pampi Отговорено Ноември 17, 2005 Отговорено Ноември 17, 2005 АААААА и между другото къф е тоя строй дето последната(както казват кораджиите ) е дропната(сиреч смъкната с още 1 тон..в тон с 4тата.. Ми познат е като дроп (не че съм голям разбирач де).Аз лично свиря така от С(до). Та смъкваш 6та с още един цял тон, сиреч: 1ва - d 2ра - А 3та - F 4та - C 5та - G 6та - C Така имам възможност да свиря разни минорни работи по - лесно и петиците са лесни така.Абе по-лесно е ако мислищ да свириш разни Deftones-и и Tool-ове а и всякакви други неща... Всъщност зависи как си свикнеш.Аз вече от няколко години така свиря и ми е удобно, пък ако искаш стандартен в D(ре) само качваш 6та и си готов)) При теб разбира се ще е с 1 тон по-ниско всичко. Цитирай
npace Отговорено Ноември 17, 2005 Автор Отговорено Ноември 17, 2005 ми китарката ми е към усилвател на Behringer...абе най-евтиното след кремоните а и усилвател си имаше към нея ма пак за мизерната цена е ебаааси добрата китара - 300 с усилвателя а съм свирил на доста по-скъпи ("скъпи") от около 500 лева и не ми харесват толкова Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 17, 2005 Отговорено Ноември 17, 2005 По дебели струни не значи по - голямо напрежение задължително. То на кутийката са си написани напреженията за всяка струна(в Ми строй). Зависи и от дължината на грифа. На по-дълги грифове(стратокастър) е по - критично отколкото на гибсън, примерно. След сменяне на струните трябва да се барнат интонациите, защото изфалшивява иначе. Цитирай
npace Отговорено Ноември 17, 2005 Автор Отговорено Ноември 17, 2005 да бе всичко това го знам сега съм с .11 и просто питах защото .12 за електрическа не съм виждал и може да има някаква странна странна разлика или де да знам Цитирай
wessy Отговорено Ноември 20, 2005 Отговорено Ноември 20, 2005 (Редактирано) ми аз препоръчвам 12-52 аз с такива свиря и е много приятно ама малко хора биха им свършили работа май (пускам в дроп Ла#, Си или До) малко китари биха издържали такива струни в Ми Редактирано Ноември 20, 2005 от wessy Цитирай
Bleys Отговорено Ноември 20, 2005 Отговорено Ноември 20, 2005 Въпрос: китарата ми е с баритонен гриф - 27 инча, предназначен за свирене в B-b строй със струни 13/56. Мога ли да я настроя в E като сложа по-леки струни или напрежението ще я спраска Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 20, 2005 Отговорено Ноември 20, 2005 Ами да, най-вероятно ще се сцепят . Цитирай
Recommended Posts