Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez Sg E-gitarre


Amphibia

Recommended Posts

хвърлил съм око на една свястна китара, в сравнение с моите две неизвестни, които мисля да продам, за по качественни записи за в бъдеще.

китаристите до сега с които съм свирил бяха или със страто или с частни изработки.

като пианист нямам и нужното инфо за тази китара и се обръщам към китаристите тук, които са имали или имат достъп до този инструмнт за повече инфо.

 

IBANEZ SG E-Gitarre

 

предварително благодаря за всеки един отговор !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

(не разбирам немски) - това може би е някакво 80тарско копие - в началото Ibanez правят само копия на фендер и гибсън.

Но пак е евтина китара он нисък клас - грифът не е лепен като на истинско SG (set neck) и бриджа е от по-масовите (и евтини).

 

едит: "1 Jahr alt" ...опс не бях прав за годината, но въпреки това е евтинджоз - ако искаш хубава китара събери едно 6-7-800лв и купи от чужбина пак :)

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко е относително понятието "свястна китара", защото въпросът си име и практически и принципен аспект. За моята музика Фендър страт е несвястна китара, но по принцип сама по себе си е доста добра. Кажи поне какво търсиш като звук и как ти дойде на акъл измежду всички китари да избереш тази?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... китарата е избрах или по точно намерих съвсем случайно в интернета и понеже си има и име, ми се видя цената изгодна. търся най вече някоя с верен гриф, за свирене на хармоничи движения и от време на време квинтови овердрайвни/дисторжерни схеми.

с чувствително ухо съм, и като ги настроя сегашните китари, звучат в ми минор например ок, но ре мажора го изкривяват... и то само третата струна ми прави въртели. за куриоз и при двете китари проблема е един и същ.

сложил съм им хубави струни "Regular Slinky" made in USA, но не ме радват.

за инфо, грифовете на китарите са "MACLED" и "DG Instruments"

Редактирано от Amphibia
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

чувствително ухо съм, и като ги настроя сегашните китари, звучат в ми минор например ок, но ре мажора го изкривяват... и то само третата струна ми прави въртели. за куриоз и при двете китари проблема е един и същ.

 

Понякога е въпрос на сетъп, препоръчвам ти да посетиш добър лютиер за подобни проблеми, защото и при добрите инструменти с добри струни се случва. Ако е професионалист - първо ще те накара да посвириш и после ще дискутирате проблема, защото понякога е и до свирене - колкото човека свирят на един инструмент той звучи по толкова различни начини...при някой може да звучи фалшиво а при теб да е супер както и обратното...

Редактирано от Telerig
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарата е като жената! Трябва да я "хванеш", да я "пробваш" и след това ще знаеш добра ли е или не чак толкова :) И все пак ако ти е първата "жена" със сигурност ще ти хареса!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.