazz Bass И накрая един въпрос с който може би ще доразвием темата - ако става дума конкретно за Warwick Corvette те имат модели с тела от 2 вида дървесина - Bubinga и Swamp Ash. Може ли някой да обясни на български каква е разликата в тона, за да разбера кое би било по-добре за мен. Аз обичам да свиря slap и като цяло ползвам доста среди. Цитирай
kmfb Отговорено Септември 25, 2008 Отговорено Септември 25, 2008 Ако колегата swf е който си мисля, е ходил в тоя магазин: www.tseliosmusic.gr Ако пък не е, тук има Уоруици на не лоши пари. Аз май се насочих към други марки и доставчици, ама ако се организира една екскурзийка съм навит Цитирай
Death Nova Отговорено Септември 27, 2008 Автор Отговорено Септември 27, 2008 Благодаря Ви искрено за коментарите ! Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Септември 27, 2008 Отговорено Септември 27, 2008 Взе ли нещо вече? Похвали се . Аз вече планирам екскурзията до Солун. Пу за мене, пу, пу, пу! Цитирай
разбойник Отговорено Септември 27, 2008 Отговорено Септември 27, 2008 имат модели с тела от 2 вида дървесина - Bubinga и Swamp Ash. Може ли някой да обясни на български каква е разликата в тона, за да разбера кое би било по-добре за мен. Аз обичам да свиря slap и като цяло ползвам доста среди MaPuHcKu, отговорът на твоя въпрос би трябвало да бъде ясен (Swamp Ash)- това е материалът най-често предпочитан за слап свирене, но според мен трябва да избереш сам с проба. Бубинга е материал с малко по-изявени ниски и не толкова ярка атака в сравнение с ясена. Често сравняват бубингата като звук с клен т.е. близки са по звук. Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Септември 27, 2008 Отговорено Септември 27, 2008 Благодаря много, разбойник, аз нещо се бях объркал и в един момент си мислех, че е точно обратното, но късно снощи ме осени идеята да видя от какво дърво е направен сигничър Jazz бас-а на Marcus Miller, който ми допада много като звук (не че звука идва само от баса де) и си отговорих на въпроса - ash. Отново благодаря, че потвърди това Надявам се след време да се изфукам в съответната тема със съответната тояга Благодаря и на колегата kmfb за линка, целта вече е набелязана! И не на последно място да благодаря на Death Nova, който отвори тази тема, а аз извлякох много полезна информация от нея! Да не пропуснеш да се похвали какво си взел в крайна сметка! А ако решиш да взема Warwick от посоченото място може да се обадиш да ходим заедно, защото аз съм твърдо решен да отида да пробвам и да си харесам нещо. Цитирай
swf Отговорено Септември 28, 2008 Отговорено Септември 28, 2008 Здравейте, www.tseliosmusic.gr - точно това е магаина!!! По-скъпо е от http://www.thomann.de/ например, но пък може да се пробва, което за мен поне е много важно! На сайта има телефон и адрес (всичко е Гръцки за съжаление). Купувате си по една карта или пускате навигацията и готово. В магазина всички говорят English, така че няма да има проблеми да се разберете. Става дума за 300км!!! Струва си човек да се разходи и да разгледа. А WARWICK са МЕГА корави! Успех и да се похвалите като пазарувате Цитирай
Mephistofel Отговорено Септември 29, 2008 Отговорено Септември 29, 2008 Forza Warwick, але-але-але!!! Май и аз ще се навия на една разходка по византийско ... Цитирай
kmfb Отговорено Септември 29, 2008 Отговорено Септември 29, 2008 Ми айде да заформим една екскурзийка за средата/края на месеца или който когато каже. Аз бас няма да купувам, ама що да не ида да поплакна малко очи и да поснимам Разделяме си пътя, пийваме по некое узо вечерта и така... Навити? Цитирай
Mephistofel Отговорено Септември 29, 2008 Отговорено Септември 29, 2008 ^ Принципно да. Обаче към края на октомври ще пътувам командировка в чужбина и няма да мога. Цитирай
kmfb Отговорено Септември 29, 2008 Отговорено Септември 29, 2008 Предполагам е по-добре да каже някой от купуващите кога ще ходи и да се набутаме другите с него като гардове. Иначе трудно ще си измислим конкретен повод... Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Септември 29, 2008 Отговорено Септември 29, 2008 Ами ето ме - аз се надявам да бъда от купуващите хора. Вече разменихме по един имейл с магазина и се оказа че имат модела, който ме интересува в 5 струнен вариант, сега ги чакам да ми кажат дали имат и 4 струнен, защото още не съм сигурен кой от двата искам да взема. Затова и искам да пробвам. В момента съм в Малта и очаквам малко преди края на месеца да се прибера в БГ. Ако ще е по-удобно можем да го оставим за началото на Ноември. Остава да се измисли транспорта. Ако някой иска да отидем с неговата кола според мен ще е най-добре, защото автобусите ми се струват скъпи. Има и варианта с влак, който може да излезе наистина евтинко - 15 евро в 2-те посоки, обаче трябва резервация 20 дена преди това. Иначе не знам колко ще струва. А е и повече време пътуването - малко над 6 часа в едната посока. Според мене при тези цени 4-5 човека спокойно могат да покрият разходите за гориво от София до Солун и обратно и да черпят собственика на колата Отсега декларирам, че от моя страна има двама сигурни участници в такова начинание. А ако няма възможност за кола и аз мога да предоставя, но преди това трябва да я докарам до София от Великотърновските околности, което ще ми вдигне разходите. Ако Mephistofel и kmfb са съгласни ставаме 4-ма. Отиваме, пълним багажника с дърва и така... P.S.: Собственика на колата да не се притеснява, че ще е възпрепятстван да пие Узо. Аз не пия, за сметка на това шофирам добре и спокойно мога да прибера компанията Цитирай
Recommended Posts